PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=769408}

Legion

2017 - 2019
7,8 25 tys. ocen
7,8 10 1 24712
8,1 25 krytyków
Legion
powrót do forum serialu Legion

Nie wiem.... drugi odcinek wydaje mi się bardziej klarowny w rozróżnieniu tego co się dzieje naprawdę a co się nie dzieje. Był dla mnie bardziej czytelny, historia pomimo migawek ze wspomnień Davida wydaje się logiczna. Aczkolwiek napchana teoriami z przeróżnych portali (np. jakby niepaczeć) o niesamowitym szaleństwie głównego bohatera, o pochizowanym chaosie fabuły - mam mętlik bo nie wiem na co pacze;P W sensie czy David faktycznie uciekł z tymi gośćmi do Summerland? czy może dalej jest w tym ośrodku rządowym i robią mu pranie mózgu?
Ogólnie od strony realizacyjnej nadal bardzo mi się podoba, tak samo z głównym aktorem - ma świetną charakterystyczną twarz i plastykę gry. Doskonale przechodzi z uśmiechniętego nieszkodliwego wariata w strefę mroku z tym mocnym mrocznym spojrzeniem szaleńca. Bałam się że klimat lat 60 przemycony do współczesnego serialu będzie mi przeszkadzał , ale jednak twórcy serialowego Fargo udała się sztuka nie popadania w kicz i sztampę. No czekam jak się ta historia rozwinie dalej i w zasadzie czekam na odpowiedź o co kaman tak naprawdę.

ocenił(a) serial na 9
EndlessForms

Pierwszy odcinek przyjąłem mieszanie, ale ten to naprawdę podróż w dobrą stronę, naprostowanie na poprawny tor. Odcinek genialny. Podoba mi się, że mimo, iż tematem jest ogólny chaos psychiczny, to potrafią to przedstawić w miarę "uporządkowany" sposób, zrozumiały. Świetnie powolne przedstawianie jego mocy, rozwijanie, zarazem oczywiście chaotyczne, nie ładują nas od razu na głęboką wodę. No i ten aktor... cholera, mistrzowsko gra "świra".
Ciekawi mnie tylko jego ojciec. Myślę, że usilnie nie ukazano jego twarzy / nie mógł sobie jej przypomnieć. Chcą nas jeszcze trochę przetrzymać. Ciekaw jestem tylko jak go ujawnią, czy użyją do tego Patricka Stewarta z jakąś technologicznie odmłodzoną twarzą? Czy ujawnią chociaż jego imię? Chociaż pierwsze słyszę, że był astronomem ale może nie jestem aż tak obeznany i zaznajomiony ze szczegółami ;) Ale również ciekawa wzmianka, że jego ojciec "też rozmawiał z gwiazdami jak on".
Wiadomo, to dopiero drugi odcinek więc za wcześnie na jakąś sensowną ocenę ale myślę, że idzie w bardzo dobrą stronę. Podoba mi się tematyka i wykonanie.

użytkownik usunięty
mejki

W komiksach Xavier go porzucił, czy tam o nim nie wiedział, w każdym razie poznał go już dorosłego.

ocenił(a) serial na 9

No nie wiedział o nim chyba z tego co kojarzę. Ale widać, że serial idzie nieco inną trasą. Pytanie czy jego matka miała kogoś innego i ten "ojciec" mu czytał te chore bajki i go nie pamięta czy to faktycznie był Xavier. Mimo wszystko mam nadzieję, że jednak w tym serialu się kiedyś spotkają[?]

użytkownik usunięty
mejki

Chyba miał jakiegoś "nowego" ojca, ale może kiedyś się spotka z Xavierem.

ocenił(a) serial na 9

a może to nie jego ojciec, tylko wytwór jego wyobraźni lub mocy

ocenił(a) serial na 10
peterock

Też mi się tak wydaje, że to nie żaden ojczym tylko wsadził go sam sobie we wspomnienia