PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=480102}

Legendy Wyspy Skarbów

The Legends of Treasure Island
1993 - 1995
8,2 87  ocen
8,2 10 1 87
Legendy Wyspy Skarbów
powrót do forum serialu Legendy Wyspy Skarbów

Z tego co pamiętam leciało to na TVP2.
A tu macie intro z yt:
http://www.youtube.com/watch?v=TchSV1OOs34

ocenił(a) serial na 10
gagarin77

A są gdzieś może odcinki po polsku dostępne?

ocenił(a) serial na 8
ToTyToOn

są po angielsku i tylko pierwszy sezon, ale widziałem na allegro płytę jakiegoś polskiego wydawcy

ocenił(a) serial na 10
gagarin77

Ja to kiedyś miałem na VHS, być może to jest to, tylko wydane już na DVD.
Swoją drogą 2 dni szukałem tego tytułu mając w mapięci tylko to że jednym z bohaterów był szary kot w kapeluszu :-) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
ToTyToOn

obejrzałem parę miesięcy temu kilka odc. ale okazało się zbyt dziecinne
Znalazł byś to dużo szybciej gdybyś przejrzał listę zapomnianych seriali puszczanych u nas w latach 90-tych :)

http://www.filmweb.pl/serial/Dwa+%C5%9Bwiaty-1995-36059/discussion/Rocznik+88+-+ Seriale+dzieci%C5%84stwa,1654300

ocenił(a) serial na 10
gagarin77

Wow, świetna lista, na pierwszy rzut oka już widać niezłe klasyki z mojego dzieciństwa, dziękuję!

ocenił(a) serial na 8
gagarin77

Są wszystkie na kisscartoon. Wszystkie z wyjątkiem pierwszego odcinka drugiej serii
/Cartoon/The-Legends-of-Treasure-Island/Season-01-Episode-001?id=40059
przed linkiem wpisać "kisscartoon(kropka)me"

ocenił(a) serial na 8
gagarin77

Obejrzałem wszystkie odcinki na YT. Wszystkie odcinki pierwszej serii mi się podobały. Z drugiej to mi się podobają odcinki 1, 2, 3, 4, 10, 12, 13. W drugiej serii widzimy, że trzej piraci od Johna Silvera ocaleli po wybuchu wulkanów. W czwartym odcinku widzimy ich po raz ostatni. John Silver jak był już z diabłami ciągle zamiast z tymi trzema piratami to większość odcinków drugiej serii się ciągły. Odcinek 10 z sezonu drugiego mi się podobał bo John Silver dołączył do jednej grupki złych piratów :)
Odcinek 12 i 13 to obowiązek, bo w 12 Silver znów się spotyka z swoim szefem Pew a w 13 Pew zostaje pokonany i jest zakończenie. A serial ten jest świetny kiedyś go obejrzę ponownie :)