PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016193}
5,4 5,1 tys. ocen
5,4 10 1 5114
Lipowo. Zmowa milczenia
powrót do forum serialu Lipowo. Zmowa milczenia

Czyli przyjeżdża główny bohater do jakiegoś miejsca np. Pozornie spokojnego i zaczynają się dziać morderstwa czy zaginięcia i główny bohater nie stoi z boku tylko zaczyna interesować się tymi wydarzeniami co nie podoba się niektórym mieszkańca miejscowości i chcą się pozbyć głównego bohatera. Będę oglądał serial jednak nie uważam aby coś nowego wniósł.

Koneser_Kielce

Książki, na podstawie których powstaje serial, są niesamowite, historie bohaterów wciągają i intrygują, a fabuła jest przemyślana i zaskakująca. Wysoka poprzeczka dla twórców serialu.
Po doborze aktorów widać jednak, że serial nie będzie wierna kopią (książkowa Weronika jest wysoka, a jej charakterystyczną cechą jest burza rudych włosów). Trochę szkoda, ale może będzie ciekawie

agiatha

Mam nadzieję że serial będzie ciekawy bo książki są słabe. Powtarzanie fraz jakby płacili od napisanej strony. Historia nieciekawa i mało wciągająca. Są lepsi pisarze.

Marzenka990

Gusta i guściki. Moim zdaniem ksiazki maja bardzo ciekawych wyraźnych, charakterystycznych bohaterów, calkiem ciekawą intrygę i wciagająca akcję. "Motylek" jest znakomity

alomilo8906

Szkoda tylko, że serialowa Weronika ma mało wspólnego z książkową. Wyjdzie, że serial będzie tylko inspirowany książką i jedyną wspólną cechą będą imiona bohaterów.

adelitas

Oj tak, Weronika jest bardzo charakterystyczna i tutaj im nie wyszło. Dobrze, że Klementyna nie jest w serialu długonogą blondynką ;)

ocenił(a) serial na 6
adelitas

Nie czytałam książek, ale czy książkowa Weronika jest atrakcyjna? Bo odniosłam wrażenie, że w serialu próbują przedstawić to tak, że wszyscy napotkani przez nią mężczyźni patrzą na nią jakby była nie wiadomo jaką boginią, ale nie ujmując aktorce to niestety trudno jakoś uwierzyć w to nieziemskie pożądanie od pierwszego jej ujrzenia.

olga_gorynska

W książce z wyglądu jest zdecydowanie inna - ładna, delikatna, długie, rude kręcone włosy, nieśmiała i się czerwieniła na widok mężczyzn. Mogła się podobać, ale też nie latał za nią tabun napalonych facetów. A ona jedynie skrycie zapatrzona w Daniela.

W serialu Weronika zupełnie mi nie pasuje, wydaje się męska, bezczelna i nieatrakcyjna - nie mająca nic wspólnego z książką. Ktoś odleciał i stworzył ją od zera.

Marzenka990

Kwestia gustu. Mi się bardzo podobały i uważam, że są świetne

agiatha

cos mi sie wydaje, obym sie mylila, ze tworcy zrezygnuja z postaci Emilii, dlatego aktorka bedzie laczyc obydwie te postacie (przypomina bardziej Emilie niz Weronike)

ocenił(a) serial na 10
Koneser_Kielce

A wystarczyło wiedzieć, że to na podstawie książki, a nie historia „ale to już było „ ;)

moniquezed

Dokładnie