PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13010
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Ktoś musi poruszyć ten temat, a że to ja jestem w tym towarzystwie maniakiem wszelakich wymyślonych związków, rozpoczynam ten wątek! :d
No to, jak w temacie - jaką macie opinię? Chętnie poczytam. ^^

Luelle

Sama nie wiem już.Ale na miejscu Korry próbowałabym się popisać na treningach przed Mako:D

MadnessofAlice

Niee, to byłoby głupie. Teraz niech Mako powalczy o Korrę :P Niech sam do niej wróci :P Może będzie zazdrosny o postać, którą dubbinguje Dante Basco (oczywiście, jeżeli gra kogoś w wieku Korry. W końcu równie dobrze może dubbingować jakiegoś starszego gościa)?

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Teraz to niech Mako cierpi...:>

ocenił(a) serial na 10
Luelle

ja tam nie mogę się doczekać starcia Asami + Bolin + Mako z dzieciakami na wyspie :) będzie ciekawie
a co do Makorry, po ostatnim odcinku dalej mam nadzieję, że jednak Asami wypadnie z gry i Mako zacznie się bardziej interesować Korrą ;p

kiral

Na pewno tak się stanie. Nawet jeśli nie w tym sezonie, to w przyszłym :)

Ja bym chciała by Bolin został najlepszym przyjacielem Jinory i Ikki, by razem mogli planować kolejne żarciki... XD

ocenił(a) serial na 10
Luelle

tego możemy być pewni,Bolin doskonale dogada się z dzieciakami,sam troche nadal jest takim dużym brzdącem;p

ocenił(a) serial na 10
Luelle

O nie, tego by już chyba było za dużo - jakby to przyjął biedny Tenzin i Pema? xD ale macie racje, że to trio do siebie pasuje. Trochę mi się w tym momencie kojarzą z innym zespołem: Aang, Sokka i Toph :p

kiral

Taaa, uwielbiałam wypady Aanga, Sokki i Toph :D Albo te ich żarciki (owłosione pachy :P). Dlatego mam nadzieję, że Bolin dogada się z dziewczynkami ^^

ocenił(a) serial na 9
Luelle

A o biednym Meelo zapomnieli...:c

Destiny98

Meelo jest jeszcze raczej z mały na tworzenie planów i intryg, ale idealnie nadaje się do dręczenia Mako ;P

ocenił(a) serial na 10
Luelle

O, albo Asami :D to by dopiero było starcie xD już sobie wyobraziłam, jak jej chodzi po głowie ;p

ocenił(a) serial na 10
kiral

myślę,ze dzieciaki polubią Asami,bo jakby nie patrzeć jest bardzo miła i zgryźliwe komentarze dziewczynek będzie puszczac w niepamięć i w koncu ją polubią.To jest postać, której tak naprawdę nie da się nie lubić,nawet ja kibicująca Makorze poddałam się jej urokowi choć strasznie ją krytykowałam.

ocenił(a) serial na 9
barmanka

Ja do Asami nic nie mam, ale mogłaby z makijażem trochę przystopować. o.o Ten fioletowy cień tam nie pasuje. D:

ocenił(a) serial na 10
Destiny98

w jej wieku dużo dziewczyn się maluje i to nie jest nic dziwego,nie wygląda tak źle,nie zapominajmy że nie jest już dzieckiem,poza tym pragnę przypomnieć odcinek, w którym Katara i Toph poszły do salonu odnowy,też wróciły umalowane a były od Asami dużo młodsze.

barmanka

Buahahahaa! Dlaczego mi o tym przypominasz, o okrutna istoto? :P Katara i Toph w tym klaunowatym makijażu wyglądały koszmarnie! :P Najlepszy makijaż wśród obu serialów miała Azula :P

ocenił(a) serial na 10
Luelle

ja lubiłam june,wyglądała bosko i miała charakterek,uwielbiałam tą postać.Ba nadal ją uwielbiam!

barmanka

A tak, June też była świetna :)To chyba najpiękniejsza postać kobieca (nie mówiąc o tym, że totalny z niej badass :P) z obu serii :)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Aczkolwiek nie zapominajmy, że ś.p. Iroh się w niej zakochał. xD

Destiny98

Nie tam. Iroh ma po prostu taki charakter. Tak samo prawił komplementy tej brzydkiej celniczce z wielkim pieprzykiem na czole przed Ba Sing Se.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

blleee ta z kolei była obrzydliwa;p

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Też sądzę, że Makorra to endgame :D Ale nie o tym chciałam napisać...
Po obejrzeniu 7 odc. naszły mnie pewne refleksje co do Mako i jego możliwych uczuć to Korry..
No pomyślmy, kto pierwszy odpowiada Korze, gdy ta zawiadamia braci, że mogą u niej/ z nią mieszkać? Mako. I w dodatku komplementem...
Kto pierwszy wita ją w domu Asami? Kto co chwila odciągają na bok, by porozmawiać "sam na sam"?
Czy tylko ja zauważyłam, jak często Mako rozmawia z Avatarem? Bo Bolin prowadzi z nią polemikę coraz rzadziej..

miachar

Mako przyznał się już w 5 odcinku, że lubi Korrę. Tyle że Asami również lubi i nie za bardzo wie co ma z tym zrobić. Jednak na razie postanowił być Asami.

ocenił(a) serial na 9
Hikari3

Ja tam wciąż mam III wojnę światową w myślach, wyobrażając sobie Korrę, Mako, Bolina, Asami, Ikki, Meelo, Jinorę i innych w świątyni robiących armagedon. O.o

ocenił(a) serial na 10
miachar

myślę,że w tym sezonie nie zobaczymy już makorry,ale jest nadzieja ,że w drugim coś się rozwinie.

barmanka

A propos Bolina. On też, tak samo jak Mako, nie popisywał się ostatnio byciem przyjacielem dla Korry. Zajmował się tylko wygłupami, pływaniem w basenie Asami. Obaj bracia zawiedli jako przyjaciele, ani jeden z nich nie zainteresował się tym, że Korra wyzwała Amona na pojedynek i nie spytali się nawet po tym czy wszystko z nią w porządku! Na szczęście, troszeczkę się poprawili w końcówce ostatniego odcinka, gdy zdecydowali się pójść za nią, Tenzinem, Lin i metalbenderami by pomóc. Ale tak to wcześniej nie byli raczej dobrymi przyjaciółmi...

Luelle

Nie wiadomo czy się nie zainteresowali walką Korry z Amonem, twórcy mogli tego po prostu nie pokazać. A co do ich zejścia do tunelu... to nie wiem czy Mako poszedł tam za KORRĄ. W końcu powiedział Asami, że idzie tam DLA NIEJ (Asami), by dowiedzieć się prawdy o jej ojcu.
W każdym razie zgadzam się, że Bolin oraz Mako nie sprawdzają się jako przyjaciele. Szczególnie Mako. Wie co Korra do niego czuje, ale i tak mizia się z Asami w jej obecności. I jeszcze ten jego tekst do niej "jeśli nie dasz sobie z tym spokoju to koniec z naszą przyjaźnią." ...To nie było zbyt miłe :/

Hikari3

Zszedł do tunelu za Korrą. Gdy ta wcześniej tam szła to ten spojrzał na nią z wyrazem wielkiej winy i odwrócił zawstydzony wzrok. Owszem, przy okazji poznał prawdę o ojcu Asami, ale tutaj przede wszystkim chodziło o pomoc Korrze i reszcie. Tak, ten jego tekst: "jeśli nie zostawisz Hiroshi'ego w spokoju, to koniec z naszą przyjaźnią" był okrutny i wypowiedziany z całą pewnością pod wpływem emocji, ale Mako troszeczkę się odkupił pod koniec tego odcinka, gdy postanowił zejść do tunelu. Oby od tego momentu nie było już takich sytuacji. I myślę, że nie będzie, bo Mako teraz widzi, że Korra stawia obowiązki przed swoimi uczuciami.
Za to Bolin to nic nie robi, tylko się wygłupia. Serio, ostatnio nie widziałam u niego żadnego zachowania jak przyjaciela. Tak, pod koniec ostatniego odcinka też pomógł Korrze, ale szczerze, to była inicjatywa Mako. Mam nadzieję, że lepiej przedstawią Bolina jako przyjaciela Korry.
I myślę, że pokazaliby tak ważną dla przyjaźni scenę, w której przyjaciele próbują porozmawiać o jakimś bardzo traumatycznym przeżyciu. A bracia byli raczej bardziej zajęci pro-bendingiem.... :P

ocenił(a) serial na 10
Destiny98

Hah, dziękujmy Boliowi za to, że powiedział Asami o tym jak Mako i Korra się całowali. Coś czuję, iż związek 'Masami' dobiegnie końca ^^

ocenił(a) serial na 10
Ayaneee

Mako bardzo ładnie się zachował na samym końcu odcinka,gdy przeniósł Korre na latającego bizona.

barmanka

Oh yeah, our ship is still sailing ^^ Ja chcę już następną sobotę! :P

Luelle

Czy jak dobrze rozumiem? Oglądałyście/liście już 9 odcienek? ;> Jak tak to mogłabym prosić o jakiś link, bo szuakałam, ale lipton i nie znalazłam ;/

ocenił(a) serial na 10
mysz125

w necie odcinek bd za jakieś 2 godziny dostępny pewnie,my oglądaliśmy na lifesreamie,czyli tak jakby premierowo;)

ocenił(a) serial na 10
barmanka

Są już torrenty HD :P

ocenił(a) serial na 10
Luelle

moja nadzieja powróciła,czekam tylko aż Asami przejdzie na złą stronę,po rozstaniu z mako bo będzie tak wściekła,to by bylo coś...

ocenił(a) serial na 9
barmanka

A wy wiecie, że wszyscy fani Masami i Makorry zaczynają szykować "atak" na Mako? xD

Ja i tak jestem za Makorrą - I ZDANIA NIE ZMIENIĘ. *psycho*

Destiny98

Żadnego ataku nie ma. Po prostu niektóre fanki Borry nie mogą zrozumieć, że ich pairing nie wypali. I to ich frustruje.

barmanka

A to Asami i Mako się rozstali, czy są tylko na 'dobrej' drodze do rozstania? ;>

ocenił(a) serial na 10
mysz125

Jeszcze się nie rozstali, ale chyba już niedługo związek Makorra zastąpi związek Masami :D

ocenił(a) serial na 9
Ayaneee

*taniec szczęścia*

Destiny98

Dołączam się ;D *taniec szczęścia* Czyli większość z was woli połączenie Makorra niż Masami? Ale na to wygląda ;D

ocenił(a) serial na 10
mysz125

No oczywiście, Masami to taka ohydna słodkość -.-

Ayaneee

A po czym poznałaś, że ich związek zbliża się ku końcowi? ;>

mysz125

Bo co w ogóle się wydarzyło w 9 odcinku?

ocenił(a) serial na 9
mysz125

Mako, Bolin, Asami, Naga, Pabu, Lin i Tenzin wyruszyli w poszukiwaniu Makorry. Tarrok pokazał swoje prawdziwe oblicze. Korra okryła całą retrospekcję. Bitwa Tarrok'a z Amon'em. Korra uciekła. Naga ją znalazła. I uroczy moment na końcu, który nie doprowadził mnie do...wiecie. :D

ocenił(a) serial na 10
mysz125

Nie chcę Ci spoilerować, lepiej jak sobie na spokojnie obejrzysz odcinek, bo naprawdę DUŻO się działo.. ^^
A po czym poznałam, że ich związek zbliża się ku końcowi ? Bolin powiedział Asami o pocałunku K. i M. Oraz na końcu odcinka Mako tak uroczo zaopiekował się wycieńczoną Korrą. Było widać, że Asami jest wkurzona.

Ayaneee

Kurczę, muszę obejrzeć ;D

ocenił(a) serial na 10
mysz125

http://es-es.justin.tv/livetoons2/b/320885261

Proszę bardzo, odcinek dla Pani :D

Ayaneee

Dzięk, dzięki ;*

Luelle

Ale chyba nie dokońca następną ;/ bo 10 odcinek dopiero 23... Na to przynajmniej wychodzi z reklam na amerykańkim nickelodeon... ;/ Ale i tak już nie mogę się doczekać! ;D

mysz125

Nie, za tydzień jest normalnie odcinek 10. Za 2 tygodnie mamy dwuodcinkowy finał.