PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89140
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

jak oni mogli!

ocenił(a) serial na 10

właśnie skończyłem 4 sezon i nie mogę się pogodzić z tym że nie dowiem się co było dalej... jak
oni mogli mi to zrobić?! i nigdy już nie zobaczę Effy :(

ocenił(a) serial na 1
sergiusznowak

Freddie został zabity, Cook prawdopodobnie też, nie wydaje mi się aby miał szanse przeciwko dorosłemu mężczyźnie z kijem bejsbolowym. Reszta żyje dalej ze swoimi śmiesznymi problemikami.

ocenił(a) serial na 10
MedzikDeLow

Czyżbyś nie wierzył w Cook'a ? Nie chce mi się ciebie nawracać bo pewnie zaraz _SHOGUN to zrobi :D

ocenił(a) serial na 9
sergiusznowak

ja również jestem po 4 sezonie. Kiepski koniec :(

ocenił(a) serial na 8
ankelaa

Zgadzam się. Byłam strasznie wkurzona, jak odcinek się skończył, a tu nic niewyjaśnione. :D
Ale jeśli zrobią film pełnometrażowy, to ma ponoć być właśnie głównie o drugiej serii. :)

ocenił(a) serial na 10
sergiusznowak

Miałeś z nią 4 sezony, powinno ci to wystarczyć. Ja z moim Tony'm, Chrisem i całą resztą bandą z 1 generacji nie miałam takiej okazji. A Effy w 4 sezonie stała się nieznośna.

trix12

Nieprawda, ja odebrałam ją jako bardziej ludzką, niż w 1 i 2 i dopiero wtedy ją polubiłam, zaczęłam odbierać ją inaczej niż płytką ćpunkę. Dopiero pod koniec 3 i w 4 sezonie jej uczucia wyszły na wierzch, wyszło to, jaka jest naprawdę, stała się żywą postacią - wcześniej była tylko jedną wielką tajemnicą.

sergiusznowak

Zakończenie było nietrafione, a szkoda, bo 4 sezon (po kiepskim 3) trzymał ogólnie poziom. Niektórzy może i lubią snuć domysły, ale ja chciałabym żeby troche jaśniej zakończyli historię 2 generacji.
1 generacja już zawsze pozostanie moją ukochaną, i to chyba ich najchętniej zobaczyłabym w wersji kinowej. Z tym, że Chris raczej nie zmartwychwstanie:c.

ocenił(a) serial na 9
sergiusznowak

ja to widzę tak Cook zabił tego idiotę,wszystko się wyjaśniło że to tamten koleś zabił Fredsa ,Effy dowiedziała się o śmierci Fredsa i wyjechała gdzieś hen daleko,Pandora zeszła się z Thomasem,Naomi żyła sobie z Emily i tak hepi end.

mysuperherojoker

tak samo sobie ciąg dalszy dorysowałam ;p
a co do wersji kinowej to błagam o 1 generację<3

ocenił(a) serial na 9
noisywhisper

W jakis magiczny sposob mogliby polaczyc obie generacje.
Np. Effy dowiaduje sie o smierci Freddiego i wyjezdza do Tony'ego.
Albo popelnia samobojstwo i to Tony przyjezdza do niej (tylko, ze na pogrzeb).

Dla Cook'a niestety nie widze przyszlosci:
matka sie go wyparla, ojciec takze (z reszta nie wiadomo czy w ogole zyje), Effy nigdy go nie pokocha oraz jest poszukiwany przez policje, jeszcze dodajmy do tego - morderstwo.