PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89135
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Skończyłam właśnie 1 i 2 i zakochałam się. Zaczęłam 3 - rozczarowanie. I mam pytanie dla tych, co oglądają: czy warto przez to brnąć? W sumie lubię Naomi, Emily i Effy, ale czy będzie działo się coś ciekawego? Cholernie już tęsknię za Cassie i w ogóle... nie wiem, czy warto. Warto?

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

Raczej warto oglądać, ale jak zupełnie inny serial, nie porównując do poprzedniej generacji.1 ekipa jest nieporównywalnie lepsza od następnych, ale w sezonach 3-5 też zdarzają się perełki, jest kilka świetnych odcinków.3 seria jest moim zdaniem najsłabsza.
A dzieje się sporo, momentami wręcz za dużo i robi się trochę nierealistycznie.Pierwsza generacja to dla mnie 10/10, dalsze -8/10, mimo wszystko raczej warto, bo w kategorii seriali młodzieżowych lepszego chyba nie ma.

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Takich tematów już jest dużo. Ja uważam, że warto, nawet bardziej tęsknię za drugą generacją, niż pierwszą. Pierwsza jest co prawda trochę lepiej napisana, ale druga z czasem też zaczyna trzymać poziom. Ale każdy ma inny gust, więc nie wiem, czy jest sens opierać się na opiniach ludzi z forum. Najlepiej samemu sprawdzić. A czy będzie działo się coś ciekawego? O tak, dziać to się będzie cała masa rzeczy, mi się bardzo podobało. Już tak od połowy 3 sezonu robi się emocjonująco. Ciężko jest coś napisać nie zdradzając fabuły, ale uważam, że większość wątków jest bardzo dobrze poprowadzona, część co prawda spieprzyli, ale i tak polecam dalsze oglądanie.
Jeżeli o mnie chodzi, to nie polecałabym 3 generacji, ale sama zdecydujesz, czy chcesz ją oglądać po drugiej.

Hmm_Ciastko

Miałam zupełnie to samo. Po znakomitych pierwszych 2 sezonach, w ogóle 3 sezon wydawał mi się jakiś oschły i mało "skinsowy", ale w sumie nie było tak źle, wręcz przeciwnie :) Chyba jednak bardziej mi się podobał ostatni 5 sezon.

Ale warto.

ocenił(a) serial na 8
bitziol

Wszyscy mówią że pierwsze 2 sezony były najlepsze, zgadzam się z tym. ale sezon trzeci nie był wcale beznadziejny mnie się podobał, może 4 był już troszkę naciągany.Myśle że warto przed tobą jeszcze sezon 5 który jest bardziej zbliżony do 1 i 2 :)

ocenił(a) serial na 8
zozol_3

Zgadzam się, że 1 i 2 seria była najlepsza. Ja ominęłam 3 i 4 - obejrzałam pierwsze trzy, może cztery odcinki z trzeciej serii i nie mogłam tego oglądać dłużej. Dla mnie to zgraja dzieci z Pandorą na czele, które za wszelką cenę chcą pokazać, jakie to nie są dorosłe, a przez to że uprawiają seks są fajne. Jednak oglądałam 5 serię i jest świetna, ciekawe postacie, wątki. Nie traci na wartości względem pierwszej i drugiej. Z 5-tej serii lubię szczególnie Franky i Richa :)