Nie no prosze Cię...
Przecież to słabe jest jak cienki polski serial kryminalny. Dialogi sztywne i dziecinne, bohaterowie sztuczni i jacys tacy zamuleni, zero humoru w serialu :/ Do tego głowna postać ehhhhh przez wiekszość czasu ma taki wyraz twarzy jakby usiadł na kaktusie.
Ogólnie po pierwszym sezonie rezygnuje z dalszego oglądania.
Porównywanie do Dextera czy BB to chyba jakiś żart ?
cóż, kwestia gustu, mi się spodobał, oczywiście nie jest nawet moim zdaniem tak dobry jak 2 wyżej wymienione(poza tym zupełnie inny gatunek) jest po prostu najlepsze z tego co mi ostatnio "serwowano"
chcesz humor to sobie Monka pooglądaj :) ten serial ma być ciężki i jest na tym to polega
Na mnie Luther zrobił naprawdę mocne wrażenie. A Idris Elba, po prostu rewelacja
Zdecydowanie się zgadzam (przynajmniej jeśli chodzi o Breaking Bad :P ). Rewelacja to jest moim skromnym zdaniem Ruth Willson jako Alice.
Nie widziałem lepszego brytyjskiego dramatu, kryminału. Luther wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, a Ruth jako Alice Morgan jest rewelacyjna. Moim zdaniem można śmiało powiedzieć, że serial ten dorównuje Dexowi i Breaking Bad na swój brytyjski sposób. :)
Dokłanie. Ja jako wielka fanka Dextera jestem przykładowo zawiedziona ostatnimi dwoma słabymi seriami. No ale tak to bywa jak się rozciąga seriale w nieskończoność, a scenarzystom zaczyna brakować pomysłów (wg mnie tak po 4 sezonie ktoś powinien na dobre zdemaskować głównego bohatera i wtedy to by można ciągnąć).
Dlatego też mało odcinków Luthera daje fanom serii niedosyt i oczekiwanie na następną. A tutaj każdy odcinek wbija w fotel, bo hard cases, którymi się bohaterowie zajmują są naprawdę ciekawe. Oczywiście zawsze znajdzie się parę wpadek, niedociągnięć, no ale nie takich, które kolą w oczy jak to w innych filmach. Ktoś wyżej biadoli, że w serialu nie ma humoru... No proszę!!! Chyba bym zabiła producentów jakby coś takiego wprowadzili do tego mocnego i mrocznego serialu. Takie rzeczy to nie tutaj! Jak ktoś chce komedie to niech ogląda komedie!
Uwielbiam Alice :)