Lipowo. Zmowa milczenia
powrót do forum 1 sezonu

Przeczytałam wszystkie książki. Jedna z moich ulubionych serii jakie przeczytałam jeśli chodzi o Polskich autorów. Czyta się świetnie. Postacie, miejsca, sytuacje są opisane tak dobrze, że to już właściwie mogłoby być scenariuszem do serialu. Nie wiem jak można było to tak zepsuć. Jedno wielkie nieporozumienie. Poziom tak niski, że miałam wrażenie że to jakaś amatorska produkcja. Aktorstwo słabe i drewniane. Ktoś kto odpowiada za casting powinien się puknąć w głowę, bo aktorzy wybrani do odgrywania ról ANI TROCHĘ nie pokrywają się z postaciami z książek.

Jak słyszę, że to tylko INSPIROWANE książkami to mi się śmiać chce, bo jedyne co tam się zgadza to samo miejsce 'Lipowo' i imiona bohaterów. Reszta to totalne dno.
Szkoda, że to w ogole powstało, albo że za produkcję nie wziął się ktoś kto stworzył by coś dobrego z książek które mają na prawdę spory potencjał żeby na ich podstawie zrobić ciekawy serial.

Nie wiem jak to się może podobać komukolwiek, ale w sumie w dzisiejszych czasach już nic mnie nie zdziwi. Ja jestem totalnie zawiedziona. Kiedy usłyszałam, że powstaje ekranizacja byłam podekscytowana, a ty coś takiego. Mocne 2/10...