Ciekawych seriali kryminalnych, najlepiej brytyjskich. Ogladalam juz/ogladam:
- Morse
- Inside Men
- Frost
- Morderstwa w Midsomer
- Inside Job
- The Jury
- The Killing
- Na granicy cienia
- Cisza
- Ulice San Francisco
- Poirot
- Columbo
- Detektywi z wyzszych sfer
- Morderca z Whitechapel
- Magia kłamstwa
- Mentalista
tak myslalam, ze zapomne wymienic jesli pare seriali
myslalam juz o the wire, moze zaczne ogladac
castle mi sie srednio podoba
dextera o dziwo nie ogladam, ale wiem ze warto
ogladam wlasnie good cap
ogladalam sprawy inspektora lynleya
detektywa w sutannie, gliniarza i prokuratora :)
Panne Marple
kości
Sherlock
Prawo i porzadek
Dowody zbrodni
Wzór
Good Cop nowy serial brytyjski główną role gra Warren Brown partner Luthera z 1 sezonu może i 2 bo jeszcze nie oglądałam :)
już są 3 odcinki a serial ma niby mieć 4 powinien ci się serial spodobać :)
Wlasnie go ogladam :) Obejrzalam juz 3 odcinki. Musze przyznac, ze wlasnie dzieki serialowi Luther polubilam Warren'a :)
Breaking Bad, Rodzina Soprano, Deadwood, Prawo ulicy, Zakazane imperium, Synowie anarchii.
Pada pytanie o kryminalne seriale brytyjskie, a ktoś odpowiada white collar ... czasami lepiej się nie udzielać w dyskusji
Paradox, Wallander, Żądza krwi, The Take, Vera, Broadchurch, Shetland, Case Histories, The Fear, Sprawy Jacka Taylora, Top of the Lake, Blackout, Dr Fitz, Stan gry, Prime Suspect, Durham County, Most nad Sundem, The Town, Maria Wern, Doctor Blake Mysteries, Love/Hate.
Widzialam wiekszosc lub probowalam obejrzec :) Paradox mnie nie skusil, Wallander warty obejrzenia, Zadza krwi jakos do mnie nie przemawia, The Take wspaniale, Vera, Broadchurch, Shetland rowniez, Case Histories wedlug mnie sredni, The Fear nie widzialam , Sprawy J.T mnie nie przekonaly, Top of the Lake warte obejrzenia, Blackout niezle, Dr Fitza niestety nie potrafie nigdzie znalezc a z checia obejrze, Stan gry tez dobry, Prime Suspect nie podobal mi sie jakos. Reszty nie widzialam, ale jestem ciekawa coz to za seriale :)
A mnie zaciekawiło "Case Sensitive", ktory masz w ogladanych :) Szkoda ze filmwebie info jest szczątkowe.
Koniecznie musisz obejrzeć Silent Witness (BBC) u nas znany jako ,,Milczący świadek''. właśnie kręcą 17 sezon i the Fall (też BBC). Był dopiero jeden sezon, ale ciekawie się zapowiada.
Hej, może Broadchurch? Produkcja brytyjska mająca swój klimacik. Dla mnie bomba :D
Obejrzalam wlasnie pierwszy odcinek The Town :) Dziwie sie, ze wczesniej tego serialu nie odkrylam. Bardzo dobry :)
Widze, ze podobny do Most nad Sundem, ktory wlasnie zaczelam ogladac :) Napewno obejrze The Bridge, dzieki :)
Ripper Street i Copper napewno dobre, ale do mnie nie przemawiaja jakos :) Shadow Line widzialam, dobre :)