4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52110
1,8 6 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Nic mnie tak nie drażni jak Ruda co chwilę powtarza że z małolatem nie bedzie to, tamto, owanto a spedza z nim 99% czasu, pomiędzy dzwonieniem do Tomka. Ale i tak jak dla mnie numerem jeden jest oczywiście Marta Mostowiak, kobieta ubrana w worek po ziemniakach, z łysieniem plackowatym, oranicą na czole, zębami jak chory koń, dwójka bękartów, ma mega przystojnego(jak na nią) męża co jej jeszcze remont robi, ma kasy jak lodu i zyje jak księżna. A mimo to jest zmęczona!!!!!!!!!!!!!!!!

un_soleil

Dokładnie. Marta wróciła teraz z urlopu, ale pewnie jest tak zmęczona że będzie odpoczywać następne 20 odcinków po czym "pójdzie" do pracy, no ale akurat jak będzie wychodzić zupełnie przypadkowo spotka Gośkę( jak w 150 innych odcinkach taka siostrzana synchronizacja, że akurat jedna i druga wychodzi, że zupełnie przypadkiem spotykają się pod drzwiami jak wychodzą wchodzą, na zakupach, w kawiarni, pod blokiem) i akurat Gośka uzna że by się kawy napiła więc Martusia na to jak na lato i pójdą wypić kawę i poplotkować. Po czym Martusia wróci do domu i powie Andrzejowi że jest taka zmęczona że nie ma na nic sił.
Ciekawe jak ona prowadzi te rozprawy w sądzie? Pewnie cały czas chrząka, a w połowie zastępuje ją inny sędzia bo ona jest zbyt zmęczona żeby przetrwać siedząc na tyłku całą rozprawę.

alunia_kiss

Na te rozprawy sądowe może niech Marcie przynoszą łóżko ;)
A jej stroje to jakaś masakra. Kto ją tak ubiera? Nikt na planie nie widzi, że ona wygląda w tych ubraniach komicznie?
Reżyser tego nie widzi? Ostałowska też nie?

Vanessa100

fryzjer też jest ślepy. za to ja nie jestem i jak są ujęcia na tył głowy marty to odwracam głowę.....

Vanessa100

Hahahaha, a widziałaś jej dzisiejsze odzienie? Jakieś faraońskie spodnium z gepardem na piersiach. Cyrkowy outfit.

Akara_blekitna

Widziałam i też mi się śmiać chciało. Kto ją tak ubiera??????

alunia_kiss

"Ciekawe jak ona prowadzi te rozprawy w sądzie? Pewnie cały czas chrząka, a w połowie zastępuje ją inny sędzia bo ona jest zbyt zmęczona żeby przetrwać siedząc na tyłku całą rozprawę." hahahaha się uśmiałam, dobre :) Może faktycznie ma przerwy na leżakowanie xD

anarchistt89

Albo tutaj trzeba zadać jakieś pytania świadkom a Martusia wpiernicza w tym czasie batonika i popija kawkę, a jak trzeba wydać werdykt to taka wielka cisza... i tak nagle prokurator do Martusi " Pani sędzio jaki wyrok?!" a ona na to " co?! ale o co chodzi? Sorki ale rozprawa była tak nudna że sobie połowę przekimałam( ucięłam komara, a na zamkniętych powiekach namalowałam sobie markerem oczy żebyście myśleli że słucham Was uważnie) a tak naprawdę nie słuchałam co tam gadaliście bo w międzyczasie stawiałam na komórce pasjansa pod biurkiem"? Nie wiem jak się nazywa to gdzie sędzia zasiada.

alunia_kiss

haha ;)
Nie wiem czy Marta w ogóle ma siłę dojść ze swojego gabinetu na salę sadową ;) Może ktoś ją na rękach zanosi

alunia_kiss

Ten protokół sądowy to wygląda chyba tak "Prosze świadka chrzonk, chrzonk, chrzonk prosze podać imie chrzonk nazwisko" :D

un_soleil

Ten wątek z Tomkiem i Agnieszką to jeden z najbardziej żałosnych wątków w tym serialu.
Najpierw przez wiele miesięcy Tomek uganiał się za Agnieszką, był na każde jej zawołanie. W sylwestra zostawił dzieci i Gosię i pognał powiedzieć Agnieszce, że była i będzie jego marzeniem. Innym razem znowu powiedział, że gdyby miał drugie życie to spędziłby je z nią.
Ciagle przy Gosi gadał o Agnieszce co chyba każdą żonę doprowadziłoby do wściekłości.
Teraz też rozmyśla o Agnieszce.

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

sam jesteś żałosny a ten wątek jest super bo się przyjaźnią

ocenił(a) serial na 4
kinomanka_13

"Ten wątek jest super bo się przyjaźnią"- po prostu genialne uzasadnienie

kinomanka_13

"Sam jesteś żałosny" - tak w ogóle to jestem kobietą

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Jak większość wątków w tego typu produkcjach, zaczyna się bez pomysłu na cd. i potem ciągnie na siłę.

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Nasuwa się pytanie :

Czy Tomek jeszcze może ? ;)

Owszem ręce ma sprawne, ale to może być za mało.

andre_

język też ma sprawny, a to już nie jest tak mało:)

un_soleil

Ta Ruda zachowuje sie jak większość kobiet zarzeka się ze niechce z młodym ,lecz natura jest silniejsza . Kobiety tak mają że o wiele spraw obarczaja uczucia i że coś dzieje sie bez ich wpływu :)

ocenił(a) serial na 6
robert_fk

Agnieszka to najgorsza postac, niby prokurator a tak du pa z niej i wszyscy sie niej kochaja a najgorszy jest Tomek, deb i l

Mother_Earth

Tomek już po wieczne czasy będzie o tej Agnieszce rozmyślał.
A ona tak się na prokuratora nadaje jak Marta na sędzinę

Jeśli chodzi o atrakcyjność Agnieszki to według mnie jest sympatyczna i w miarę ładna, ale nie jest jakąś wielką pięknością

Vanessa100

Jeżeli chodzi o Agnieszkę to chyba chodzi o przeciągnięcie widza do następnego odcinka bo każdy myśli ze Tomek w końcu łaskawie się z nią prześpi . Agnieszka ma ciekawą urodę jest mocno piegowata na nosku i trochę nie pasuje do roli bo takie nieźle się prują .

ocenił(a) serial na 4
robert_fk

Chyba jako sparaliżowany od pasa w dół może mieć problem z tym "przespaniem się", nawet łaskawym.

andre_

Spokojnie ... Tomek wstanie i mu stanie idę o zakład :)

robert_fk

Też tak myślę :D
andre za wcześnie tego Tomka skreślił ;)

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Fakt, zapomniałem że to serial, tu zwykle ludzie wychodzą cało z najgorszych chorób i kontuzji. ;)

No chyba że ktoś w kartony wpadnie, wtedy już nie ma ratunku.

andre_

z kartonami nie wygrasz ;)

Mother_Earth

Tak to prawda Tomek jest debilem . Ale czy w takich debilach nie podkochują się czasem kobiety :)

ocenił(a) serial na 3
robert_fk

A ciekawe co dziś będzie robic Marta ???

lukasz16

Odpoczywać.

robert_fk

jest przystojny i pewnie dlatego podkochuja sie nim kobiety

milenasy

Przystojni to zazwyczaj debile . Też jestem przystojnym debilem :)

robert_fk

Hahah jaka samokrytyka :D

ocenił(a) serial na 4
robert_fk

Co za skromnosc ;)

robert_fk

hahaha :D

ocenił(a) serial na 4
un_soleil

Hahahah , zozbawiles/as mnie niezle :D

ocenił(a) serial na 3
rodzyna132

A Martusia jak zwykle wczoraj była zmęczona ,ciekawe jak ona wypracuje sobie emeryture hehe

lukasz16

Budzyński fundusz emerytalny jej założy ;)