PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52021
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

To najbardziej irytująca a zarazem sztuczna postać z całego serialu ! Zachowuje się jakby miała góra 10 lat, jest taka dziecinna i głupia że szok :/ Te jej akcje typu namalowanie sobie wysypki czerwonym flamastrem (widzieliście kiedyś żeby 14, 15-latka robiła takie naiwne głupoty ?!) i te teksty w stylu: ,,Mamo, jak dorosnę, chciałabym, żeby ktoś mnie pokochał tak jak tata ciebie !" ,,Jak dorosnę" to może gadać 5-latek, a nie prawie dorosła baba w jej wieku ! Ale najbardziej powaliła mnie ta akcja z robieniem drzewa genealogicznego na szkolny konkurs pt. ,,Poznaj swoje korzenie" - najbardziej zaangażowana w to była właśnie Ulka, która zamiast napisać prawdę: ,,Moje korzenie to banda pijaków z marginesu społecznego którzy mają mnie w d..." woli udawać, że urodziła się w kochającej, troskliwej rodzince Mostowiaków - myślałam, że się posikam ze śmiechu !!!!! Już samo to, że mówi do Hanki i Marka ,,mamo", ,,tato" jakby została przez nich adoptowana w wieku 0-3 lat a nie tak jak to miało miejsce w wieku prawie 12 lat jest tak sztuczna i śmieszna... To już prędziej rozumiem że ta Natalia tak do nich mówi, bo: po pierwsze - została przez nich adoptowana w znacznie młodszym wieku, a po drugie - mieszkała w domu dziecka i nigdy nie miała prawdziwych rodziców. A tutaj panienka, której starzy mieszkają w sąsiedniej wsi i z którymi spędziła prawie całe dzieciństwo mówi jakby nigdy nic do obcej kobiety: ,,Mamuś, gdzie są te zapasowe lotki do badmintona" ? A jak się rządzi w tym domu - zupełnie jakby mieszkała tam od urodzenia...A i Hanka, Marek i dziadkowie (zwłaszcza ta przesłodzona babcia) też zachowują się jak jacyś idioci - traktują ją jakby była normalnym członkiem ich rodziny od urodzenia i jakby była 9-10 letnim bachorem, a nie 15-letnią dziewuchą ! Ja w jej wieku miałam już normalne domowe obowiązki, a jej poza okresem przedświątecznym nigdy nie widuję obierającej ziemniaki, zmywającej naczynia czy odkurzającej dywan. Aaa, przepraszam bardzo, jak Hanka wyjechała to raz Ulka opowiadała jej przez telefon: ,,Wiesz, mamo, a my dzisiaj PRAWIE sami posprzątaliśmy pokój - to znaczy tata trochę nam pomógł..." - ja w wieku 13 lat bardzo często sama już robiłam obiad, a tutaj dwie 15-letnie baby nie potrafąa bez pomocy Marka same posprzątać pokoju - żenada...

ocenił(a) serial na 1
fanka_sashy_strunin

to co powiesz na Zosie która ma 12 lat a zachowuje się jak by miała 5 lat;D w ogóle ludzie zachowują sie tu tak jak by z choinki spadliXD jeszcze w tamtym tygodniu Kinga pyta ojca:
-możesz ze mną iść na spacer?
-bardzo chętnie.
XD wszyscy tacy doskonali;] jeszcze bardziej wkurwia mnie psycholog za dychę któa była poniewierana przez Irkę a teraz zgrywa psocholożke i jeszcze jak poszły sie upić no żal.pl

jestemtwoimojcem

Hehehe - dokładnie ;) Ta Zośka to też mnie tak wnerwia, że jak ją widzę to normalnie mam ochotę rzucić czymś w telewizor :/ Proponuję, żeby rodzinka Mostowiaków adoptowała nową dziewczynę Pawła (tą Olkę co ją uratował od handlu żywym towarem) i żeby karmili ją butelką ze smoczkiem i zmieniali pieluchy - byliby w swoim żywiole !!!

ocenił(a) serial na 1
fanka_sashy_strunin

może niedługo adoptują Maćka z klamu XD w ogóle ten ich dom to wielki czerwony krzyż , i jeszcze bezdomnego przygarneli prawdziwi chrześcijanie:Dale zawsze mnie rozpierdala ta przechodnia gdzie lekarze sobie gadają,pacjenci albo się spóźniają albo w ogóle ich nie ma a teraz na dodatek Staszek nie ma domu XD

użytkownik usunięty
fanka_sashy_strunin

Mnie wszyscy w tym serialu denerwują.. chociaż może nie.. bardziej śmieszą - to lepsze słowo.. najlepsza jest Marta xD tą jak widzę, to umieram xD z tym swoim Andrzejem wymiatają. xD

No, Martusia jest niezła ;D Podobało mi się jak w jednym odcinku ,,Świata według Kiepskich" Halinka mówi Ferdkowi, że głosowała na jakąś aktorkę w telekamerach czy coś tego typu, bo to piękna kobieta a Ferdek na to: ,,Piękna to ona może była 10 lat temu jak się serial zaczynał" :D A tu proszę - Marta, Hanka a nawet babcia Marysia mają takie powodzenie u facetów jak jakieś seksowne 18-tki ! Strasznie mnie rozśmieszały te sceny z tym psycholem co sie obsesyjnie w Marysi zakochał - nie ma co, taka piękna laska... Albo jak jakiś facet (nie pamiętam czy Marek, Jaroszy czy ten dyr ze szkoły) powiedział do Hanki wysiadającej z samochodu: ,,Ale laska !" - myślałam że pęknę ze śmiechu ;D A swoją drogą jak planowali ciągnąć ten serial przez tyle lat to mogli dać jakieś młodsze aktorki. Ciekawe, czy za 10 lat (bo domyślam się że ten serial będzie funkcjonował do końca świata) Marysia nadal będzie sobie wpinała tą spineczkę we włosy jak dzidzia :)

fanka_sashy_strunin

Mnie nie denerwują bo nie oglądam tego "wyjątkowego serialu"
Ale jak kiedyś oglądałem czasem to najbardziej wkurwiający jest ten szwabek stefan

PPWojtek

Ta telenowela (bo to nie jest serial) to już tak wysokiej klasy kpina z widza że powoli zaczyna dorównywać modzie na sukces.Banalne do bólu historyjki które jeszcze nim sie zaczną to już wiadomo jak sie skończą...Oglądałem troche w zeszłym sezonie i pare odcinków w tym...głupota goni głupote i głupotą pogania.

Najbardziej rozbawiło mnie jak przez ostatnie kilka odcinków na przemian to marek to hanka mówią do uli i natalki "pamiętajcie,obojętnie co by sie nie stało zawsze ty ula i natalka będziecie dla nas najważniejsze" .Wogóle te dziewczyny zachowują sie tak jakby dopiero co wyszły z kołyski i tak też sie z nimi obchodzi cała rodzina.Jakby to były 3latki ze smoczkiem .Myśle że tak nie zachowują sie nastolatki w ich wieku.

Agencja mirki to jakieś pomieszanie z poplątaniem a cyprjański zatrudniony jako informatyk to już kpina z widza.Sam bym chciał taką "prace" siedzą,glindzą o głupotach,popijają kawki,w międzyczasie jedzą a na zakończenie imprezują w oazie.

Następna sprawa cichopek to jakaś chodząca masakra,ona teraz gra chyba jakąś wielką panią psycholog co jest troche niewyobrażalne-przynajmniej ja bym nie poszedł do takiego psychologa.Cichopek to przestroga dla wszystkich studiujących aktorstwo-tak nie powinien wyglądać ani zachowywać sie aktor.Kto ją wziął i jakim cudem nazywa sie ją aktorką,artystką etc.

Mroczki dwa i ta niska dziewczyna zombie co ją mroczek uratował od handlarzy towarem a teraz mroczka uwielbia prawie jak boga,jest dla niej autorytetem.Mroczek w ostatnich kilku odcinkach biega z aparatem foto jakby zwariował i wszystkiemu i wszystkim robi zdjęcia-nawet własnej matce:)Bo mówi że dostał na prezent-co nie można?

Historia z bezdomnym mariankiem i kozą,lucek nawet wzywany na policje że coś tam coś tam już nie wiem ale chodziło o koze.

Wątek grażyny i michała-ona go jawnie kopie w dupe a on zgarnia i udaje że deszcz pada.

Idiotyczny wręcz wątek miłości łukasza i gabi ,tak samo jak idiotyczny wątek marty i budzyńskiego która wygląda jak jego matka czy ciotka .Nie wiem czy w realu facet który jest prawnikiem,ma pozycje,dobrze zarabia wziąłby sobie conajmniej 10 lat starszą kobiete,wdowe po mężu,dawną kochanke innych,matke dwojga dzieci.Myśle że nie.

Przychodnia doktorków,to jest przychodnia czy gadu gadu? Są tam jacyś pacjenci wogóle?

Już by mogli zakończyć tą żenade,po co ciągnąć na siłe,tam już nic nie zdziwi,nic nie zaskoczy.Ach konkurencja dla mody na sukces,bym zapomniał.

fanka_sashy_strunin

Śmiać mi się chciało bo jak toprzeczytałam bo ja też tej Ulki nie znosze, zachowuje jakby była do tyłu z rozwojem umysłowym. Też uważam że zachowuje się jakby miała z 8 lat. Jest infantylna i te jej teksty... a jak Hanka z Markiem się rozstawali to ona po prostu to co przeżywała to była masakra... nienawidze tej postaci! ale w jednym rozumiem scenarzystów. Nigdy nie miała prawdziwej normalnej rodziny więc chce ją teraz mieć. A co miałaś na myśli mówiąc że traktują ją jak normalnego członka rodziny? a co jest według Ciebie nienormalnym członkiem? Przecież oni ją adoptowali i wychowują jako własną córkę, więc niczym sie ona według mnie nie powinna różnić od Natalii czy Mateusza.
Ogółem rzecz biorąc, Ulka albo niech dorośnie i zachowuje się jak na jej wiek przystało albo niech spada gdzie pieprz rośnie.