PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89308
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Skins - The Novel

ocenił(a) serial na 10

Od wczoraj jestem posiadaczką tej książki i muszę Wam przyznać, jestem bardzo zadowolona. W prawdzie przeczytałam dopiero kilka pierwszych rozdziałów, doszłam do historii Pandory, oczywiście jak to z Pandorą bywa:
"It's not funny, Mum. You don't take me seriously. I'm not little any more. Look -' I lifted up my blouse and showed her my 36C bra. "My tits are flipping enormous."
Mum's mouth opened in a perfect circle shape."

Osoby, które nie lubią zbytnio czytać książek nie powinny się zniechęcać. Książkę czyta się bardzo przyjemnie. Z racji, że mogliśmy obejrzeć serial z udziałem tych bohaterów, czytając książkę słyszymy ich głos, widzimy ich twarze, miny które mają w zwyczaju robić.

Może opowiem Wam początek, tyle ile udało mi się jak na razie przeczytać. Książka zaczyna się od prologu w którym Freddie tęskni za Effy, myśli że ona go nie kocha, dlatego właśnie wyjechała. Następnie akcja zaczyna się od 1 sierpnia, możemy się dowiedzieć jak ma się Effy w Wenecji. Effy widzi w przypadkowych chłopcach chłopaka bardzo podobnego do Freddiego, następnie inny chłopak przypomina jej Cooka. Następnie kilka rozdziałów poświeconych jest Naomi i Emily, kilka dni przed wyjazdem Emily do Francji. Oczywiscie Naomi jak to Nami najpierw jest dla Emily chamska, potem się godzą itd. No i Pandora, która marzy wreszcie zacząć uprawiać seks z Thommo, próbowala nawet powiedzieć o tym swojej mamie.

Jeżeli będziecie mieli okazje zdobyć tę książkę to się nie wahajcie, warto ją mieć :)

ocenił(a) serial na 10
magdaa__x

czy jest moze polska wersja tej książki ?

ocenił(a) serial na 9
olahalokufa

Nie, ale jedna dziewczyna tlumaczy. Wpisz w google skins the novel blogspot i ci wyskoczy ;3

ocenił(a) serial na 8
Nerine97

dawno nie było nowego tłumaczenia, wiecie czemu? :d