PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52025
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Niech Marta wróci wreszcie z tego urlopu, bo bez niej jest nudno.
Ciągle tylko Marcin i jego znajomi - Janka, Kasia, Olek, znowu Janka. Scenarzyści tworzą zbędne postacie, bo już pomysłów nie mają.
Natomiast, gdy pojawia się Marta - kultowa postać, to od razu uśmiecham się w myślach.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Zgadzam się jak najbardziej i podpisuję się pod Twoją petycją (przyznaj się, że już wysłałaś skargę do producentów na brak Martusi:). A postaci, które wymieniłaś, najchętniej wysłałabym na misję na Marsa, bo są faktycznie zbędne i irytujące.

elisakate

Gdy jest Marta, to wiadomo, że zaraz będą jakieś jaja - będzie robić głupie miny, marudzić, gniewać się na Andrzeja, łazić w coraz szerszych worach, stwierdzi że jest zmęczona, głowa ją rozboli, weźmie 140 urlop w tym roku itp. :D:D

Vanessa100

Założę się że Marta wróci z tego urlopu zmęczona ;))

alunia_kiss

Haha, i będzie musiała wziąć kolejny urlop :D

Zycie Marty Mostowiak to never ending urlop ;)

Vanessa100

Aż jestem zszokowany i sam myślałem, żeby napisać posta, że nie ma Martuni, ale nie chciałem się ośmieszać :D

adamo001

Marta to główny filar tego serialu.
Nie ma EM bez Marty M

Vanessa100

I jej chrzakania :D

cocco03

No w sumie fakt, ale było to potrzebne, przynajmniej się od niej odpoczęło :D

ocenił(a) serial na 3
adamo001

Marta powinna pojawiać się w każdym odcinku.

lukasz16

Nie no zaś bez przesady. W co drugim wystarczy zupełnie.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

powini zrobic polską wersję Piłę w której główną rolę zagra Marta

ocenił(a) serial na 4
lukasz16

Tzn. grałaby piłę ?
Jestem za ;)
Najlepiej taką tępą, do metalu :D

ocenił(a) serial na 4
andre_

uważam że MjM nie powinni oglądać małe dzieci, jak zobaczą Martusie mogą mieć nocne koszmary.

maciekd_filmweb

Kiedyś Łukasz poinformował seksbombę Martę, że wpadła w oko jego wychowawcy i że nawet spytał Łukasza, kto przyjdzie na wywiadówkę - mama Marta czy ojciec.

Marta podoba się wszystkim mężczyznom

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

nie wszystkim, mnie sie nie podoba

ocenił(a) serial na 8
maciekd_filmweb

Potwierdzasz regułę :)

ocenił(a) serial na 3
laleczka874

A Marty nie ma jak nie ma.nudaaaaaaaaaaa w serialu

Vanessa100

Marta wrocila i chociaz za nia nie przepadam, to szkoda mi jej. Andrzej jest oschly, juz ma nowa babe na oku, ach te chlopy. Biedna Marta musi sie krzywic wiecej niz zwykle. Ona zawsze ma pod gorke!!!

wujciowariatuncio

Marta ma bardzo ciężkie życie.
Można jej tylko współczuć.

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Współczuć ? A w życiu, sama sobie winna. Zaniedbany, marudny, leniwy babiszon w średnim wieku.
Trzeba się choć trochę postarać by utrzymać przy sobie kogoś takiego jak Andrzej. I tak zresztą długo z nią wytrzymuje, naprawdę za długo. Nie mam ani jego urody, ani pozycji - ale wolałbym być sam niż z takim okazem jak nasza ulubienica :D

andre_

Nie masz żadnego współczucia dla Marty.
Taka wspaniała kobieta :D:D:D

Vanessa100

Te współczucie to ironia na kilometr :D

adamo001

No raczej ;)
Chyba tu nikt nie myśli, że ja z tym współczuciem na poważnie.

Współczuć to trzeba Andrzejowi. Chociaż z drugiej strony - skoro jest głupi, to niech cierpi.
Już tysiąc razy mógł odejść od Marty.

Vanessa100

I co najważniejsze, nadal może :D

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

140, Marta ma 365 dni urlopu w roku

maciekd_filmweb

Jak jest rok przestępny, to ma 366 dni urlopu :D

Vanessa100

Długo nie trzeba było czekać żeby Martunia stwierdziła, że jest zmęczona. 1066 odcinek- Martunia: "Boże! Jaka jestem zmęczona!" :D

adamo001

Spojler

Ale, ale - wróciła pociągiem z Niemiec, od syna, którym nagle się przejmuje.
A przecież gdy istniało wydumane zagrożenie aresztem i chłopak niemal chciał się wieszać, to jej tak naprawdę nie było przy nim.

Zresztą, ma prawo się zmęczyć, zwłaszcza, że spotyka Teresę i dowiadujemy się, że "obie musiały się przebranżowić".
Razem pracowały w jednym pokoju, Terenia spokojnie podrywała Artura, ba z miny wynika, że nadal ma ochotę (zapewne kłamstwo o szczęśliwym związku?), długo jej nie było i takie stwierdzenie.
Jakoś nie widziałem, żeby przygotowała się do zmiany branży...:)

adamo001

Marta ostatnio zarzuciła Andrzejowi, że jest dla niej za mało wyrozumiały i że mógłby zrozumieć, że w obecnej sytuacji więcej uwagi potrzebuje Łukasz :D
Nie rozumiem czemu Andrzej dalej z nią siedzi.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Bo to czarownica- dosypuje mu czegoś do obiadu, a raczej do herbaty, bo przecież nie potrafi gotować i tym sposobem Andrzej siedzi przy niej.

adamo001

ale do sadu poszla mimo zmeczenia!:D

Vanessa100

Marta rulez.

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Miej 200 dni urlopu w roku- bądź wiecznie zmęcozna i noś workowate ubrania, bo to, kurde, twój rozmiar ;3

Vanessa100

Wczoraj podczas oglądania mama rzuciła tekst- Martunia napuchnęła :D wczoraj miała jeszcze bardziej ściętą minę niż wcześniej :D

adamo001

Z całej emki to właśnie wyjątkowej Marty brakowało mi najbardziej.

adamo001

Wczoraj Tomek mówi rodzinie o ucieczce Gosi do sekty - Tomek, Marek, Marysia stoją, a tylko Martusia siedziała.
Stanie jest dla niej zbyt męczące ;)

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

A Maria co prawda stała, za to w ciemnym pomieszczeniu okulary przeciwłoneczne miała założone, a wyglądała w nich jak psychopatka:).

elisakate

Hahahaha ale mi jest szczerze żal Marysi, mimo wszystko. Bo z tego co się popatrzysz jedynym małżeństwem w którym nie wcisnęli zdrady w ostatnich kilkudziesięciu odcinkach są Lucek i Basia. Już mogli Maryśke zostawić w spokoju z Arturem to wcisnęli mu tą całą laskę.

ocenił(a) serial na 4
adamo001

Dawno pisałem że to się powinno nazywać Z jak Zdrada, bo prawdziwej miłości w tym arcydziele jak na lekarstwo.

ocenił(a) serial na 3
andre_

Temu, kto wymyślił tytuł chodziło widocznie o miłość fizyczną:).

ocenił(a) serial na 4
elisakate

To mogliby ją zacząć pokazywać, zamiast tylko gadać :)
Od gadania Polaków nie przybędzie :P a podobno coraz mniej nas.

andre_

No Martunia na pewno nie biega tak jak Sonia :D

Vanessa100

Szczerze mówiąc wyglądali razem jak jakaś mafia sycylijska :D

LiLuLa

HAhahhaha ale się uśmiałem :D

adamo001

Najlepszą "kreację" na weselu Ali i Pawła miała Martusia ;) ;)
Nawet stara Barbara wyglądała ładniej od Marty.
Czy Andrzej nie wstydzi się pokazywać wśród ludzi z kimś takim jak Marta?
Zawsze beznadziejnie ubrana, zmęczona, nawet jej się zatańczyć nie chciało.
Andrzej musiał z Marysią tańczyć, bo z własną żoną nie może.

Vanessa100

Ja prawie całe wesele przewinąłem :D

Vanessa100

Teraz te Marta Wracaj ma faktycznie wydźwięk. Chociaż zmiażdżył Budzyń wyskakują "nie pamiętam (...) kiedy się kochaliśmy" ahahah! Moja mina: "Hę?! WTF?"

adamo001

Dobry był ten tekst Andrzeja;)
Andrzej jeszcze chce się z Martą kochać? Masochista

Vanessa100

Pozostałym by musieli słono zapłacić a ten chce za darmoche :D

Vanessa100

I wgl jeszcze Martunia obwinia Budzynia za to, że im sie nie układa, bo Łukasz jej potrzebuje i że Budzyń tego nie rozumie. LOL!