PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548378}

Luther

2010 - 2019
7,9 37 tys. ocen
7,9 10 1 37142
7,7 25 krytyków
Luther
powrót do forum serialu Luther

No i jestem po pierwszym odcinku....Jest zle tyle powiem.Pierwsza sprawa Luthera,przesłuchuje domniemana sprawczynię,próbuje ja rozgryzć,wreszcie wpada na genialny pomysł udaje ziewanie ona nie ziewa,genialny pomysł,ona jest narcyzmem i jest zarazem zabójczynią!Idzie na celownik,jesli by ziewnęła byłoby ok :D
"Ale ja Luther jestem sprytny"o zesz w mordę prawie jak House(dobre porównanie co niektórych).Pomijam juz fakt,ze ciekawiej dla serialu byłoby nie zdradzanie tak szybko winnej,to psuje napiecie ale mniejsza o to,jedziemy dalej...Sama zabójczyni gra bardzo karykaturnie,te jej minki strzelajace,wręcz smiesznie wygladała(jaka ja jestem inteligentna o joj joj)Luther ją prowokuje i mu sie udaje,ten motyw od biedy moze być.Ona go atakuje nożem a on odchodzi,przecież mozna ja w tej chwili oskarżyć o napaść na policjanta,wystarczył swiadek podstawiony przez Luthera.

Serial(pierwszy odcinek tyle obejrzałem)bardzo śmieszny.wręcz naiwny,dialogi pomiedzy Lutherem a zabójczynia,pełne frazesów i wreszcie sama osoba Luthera,który miota się,ze niby jest nieobliczlny,agresywny ale wszystko to wyglada sztucznie,mało przekonywująco...I ten jego ciągle grozny(udawany?)wzrok :D
Fakt,ze obejrzałem dopiero pierwszy odcinek,ktoś moze uznac,że jestem w tym momencie mało obiektywny w ocenie tego serialu ale myslę,że dalej bedzie podobnie....Ja dalej nie brnę,podziękuję.