PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548378}

Luther

2010 - 2019
7,9 37 tys. ocen
7,9 10 1 37186
7,7 25 krytyków
Luther
powrót do forum serialu Luther
ocenił(a) serial na 9
Budzikk21

The Black Keys - Never Gonna Give You Up

ocenił(a) serial na 7
Budzikk21

tez fajny ale mi sie bardziej podobal ten utworek jest rewelacyjny z koncowki drugiego odcinka:-).. --> http://www.youtube.com/watch?v=OET8SVAGELA ----> Gil Scott-Heron - 'Me And The Devil'

ocenił(a) serial na 9
Budzikk21

Pozwolę się podpiąć pod temat. W trzecim sezonie praktycznie w każdym odcinku pojawia się jeden przewodni motyw, w zasadzie już od początku pierwszego odcinka. Ktoś w ogóle kojarzy co to jest za kawałek? Czy może jest tak, że BBC po prostu samo wydało ów utwór?

mates89

Luther Series 3 End Credits Music

Episode 1. I Got A Thing by Hanni El Khatib
Episode 2. Me and the Devil by Gil Scott-Heron
Episode 3. Satan Your Kingdom Must Come Down by Robert Plant
Episode 4. Never Gonna Give You Up by The Black Keys

mates89

Też podpinam się do prośby. Muzyka, którą podsyła @Saimonse nie jest tym czego szukamy, prawdopodobnie jest to motyw, który albo dostaniemy w OST albo w ogóle.

mates89

Ok myślę, że znalazłem. Te wszystkie klasyczne motywy z tej części Luthera to dzieło Paula Englishby'a. On jest odpowiedzialny za muzykę właściwie we wszystkich trzech sezonach. 19 sierpnia wyjdzie album z wszystkimi utworami z Luthera (OST, tak jak myślałem) - 'Luther - Songs And Score From Series 1, 2 And 3 - Original Music By Paul Englishby'. Prawdopodobnie w tym krążku dostaniemy to czego szukaliśmy ;-)