Skończyłam właśnie 1 i 2 i zakochałam się. Zaczęłam 3 - rozczarowanie. I mam pytanie dla tych, co oglądają: czy warto przez to brnąć? W sumie lubię Naomi, Emily i Effy, ale czy będzie działo się coś ciekawego? Cholernie już tęsknię za Cassie i w ogóle... nie wiem, czy warto. Warto?
Raczej warto oglądać, ale jak zupełnie inny serial, nie porównując do poprzedniej generacji.1 ekipa jest nieporównywalnie lepsza od następnych, ale w sezonach 3-5 też zdarzają się perełki, jest kilka świetnych odcinków.3 seria jest moim zdaniem najsłabsza.
A dzieje się sporo, momentami wręcz za dużo i robi się trochę nierealistycznie.Pierwsza generacja to dla mnie 10/10, dalsze -8/10, mimo wszystko raczej warto, bo w kategorii seriali młodzieżowych lepszego chyba nie ma.
Takich tematów już jest dużo. Ja uważam, że warto, nawet bardziej tęsknię za drugą generacją, niż pierwszą. Pierwsza jest co prawda trochę lepiej napisana, ale druga z czasem też zaczyna trzymać poziom. Ale każdy ma inny gust, więc nie wiem, czy jest sens opierać się na opiniach ludzi z forum. Najlepiej samemu sprawdzić. A czy będzie działo się coś ciekawego? O tak, dziać to się będzie cała masa rzeczy, mi się bardzo podobało. Już tak od połowy 3 sezonu robi się emocjonująco. Ciężko jest coś napisać nie zdradzając fabuły, ale uważam, że większość wątków jest bardzo dobrze poprowadzona, część co prawda spieprzyli, ale i tak polecam dalsze oglądanie.
Jeżeli o mnie chodzi, to nie polecałabym 3 generacji, ale sama zdecydujesz, czy chcesz ją oglądać po drugiej.
Miałam zupełnie to samo. Po znakomitych pierwszych 2 sezonach, w ogóle 3 sezon wydawał mi się jakiś oschły i mało "skinsowy", ale w sumie nie było tak źle, wręcz przeciwnie :) Chyba jednak bardziej mi się podobał ostatni 5 sezon.
Ale warto.
Wszyscy mówią że pierwsze 2 sezony były najlepsze, zgadzam się z tym. ale sezon trzeci nie był wcale beznadziejny mnie się podobał, może 4 był już troszkę naciągany.Myśle że warto przed tobą jeszcze sezon 5 który jest bardziej zbliżony do 1 i 2 :)
Zgadzam się, że 1 i 2 seria była najlepsza. Ja ominęłam 3 i 4 - obejrzałam pierwsze trzy, może cztery odcinki z trzeciej serii i nie mogłam tego oglądać dłużej. Dla mnie to zgraja dzieci z Pandorą na czele, które za wszelką cenę chcą pokazać, jakie to nie są dorosłe, a przez to że uprawiają seks są fajne. Jednak oglądałam 5 serię i jest świetna, ciekawe postacie, wątki. Nie traci na wartości względem pierwszej i drugiej. Z 5-tej serii lubię szczególnie Franky i Richa :)