PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548378}

Luther

2010 - 2019
7,9 37 tys. ocen
7,9 10 1 37142
7,7 25 krytyków
Luther
powrót do forum serialu Luther

Finał 1 sezonu

ocenił(a) serial na 8

Kiedy zaczęłąm oglądać Luthera byłam zachwycona tym serialem, ale jak tylko zaczął zbliżać się do końca (2 ostatnie odcinki) poczułam się strasznie rozczarowana. Dlaczego Luther zaczął uciekać z domu Zoe, kiedy mógł po prostu pójść na policję i dać im telefon, na którym, nawet jeśli nie dałoby się odzyskać nagrania rozmowy (choć chwilę później w podobnej sytuacji Ian pokazuje Teller rozmowę Luthera z nim), to możnaby bez problemu sprawdzić, że Zoe rozmawiała z nim na chwilę przed/w chwili śmierci, a jaki byłby w tym sens, gdyby w tym czasie rozbijał jej kuchnię i zabijał?

ocenił(a) serial na 9
birch_

Przede wszystkim - Ian pokazał Teller nagranie z poczty głosowej, przed całym tym zajściem Luther rozmawiał z Nim normalnie. Po drugie - wszystko zostało tak zaaranżowane aby cała wina spadła na Johna (bałagan w mieszkaniu, porozwalane zdjęcia Marka), jak sądzę, domyślił się tego. Po trzecie - jego pierwszym planem było dorwanie Ian'a i zabicie go, dopiero po dotarciu do Alice postanowił zrobić co innego.

Niech mnie ktoś poprawi jeżeli coś pominąłem lub pomieszałem.

ocenił(a) serial na 8
oriuspl

Masz rację co do tego, że chciał go zabić, sama po chwili refleksji do tego doszłam :) Ale i tak uważam, że mógł to rozwiązać inaczej, szybciej, łatwiej, bo z samych bilingów można było sprawdzić, że Zoe do niego dzwoniła. Nie wspominając już o tym, że po strzelaninie w hotelu jakiś pracownik podał rysopis Iana i powinni w tym miejscu zainteresować się o co tam chodziło.