Janet Varney (głos Korry) na swoim twiterze potwierdza, iż emisja drugiego sezonu jest zaplanowana na kwiecień. Z innych źródeł dochodziły sugestie że będzie to bardziej
środek lub koniec miesiąca niżeli początek.
Janet 28 marca zamieściła to na twitterze: "Misinformation alert! Korra premiere has NOT been annc'd. Lots of rumors/miscommunication-let's wait for official news from @NickelodeonTV".
Czyli data premiery nie jest jeszcze znana. :/
buhu a tak myślałem że plotki okażą się prawdą. Pod koniec miesiąca ma dobyć się jeszcze jakiś konwent w stanach, może wtedy coś więcej powiedzą. Do tej pory dowiedzieliśmy się tylko że za kilka miesięcy dostaniemy artbook i wersje blu-ray.
To w takim razie trzeba czekać na ten konwent. Ale naprawdę mogliby już podać tę datę albo trailer dać ^^
Podejrzewam że pod koniec tego miesiąca dadzą trailer a w maju pewnie dopiero premiera, znając życie także pod jego koniec -_-. Przynajmniej dzisiaj posilę swój avatarowy głód komiksem Avatar: The Search który w końcu do mnie dotarł. W końcu dowiem się co się z matką Azuli i Zuzu stało. BTW pamiętam jak ostatnim razem było w kwestii termin wydania trailera a data premiery serialu ?
Nie chcę cię bardzo martwić, ale gdzieś czytałam że dowiemy co się dokładnie stało z matką Zuko dopiero w trzeciej części tego komiksu. :( co nie zmienia faktu, że końcówka pierwszej części zaskakująca, chociaż ja tam bym w nią za bardzo nie wierzyła ;-)
Ehh wieczne czekanie. Jak nie na nowy sezon to na na nową cześć komiksu. Dobrze że przynajmniej nie zakończyli tego po przygodach Anga. Pierwsza cześć poszukiwać pozostawiła niedosyt. Te komiksy powinny być zdecydowanie większe lub szybciej wydawane. SPOILER ** Ciekawe czy faktycznie ma innego ojca niż lord Ozai i czy jego matka właśnie przez to nie została wygnana ?**
Co do 2 sezonu to rzeczywiście strasznie mi się dłuży to czekanie :/ .Miałam nadzieje, że co najmniej koło 20 będzie ,a tu zupełna cisza. Gdyby choć jakaś fajna gierka wyszła.. :P :) (marzy mi się coś w stylu WOW'a :D)
SPOILER ** Bardzo prawdopodobne ,że Zuko nie jest synem Ozai(a). To by dość dobrze (wręcz genialnie) tłumaczyło dlaczego tak bardzo go odtrącał itp.. Ale z drugiej strony ta informacja jest tak szokująca, że aż nie chce mi sie wierzyć:( . Mam totalnie mieszane uczucia co do tego komiksu ,dlatego na razie nie biore tego na poważnie :)
(ale to już rozmowa na inny temat :D )
SPOILER Mam 3 teorie na ten temat.
1) Zobacz to http://avatarparallels.tumblr.com/post/46027103825/sassami-ive-been-scrolling-do wn-my-dash-for-a
2) W liście gdy jest napisane "our son" może odnosić się do syna Ursy i Ozaia, tylko zostało to źle zinterpretowane.
3) List jest prawdziwy i Zuko nie jest synem Ozaia, co by wyjaśniało wiele rzeczy (dlatego Ozai go wygnał i nie kochał; ogień Azuli jest niebieski-silniejszy, bo jest spokrewniona z dwoma potężnymi rodami, a Zuko tylko tz tym ze strony matki; dlatego wygnano Ursę itp.)
Sama nie wiem co bym wolała bardziej. Z jednej strony Zuko nie byłby skalany grzechami poprzednich Władców Ognia, jednak z drugiej str. Iroh nie byłby jego wujkiem. Cała gadka o tym, że trwa w nim walka dobra ze złem byłaby trochę niepasująca. Zuko nie mógłby być Władcą Ognia i w ogóle.
Kończąc myślę, że Zuko jest jednak synem Ozaia, a ten list dodał więcej dramaturgii do historii. No nic, druga część w lipcu, następna pewnie jesienią. Zobaczymy co ciekawego nam zgotowali :-)
Faktycznie nie wpadłem na to że to może być podpucha Azuli. Człowiek czytając treść przeznaczona trochę dla młodszego czytelnika przełącza się w tryb gdzie wszystko przyjmuje dosłownie i nie spodziewa się takich podstępu a z drugiej strony to super naiwne ze strony Azuli by tak wyeksponować poufną wiadomość...
Może jednak ginąć tu w domysłach. :D Mnie ciekawi chyba bardziej czy Azula do końca pozostanie taka obłąkana i zła sercem czy zaobserwujemy jakąś przemianę, chociaż z realistycznego punktu widzenia to by było trochę naiwne. BTW czytałaś inne książeczki dostępne na amazonie np "The Earth Kingdom Chronicles: The Tale of..." ?
Nie, nie czytałam. Może kiedyś, jak będę miała okazję, to przeczytam. Warto?
Też mnie ciekawi co się stanie na końcu z Azulą. Wątpię, że będzie dobra, ale wszystko jest możliwe.
A tak w ogóle to czytałam gdzieś, że Bryke mieli pomysł aby historię z matką Zuko nakręcić i zrobić z tego krótki serial albo film, ale Nickleodeon wolał kręcić Legendę Korry. Jakby nie mogli nakręcić obu, nie? ;-D
Ja też nie czytałem ale zastanawiam się nad kupnem. Muszę chyba poszukać w internecie jakieś opinie. Czasem jak jest jakiś dobry tytuł to tworzą koło niego takiej komercyjne potworki żeby tylko zarobić na marce. Natomiast nie wykluczone że ktoś włożył w to odrobinę serca. Z tego co czytałem w opisie są to relacje z bohaterów z różnych przygód które oglądaliśmy na ekranie.
Zekranizowana historia matki Zuko, dobry pomysł :) Za dużo dobra by było gdyby jeszcze to spłodzili poza Korrą i trudno by było nadzorować dwa projekty. Myślę że podęli dobrą decyzję. Korra wyszła im dosyć dobrze. Ja właśnie po jej obejrzeniu nadrobiłem przygody Anga. Obie serie mają swój urok a myślę że Korra jeszcze rozkwitnie. Na widok dynamicznej animacji w korze się rozpływam :) Tła i obiekty 3D od czasów Anga też zyskały nowy wymiar i wszystko cieszy oczy. Jak usłyszałem że Korry ma być więcej sezonów to było tak jakby ktoś powiedział "będziesz miał Marcin jeszcze czym cieszyć oczy przez kilka lat".
Nom ale przynajmniej ostatnie dni przyniosły nam darmowy komiks :) http://avatarthelastairbenderonline.com/mai-free-comic-rebound-scans-and-review/
Już go widziałam dzisiaj na youtubie, nawet mi się podobał. (chociaż twarz Mai dziwnie wyszła :p )
A jeśli o komiksach mowa, to za 2 miesiące z kawałkiem będzie 2. cz. Search. Jak to szybko zleciało. :D Ale daty Korry ani widu, ani słychu :/
Widziałaś już opublikowane strony z drugiej części poszukiwań ? http://www.buzzfeed.com/donnad/the-mystery-of-zukos-mother-continues-in-avatar-t he-last-air
Ten 2 sezon to jakaś kpina. Jak w takim tempie będą pracować to ciekawi mnie kiedy wyemitują ostatni odcinek, może moje dzieci się doczekają.
czy ja wiem.. jak się czeka zbyt długo, to nawet jak jest zrobione perfekcyjnie, to się nie chce już oglądać ;)
Ja tak jeszcze nie miałem z dobrze zrobionymi filmami, zwykle to było poczucie w stylu "warto było czekać". Miałem natomiast wiele razy tak że czekałem długo a potem to coś okazało się porażką. Fani Anime czuja właśnie coś takiego oglądając Evangeliona 3.33 -_-
to jest jakaś kontynuacja "neon genesis evangelion"? ja tylko to obejrzałam i nic więcej, miałam dość tego anime XD co do Korry- nie sądzę, by był jakiś super sezon. wg mnie "Korra..." jest gorsza od "Aanga..", więc drugi sezon będzie taki sam.
Też uważam że Korra jest gorsza, ale jestem optymistką i mam nadzieję, że długie czekanie się opłaci ;)
A nie wiecie czy to prawda , że sezon 2 ma być niby 12 maja ??? . bo znalazłam info na str. nickelodeona ??
Wg tej informacji premiera 2. sezonu Korry będzie "później w tym roku". http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/943525_572153542818348_757 387074_n.png
I jeszcze znalazłam to:
"The wait for new episodes of The Legend of Korra has been more difficult for fans, since that show aired its 12 episodes with nearly no breaks last year, but has been gone for quite some time. Fans have the comfort of knowing there are still three more “Books” to go in the series, but so far, we haven’t been given a debut date for Book 2. That didn’t change today, as Nick could only say Korra would be back “later this year.” However, we were shown a cool new scene from the upcoming episodes.
We’ve known since last summer that Book 2 is subtitled “Spirits,” and Nickelodeon's Rich Magallanes noted that in Book 2, the divide between the human world and the spirit world was collapsing and Korra finds, “the dark spirits are seeping into her world.”
The sequence we saw found Korra battling one of these spirits, initially just seen as dark tentacles, surrounded by a purple energy, coming out of the ground on a hillside. Korra asks, “Spirit, why are you so angry? What have we done to offend you?” only for the tentacles to violently knock her aside, as they do to anyone else who attempts to help her, including Tenzin and an adult, male Water Tribe member I didn't recognize at a glance.
Then, the full octopus-like creature rises out of the ground, and begins moving down the hill, utlimately crashing through a fence into a carnival being held, as Korra pursues it. On the offense, Korra shoots the creature with fireballs and begins to get the upper hand, but she is suddenly grabbed by one of its tentacles, and smashed down into the ground. And... we cut to black, for now.
And sorry, my fellow Korra fans, Nickelodeon is not releasing this scene to the public for the time being. As the scene was introduced, they noted that there is still a lot of work to be completed on the animation side for Korra: Book 2 - though the scene in question still looked terrific, even if it wasn’t in its final form. Suffice to say, it hinted at some very exciting things to come."
heh widzę że śledzisz co się dzieje na froncie tak samo bacznie jak ja. :) Właśnie wpadłem o tym napisać ale już mnie ubiegłaś :P Tak czy siak czuje się trochę rozczarowany bo myślałem że to już tuż tuż a teraz mam wrażenie jak by planowali dopiero na jesieni wyemitować drugi sezon :( Ja już nie mogę, chyba obejrzę sobie od nowa pierwsze sezony przygód Anga by jakoś zapełnić pustkę :)
;D
Też podejrzewam, że wyemitują to jesienią. No trudno, trzeba czekać.
Również chciałam zacząć jeszcze raz oglądać Aanga, szczególnie dla Zuko. <3
A wczoraj widziałam pilotowy odcinek bez komentarzy. Widziałeś go? Cieszę się, że zmienili parę rzeczy na lepsze :p
Ten taki który pokazywali na Comi Conie bez efektów i postaci, taki surowy czy jeszcze jakiś się ukazał ? O_O Daj linka
Widziałaś opublikowane strony z artbooka ? http://kotaku.com/see-the-legend-of-korra-come-to-life-in-this-gorgeous-n-499028 093 O_O