Ktoś musi poruszyć ten temat, a że to ja jestem w tym towarzystwie maniakiem wszelakich wymyślonych związków, rozpoczynam ten wątek! :d
No to, jak w temacie - jaką macie opinię? Chętnie poczytam. ^^
Niee, to byłoby głupie. Teraz niech Mako powalczy o Korrę :P Niech sam do niej wróci :P Może będzie zazdrosny o postać, którą dubbinguje Dante Basco (oczywiście, jeżeli gra kogoś w wieku Korry. W końcu równie dobrze może dubbingować jakiegoś starszego gościa)?
ja tam nie mogę się doczekać starcia Asami + Bolin + Mako z dzieciakami na wyspie :) będzie ciekawie
a co do Makorry, po ostatnim odcinku dalej mam nadzieję, że jednak Asami wypadnie z gry i Mako zacznie się bardziej interesować Korrą ;p
Na pewno tak się stanie. Nawet jeśli nie w tym sezonie, to w przyszłym :)
Ja bym chciała by Bolin został najlepszym przyjacielem Jinory i Ikki, by razem mogli planować kolejne żarciki... XD
tego możemy być pewni,Bolin doskonale dogada się z dzieciakami,sam troche nadal jest takim dużym brzdącem;p
O nie, tego by już chyba było za dużo - jakby to przyjął biedny Tenzin i Pema? xD ale macie racje, że to trio do siebie pasuje. Trochę mi się w tym momencie kojarzą z innym zespołem: Aang, Sokka i Toph :p
Taaa, uwielbiałam wypady Aanga, Sokki i Toph :D Albo te ich żarciki (owłosione pachy :P). Dlatego mam nadzieję, że Bolin dogada się z dziewczynkami ^^
Meelo jest jeszcze raczej z mały na tworzenie planów i intryg, ale idealnie nadaje się do dręczenia Mako ;P
O, albo Asami :D to by dopiero było starcie xD już sobie wyobraziłam, jak jej chodzi po głowie ;p
myślę,ze dzieciaki polubią Asami,bo jakby nie patrzeć jest bardzo miła i zgryźliwe komentarze dziewczynek będzie puszczac w niepamięć i w koncu ją polubią.To jest postać, której tak naprawdę nie da się nie lubić,nawet ja kibicująca Makorze poddałam się jej urokowi choć strasznie ją krytykowałam.
Ja do Asami nic nie mam, ale mogłaby z makijażem trochę przystopować. o.o Ten fioletowy cień tam nie pasuje. D:
w jej wieku dużo dziewczyn się maluje i to nie jest nic dziwego,nie wygląda tak źle,nie zapominajmy że nie jest już dzieckiem,poza tym pragnę przypomnieć odcinek, w którym Katara i Toph poszły do salonu odnowy,też wróciły umalowane a były od Asami dużo młodsze.
Buahahahaa! Dlaczego mi o tym przypominasz, o okrutna istoto? :P Katara i Toph w tym klaunowatym makijażu wyglądały koszmarnie! :P Najlepszy makijaż wśród obu serialów miała Azula :P
ja lubiłam june,wyglądała bosko i miała charakterek,uwielbiałam tą postać.Ba nadal ją uwielbiam!
A tak, June też była świetna :)To chyba najpiękniejsza postać kobieca (nie mówiąc o tym, że totalny z niej badass :P) z obu serii :)
Nie tam. Iroh ma po prostu taki charakter. Tak samo prawił komplementy tej brzydkiej celniczce z wielkim pieprzykiem na czole przed Ba Sing Se.
Też sądzę, że Makorra to endgame :D Ale nie o tym chciałam napisać...
Po obejrzeniu 7 odc. naszły mnie pewne refleksje co do Mako i jego możliwych uczuć to Korry..
No pomyślmy, kto pierwszy odpowiada Korze, gdy ta zawiadamia braci, że mogą u niej/ z nią mieszkać? Mako. I w dodatku komplementem...
Kto pierwszy wita ją w domu Asami? Kto co chwila odciągają na bok, by porozmawiać "sam na sam"?
Czy tylko ja zauważyłam, jak często Mako rozmawia z Avatarem? Bo Bolin prowadzi z nią polemikę coraz rzadziej..
Mako przyznał się już w 5 odcinku, że lubi Korrę. Tyle że Asami również lubi i nie za bardzo wie co ma z tym zrobić. Jednak na razie postanowił być Asami.
Ja tam wciąż mam III wojnę światową w myślach, wyobrażając sobie Korrę, Mako, Bolina, Asami, Ikki, Meelo, Jinorę i innych w świątyni robiących armagedon. O.o
myślę,że w tym sezonie nie zobaczymy już makorry,ale jest nadzieja ,że w drugim coś się rozwinie.
A propos Bolina. On też, tak samo jak Mako, nie popisywał się ostatnio byciem przyjacielem dla Korry. Zajmował się tylko wygłupami, pływaniem w basenie Asami. Obaj bracia zawiedli jako przyjaciele, ani jeden z nich nie zainteresował się tym, że Korra wyzwała Amona na pojedynek i nie spytali się nawet po tym czy wszystko z nią w porządku! Na szczęście, troszeczkę się poprawili w końcówce ostatniego odcinka, gdy zdecydowali się pójść za nią, Tenzinem, Lin i metalbenderami by pomóc. Ale tak to wcześniej nie byli raczej dobrymi przyjaciółmi...
Nie wiadomo czy się nie zainteresowali walką Korry z Amonem, twórcy mogli tego po prostu nie pokazać. A co do ich zejścia do tunelu... to nie wiem czy Mako poszedł tam za KORRĄ. W końcu powiedział Asami, że idzie tam DLA NIEJ (Asami), by dowiedzieć się prawdy o jej ojcu.
W każdym razie zgadzam się, że Bolin oraz Mako nie sprawdzają się jako przyjaciele. Szczególnie Mako. Wie co Korra do niego czuje, ale i tak mizia się z Asami w jej obecności. I jeszcze ten jego tekst do niej "jeśli nie dasz sobie z tym spokoju to koniec z naszą przyjaźnią." ...To nie było zbyt miłe :/
Zszedł do tunelu za Korrą. Gdy ta wcześniej tam szła to ten spojrzał na nią z wyrazem wielkiej winy i odwrócił zawstydzony wzrok. Owszem, przy okazji poznał prawdę o ojcu Asami, ale tutaj przede wszystkim chodziło o pomoc Korrze i reszcie. Tak, ten jego tekst: "jeśli nie zostawisz Hiroshi'ego w spokoju, to koniec z naszą przyjaźnią" był okrutny i wypowiedziany z całą pewnością pod wpływem emocji, ale Mako troszeczkę się odkupił pod koniec tego odcinka, gdy postanowił zejść do tunelu. Oby od tego momentu nie było już takich sytuacji. I myślę, że nie będzie, bo Mako teraz widzi, że Korra stawia obowiązki przed swoimi uczuciami.
Za to Bolin to nic nie robi, tylko się wygłupia. Serio, ostatnio nie widziałam u niego żadnego zachowania jak przyjaciela. Tak, pod koniec ostatniego odcinka też pomógł Korrze, ale szczerze, to była inicjatywa Mako. Mam nadzieję, że lepiej przedstawią Bolina jako przyjaciela Korry.
I myślę, że pokazaliby tak ważną dla przyjaźni scenę, w której przyjaciele próbują porozmawiać o jakimś bardzo traumatycznym przeżyciu. A bracia byli raczej bardziej zajęci pro-bendingiem.... :P
Hah, dziękujmy Boliowi za to, że powiedział Asami o tym jak Mako i Korra się całowali. Coś czuję, iż związek 'Masami' dobiegnie końca ^^
Mako bardzo ładnie się zachował na samym końcu odcinka,gdy przeniósł Korre na latającego bizona.
Czy jak dobrze rozumiem? Oglądałyście/liście już 9 odcienek? ;> Jak tak to mogłabym prosić o jakiś link, bo szuakałam, ale lipton i nie znalazłam ;/
w necie odcinek bd za jakieś 2 godziny dostępny pewnie,my oglądaliśmy na lifesreamie,czyli tak jakby premierowo;)
moja nadzieja powróciła,czekam tylko aż Asami przejdzie na złą stronę,po rozstaniu z mako bo będzie tak wściekła,to by bylo coś...
A wy wiecie, że wszyscy fani Masami i Makorry zaczynają szykować "atak" na Mako? xD
Ja i tak jestem za Makorrą - I ZDANIA NIE ZMIENIĘ. *psycho*
Żadnego ataku nie ma. Po prostu niektóre fanki Borry nie mogą zrozumieć, że ich pairing nie wypali. I to ich frustruje.
Jeszcze się nie rozstali, ale chyba już niedługo związek Makorra zastąpi związek Masami :D
Dołączam się ;D *taniec szczęścia* Czyli większość z was woli połączenie Makorra niż Masami? Ale na to wygląda ;D
Mako, Bolin, Asami, Naga, Pabu, Lin i Tenzin wyruszyli w poszukiwaniu Makorry. Tarrok pokazał swoje prawdziwe oblicze. Korra okryła całą retrospekcję. Bitwa Tarrok'a z Amon'em. Korra uciekła. Naga ją znalazła. I uroczy moment na końcu, który nie doprowadził mnie do...wiecie. :D
Nie chcę Ci spoilerować, lepiej jak sobie na spokojnie obejrzysz odcinek, bo naprawdę DUŻO się działo.. ^^
A po czym poznałam, że ich związek zbliża się ku końcowi ? Bolin powiedział Asami o pocałunku K. i M. Oraz na końcu odcinka Mako tak uroczo zaopiekował się wycieńczoną Korrą. Było widać, że Asami jest wkurzona.
http://es-es.justin.tv/livetoons2/b/320885261
Proszę bardzo, odcinek dla Pani :D
Ale chyba nie dokońca następną ;/ bo 10 odcinek dopiero 23... Na to przynajmniej wychodzi z reklam na amerykańkim nickelodeon... ;/ Ale i tak już nie mogę się doczekać! ;D