PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=635863}

Lekarze

2012 - 2014
6,7 29 tys. ocen
6,7 10 1 29228
4,5 4 krytyków
Lekarze
powrót do forum serialu Lekarze

Właśnie zaczęłam oglądać 1 odc. i po kilku minutach stwierdzam, ze to jest żenująca i
nieudolna parodia "Chirurgów". Przecież to, aż kłuje w oczy, kto choć raz widział "Chirurgów",
nawet nie przywiązując do nich zbytnio uwagi od razu to zauważy. Przecież to jest
najzwyczajniejszy plagiat i do tego fatalny w porównaniu z oryginałem o_O A potem wielkie
zdziwienie, że Polskich produkcji i aktorów w nich grających nikt nie zauważa. Czy Polacy są
na prawdę tak tępi i nieudolni, że nie potrafią wymyślić nic oryginalnego? Filmy, seriale
wszystko jest kopiowane jak od kalki i do tego nieudolnie wykonane. Polskie kino jak było
na dnie tak jest i mało tego zakopuje się coraz głębiej w mule...
Wybaczcie za dosadne słowa, ale taka jest prawda niestety

no to ty chyba nie oglądałaś chirurgów skoro twierdzisz, że nie mają czołówki. w pierwszych sezonach była, obejrzyj to zobaczysz -.-

Dexy

Tylko nie zrób w majty z tego niezadowolenia. Może i ciut chirurgopodobny, idzie zauważyć, tym bardziej, że Grey's Anatomy darzę miłością nieskończoną i ogromną. Jak na razie, pomysł mi się podoba, fabuła nie jest namolna i chętnie się zawsze sięga po kolejny odcinek. Przesadne idealizowanie Alicji, mam nadzieję, że to się zmieni, Małaszyński casanova, Stenka twarda baba i reszta postaci, które same w sobie są interesujące i nie są pomijane. Jest OK, oglądam, bo mi się podoba. Z drugiej strony, dlaczego nie mieliby robić czegoś na podobę House'a czy Chirurgów, skoro to się SPRZEDAJE. Umilam sobie czas czekając na kolejny sezon Grey's Anatomy, nie marudzę i mam cichą nadzieję, że nie zamieni się to w Na dobre i na złe. Amen.

JaMajka69

Scarlett_P i JaMajka69 - dokładnie tak - "nie róbmy w majty" , zgadzam się :)

Dexy

Czołówka skopiowana, winda skopiowana, zenada!

guga15

Jak dla mnie również wszystko zerżnięte z Grey's Anatomy, co za żal, zero własnych pomysłów:/

Dexy

Serial "Lekarze" pokazuje szpital wyimaginowany-jaki powinien być,
natomiast prawdziwy-jaki jest pokazuje serial "Daleko od noszy"

adamserce

już tacy jesteśmy, wszystko chcemy zrobić jak Amerykanie, ale Lekarze są okropną kopią GA. czołówka przypomina tą, którą mogliśmy widzieć na początku GA jest podobna, nawet logo jest bardzo podobne. kreowanie głównej bohaterki polskiej wersji na niesamowicie zdolną, z genami chirurga, jednakże czasami nieudolną i te problemu z ukochanym! kochać czy nie kochać! być czy nie być! przypadki medyczne również podobne, niektóre takie same. seks w szpitalu. zbyt dobre warunki i sprzęt jak na polskie realia. zbyt dobre podejście podejście do pacjentów, bo mało, który lekarz tak bardzo przywiązuje się do swoich pacjentów, większość nie pamięta dlaczego leżą w szpitalu, a co dopiero zapamiętać imiona!
w tvnie cały czas słyszę o wielkim sukcesie tego serialu, ale jak widać ludzie biorą co dają, więc może przeciętnego widza takie produkcje zadowalają :)

Dexy

zgadzam się w stu pro. serial jest kopią. zaczynając od czołówki, przez windę, oddawanie wątroby ojcu, poznanie siostry, o której istnieniu się nie wiedziało i na miłości do pięknego <kwestia osobista> kończąc.