4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52105
1,8 6 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Jak to się stało, że serial który ma jedną z największych oglądalności w naszym kraju ( 8-
10 mln) i który zdobył wszystkie możliwe Telekamery ma taka niską średnią? Wychodzi na
to, że średnio co dziesiąty z nas to ogląda i nie wierzę, że tylko babcie. Dla mnie to absurd,
bo wydaje mi się, że to strach przed wyśmianiem kieruje tym, że ktoś zaznacza 1. Bo co by
się stało jak by koło wysoko ocenianych thrillerów i filmów akcji w zestawieniu pojawiło
się M jak Milość. ? No ''siara'' tak? Ale jeżeli naprawdę tak jest to może lepiej nie
zaznaczać nic niż psuć opinię serialowi fabularnemu. Nie że jestem tam wielkim fanem,
ale znowu nie widzę w nim nic złego. Fakt, że czasem naciągane wątki, ale opowiada o
życiu jak każdy tasiemiec. Nie jest jakiś przesadzony i przesłodzony. Trzeba oceniać
obiektywnie, a nie podążać za ''modą''. Jak chodziłam do gimnazjum to dosłownie cała
moja klasa to oglądała ( chłopaki też) oprócz mnie, bo ja w tym czasie lukałam na Bar w
Polsacie, ale teraz jak się nudzę wieczorem to to oglądam i muszę przyznać, że jest
najbardziej zrobiony pod wzór normalnego życia niż np. Pierwsza Miłośc i Na Wspólnej.
Fakt przesadzili z tą śmiercią Hanki, bo wyszły jaja zamiast tragedia, ale i tak uważam, że
jest zrobiony na wyższym poziomie niż inne seriale tego typu. Gdyby tak nie było to by nie
miał oglądalności przez ponad 10 lat.

ocenił(a) serial na 10
monixD

Jak chodziłem do pierwszej klasy liceum to przyznam się że może tak z pół roku oglądałem Klan. Ale teraz już wiem że to nie moja wina tylko niskiego poziomu nauczania w polskich szkołach. Żebyś nie płakała dałem M jak M 10/10. Może po prostu inni ludzie oglądają M jak M a inni interesują się filmwebem? Jak dla mnie to rzecz gustu czy ktoś lubi ten film czy nie ale szczerze powiem że jak ktoś by chciał mnie torturować i wydobyć ze mnie różne informacje to wystarczy żeby mi włączył M jak M i bym mu wszystko wyśpiewał byle by tego nie oglądać. Musisz się pogodzić z tym że niektórzy ludzie organicznie nie znoszą takich produkcji.

derjak

Mnie nie chodzi o to, żebyś dawał 10 jeżeli tego nie lubisz. Wiem, że każdy ma swój gust i to szanuje. Mój temat miał dotyczyć tego, że dużo ludzi to ogląda a i tak daje np.1, bo inni tak robią, bo taka moda na wyśmiewanie seriali obyczajowych. Wejdź sobie na profil Pierwszej miłości. Zabawną rzeczą tam jest, że ludzie w każdym temacie poniżają ten serial, ale wiedzą wszystko o nim i robią nawet listy absurdów, które nawet dotyczą sytuacji sprzed kilku lat. Wynika to z tego, że oglądają go regularnie, a później nabijają się na forum. Jeżeli tracą godzine dziennie, żeby go obejrzeć to chyba im się on podoba prawda? A jeżeli im się podoba to po co szykanują publicznie? Bo inni się śmieją i nie chcą być gorsi? Nikt w obronie nie staje, bo boi się, że pół portalu na niego siądzie i zaczną się nabijać, że ogląda taki szajs.

ocenił(a) serial na 10
monixD

Cóż może masz rację. Trudno mi to zrozumieć bo sam nie jestem skłonny krytykować coś tylko dlatego że inni tak robią.