PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=803157}

Leśniczówka

2018 - 2024
5,8 853  oceny
5,8 10 1 853
Leśniczówka
powrót do forum serialu Leśniczówka

Zamiast zrobic dobry serial typu Pitbull, Fala Zbrodnii lub Kryminalni . To znowu kolejne badziewie o niczym typu Klan czy Dlaczego Ja po co to komu, zrobcie dobry serial kryminalny a nie juz kolejne to same gowno . Teraz Polsat ostatnio zrobil serial kryminaly a wlasciwie paradokumentalny a nie kryminalny, Sprawiedliwi - Wydzial Kryminalny a powinien on sie nazywac Sprawiedliwi - Wydzial Paradokumentalny bo przemawiaja tam do kamery jak w Dlaczego Ja zupelnie i to wszystko zniszczylo .

GTA1

fakt, ten serialik jest mega słabiutki co nie znaczy, że dobry może być tylko i jedynie serial kryminalny,
nawet obyczaj czy komediowy mogą być dobre ale... ale scenariusz musi być bardzo dobry, a z tym u nas krucho niestety :)
paradokument to w ogóle jest jakieś chore nieporozumienie i nie mam pojęcia jakiego pokroju ludzie to oglądają, a oglądalność jest skoro tego, niestety, nie zdejmują
Z polskich seriali zachwyciłam się genialnym "Bez tajemnic" i "Artyści"

Kasha

Ten Marian - fajny aktor i jak nie lubię polskich tworów, to jego zawsze chętnie oglądam, do spóły z Grabosiem, a tu się nagrał jak cholera! Pierwszy odcinek i trup...
Wyżył, nie wyżył w końcu, bo nie wiem, drugiego nie oglądałem, bo mi nerwy puściły!

ZSGifMan

haha, nie wiem czy przeżył, też odpuściłam po pierwszym odcinku tej żenady,
szkoda Mariana do takiej słabizny, ale jak go widzę to zaraz mi się gęba śmieje,
On ma zawsze poważną, naburmuszoną minę, a po chwili jak nie chlapnie czegoś, to ze śmiechu można się zapluć :D

Kasha

:) Zakładam za pewnik, że widziałaś "Mocna kawa nie jest wcale taka zła"(?) Mnie osobiście "starmosił" ten film/etiuda... Byłem pod naprawdę wielkim wrażeniem, Mecwał też poziom trzymał. Świetna produkcja moim zdaniem i jak nie próbujemy na siłę małpować zachodnich produkcji, tworów, gniotów i tej brei, to stać nas na popis w postaci czegoś tak świetnego i... całkowicie naszego!

ZSGifMan

oczywiście że "Kawę" widziałam, dwa razy :)
mocne i dobre kino jak dobra kawa ;)
nie wiem jak to się dzieje ale na tym filmie momentalnie podnosi mi się adrenalina :D
normalnie dźwiga mi sie ;P

Kasha

Ja ze spokojem to oglądam i lekki niedowierzaniem, że ktoś to w końcu pokazał :)

ZSGifMan

Akurat "Mocna kawa..." ma pierwowzór zagraniczny.
Co do etiud, krótkometrażówek to często można je znaleźć na kanałach typu Ale Kino, czy C+.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Kasha

No więc mały spojlerek: Marian dostąpił zaszczytu zagrania jeszcze jednego odcinka tzn. drugiego jakieś kilkanaście sekund agonii a potem denata! Nie ma co się chłop nawystępował w serialu...
Ogólnie tak sobie to widzę, złamałem się i widziałem jeszcze odcinki łącznie do 3-go, jednak nie wiem czy dalej będę brnął

ZSGifMan

hahaaa, coś mi się wydaje, że skoro padł to może jeszcze będą jakieś retrospekcje, więc jeszcze może trochę pogra ;P

Kasha

W pięćsetnym czy tysięcznym odcinku możliwe, że powróci jako nie znany wcześniej brat bliźniak... ;)
Możliwe też, że około dwutysięcznego odcinka pojawi się po ucieczce z jakiegoś tajnego laboratorium jego ... klon ;D

ZSGifMan

panie kurski głosowałem na pis ,daj palancie więcej reklam w serialu leśniczówka 5 min na stare odcinki to za krótko,ja bym cie zwolnił

ZSGifMan

Luzik możecie wyjąc kijek z tyłka serial ma niską oglądalność bo widzowie wolą Klan ;) także dłużej nie musicie się męczyć

Kasha

Ocenić serial po jednym odcinku to jak ocenić książkę po jednym rozdziale ;D gratulacje iloraz inteligencji na poziomie mensy ;)

marekwyszosiat

Prawdziwy mędrzec się trafił, dawaj jeszcze jakieś twoje życiowe motta!

ZSGifMan

Ależ cięta riposta ;) widzę że nie potrafisz napisać niczego rzeczowego ( zresztą mogłem się spodziewać tego po człowieku który tylko seriale kryminalne uważa za coś dobrego :D ) więc ułatwię Czy według ciebie ocenianie serialu po jednym odcinku jest rzetelne i miarodajne? :D Analogia z książką jest moim zdaniem całkiem trafiona

ZSGifMan

Wybacz ale porównanie jedzenia do serialu czy książki jest tak głupie że aż strach. Powinienem skończyć tą dyskusje bo jak mówi przysłowie Nie dyskutuj z idiotą najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem no ale spróbuje wytłumaczyć jak niezbyt inteligentnej krowie na przydrożnym rowie. Próbując zupę jesteś w stanie poznać wszystko to co ci ta konkretna zupa ma do za oferowanie czytając jeden rozdział książki nie poznasz nawet jednego procenta jej zawartości idąc tym tropem recenzje można by pisać po przeczytaniu jednej kartki czy kierował byś się opinią recenzenta który przeczytał jedną stronę danej pozycji. Dostrzegasz tą subtelną różnicę która sprawia że akurat twoje porównanie możesz sobie wsadzić tam gdzieś obok tego kija? Jeśli nie to sorry ale jesteś amebą umysłową a ja na rozmowę z amebą nie mam czasu Pozdrawiam ;)

ZSGifMan

,,sralo -mądralo" ,,zamelduj się do kaloryfera" :D skąd ty się urywałeś? z podstawówki czy gimnazjum?

marekwyszosiat

Z choinki - może być? ;p

ZSGifMan

P.S po za tym akurat ten post nie był kierowany do ciebie.... Kasha potrzebuje obrońcy? :D jeśli tak to słabo trafiła

marekwyszosiat

To, że się podłączyłem do dyskusji nie czyni mnie obrońcą z urzędu ;)

ZSGifMan

Gdybyś już włączając się do tej dyskusji napisał coś mądrego podał jakieś argumenty a ty tylko strzeliłeś jakąś głupiutką odzywką o mędrcu nawet grama argumentu ;)

marekwyszosiat

Faktycznie, teraz dopiero dostrzegam, że niepotrzebnie cokolwiek wpisywałem.

marekwyszosiat

tak, wystarczył mi jeden odcinek bym zauważyła jak niski poziom sobą przedstawia ten serialik, niektórym to wystarczy ;P uwierz.

Kasha

Nie skomentuje tego wybacz już z jednym burakiem się użeram ;) Jeśli wszystko oceniasz w mig to albo rzeczywiście jesteś taka super hiper inteligentna albo co bardziej prawdopodobne po prostu głupia ;) Pozdrawiam

marekwyszosiat

widzę, że kolejny wielbiciel poniżania innych w słownych potyczkach.
tak oczywiście, zawsze lepiej wybrać wersję, że ktoś NA PEWNO jest głupi, booosz!

Kasha

Jak ktoś używa zwrotów typu ,,booosz!" to na pewno zbyt inteligentny nie jest ;) Nie jestem żadnym omnibusem po prostu wy jesteś tępi ;)

marekwyszosiat

jesteś tym typem człowieka, który jak się na kogoś uweźmie to do każdego słówka potrafi się przyczepić i dorobić do tego swoją teorię nienawiści.
no tak! "wy jesteś tępi" - aż tryska entelygencją
dobra trollu, baw się dobrze w swoim własnym sosie ze swoją inteligencją - przyjaciół i znajomych tego typu zachowaniem to tutaj nie znajdziesz!

Kasha

hmmm przyjaciele i znajomi na filmwebie ;) ciekawa teoria tylko wiesz ja wolę tych w realnym życiu ;)

Kasha

Wygląda to jak by ktoś z kimś się założył że da radę zrobić scenariusz bez treści :). Nic tam się nie dzieje, nic się nie trzyma kupy, niektóre wydarzenia są bo są, ale nic z nich nie wynika. Niektóre watki liźnięte jak by miały być rozwinięte w 2 serii .. której nie będzie. Mimo próby zaangażowania się, zrozumienia o co chodzi skapitulowałem bo o nic nie chodzi.

ocenił(a) serial na 4
MadMaxxx

Druga seria jest i jeszcze mniej sie w niej dzieje niż w pierwszej. Obejrzałam w sumie 34 odcinki, bo byłam ciekawa, ile można ciągnąc serial kompletnie bez treści. No i można w nieskończoność chyba. Jak się pojawiła "wielka tajemnica" na samym początku, tak ta sama tajemnica wciąż pozostaje nierozwiązana, ale widza już to dawno przestało interesować, bo napięcia w tym tyle, co w baterii AAA. Ale dobrze się sprawdza tuż przed snem, jako niezawodny przynudzacz. ;)

Kasha

ja ogladam urywkami i dziwię się ,że każdy bohater ma ten sam dzwonek komórki ......wszyscy......i nie odróżniam tych młodych dziewczyn ,która jest z kim.......

ocenił(a) serial na 1
GTA1

Fakt, serial o d...Maryni. Już chyba w Klanie jest więcej interesujących wątków.

jacekg9

Zgadzam się słabiutki serial widziałem parę odcinków tylko co tam robi Przemek Bluszcz taki dobry aktor.

Ruben_fw

Czy Sambor Czarnota pokazał tutaj klatę?