PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52028
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Temat 4 ma już komplet wypowiedzi więc zakładam temat 5, musimy udokumentować poczynania w A jak Absurd ;-)

Dla mnie teraz jest absurdem to z tym morderstwem. Coś na fanpage'u gdzieś trafiłem na to, że typ, który zabił w lesie chce się pozbyć Marcina i że niby Szymek będzie u Olka i Magdy... trochę kosmos. Wgl dziw, że chłop nie uciekał kaś tylko jeszcze polowanie se urządza :D

ocenił(a) serial na 9
Cobros

Jestem po seansie dzisiejszego odcinka.I jedno Mnie zaskoczyło.Jak Matka Darka miała z Nim przyjechać Lucek powiedział:"Idę zobaczyć co u Włodka".Jak to możliwe???Przecież aktor co gra Włodka nie żyje.Więc scenarzyści zastąpią Go innym aktorem???Aha.Co do Rudej to już jest pewne że umrze.Nawet w Tele tygodniu o tym piszą.

kevinek

A ile jest takich sytuacji, że aktor nie żyje, a postać w serialu żyje. Akurat tego przyczepić się nie można zbytnio. Były gorsze jazdy wczoraj.

użytkownik usunięty
kevinek

Co do tego Włodka - odcinki MjM są chyba przecież nagrywane do przodu. Przykładowo, odcinek z e śmiercią Hanki był wyemitowany 7 listopada, a w serialu zginęła 22 kwietnia. Możliwe, że wciąż jest taka odległość czasowa.

O tym właśnie pisałem . :) W czasie kręcenia tego odcinka Pan Próchnicki żył jeszcze i nikt nie mógł się spodziewać że odejdzie tak szybko .

Cobros

Otóż to, ktoś zawsze wrzuci, ale skoro chcą na tym tracić to niech tracą. Najwidoczniej im nie zależy, albo rzeczywiście chcą się pozbyć Mjm z ramówki, choć w to akurat ciężko mi uwierzyć.
A ja nie oglądałam dzisiejszego odcinka, wolałam mecz obejrzeć :-D I nadrabiać nie będę. Także ode mnie spoiler żaden nie pójdzie.

AngelicaMaria

Spoko już nadrobiłem :) ale rzeczywiście trochę lipa wyszła z tą konfrontacją . Jakoś tak to wszystko zbyt łagodnie wyszło moim zdaniem . Mogła być jakaś awantura . :D Ale z tym "robiłem przy burakach " to jej nieźle wyjechał tz mamuśce . :D Ale zastanawia mnie czemu nie powiedział Natalii co jej przyszła teściowa o niej wygaduje za plecami . Lucek najlepiej olał cały cyrk i poszedł do Włodka na nalewkę . :D

A co do Włodka to zgadzam się z przedmówcami było wiele takich sytuacji gdy po śmierci aktora postać "żyła " jeszcze nawet przez kilka sezonów . Nie jest to nic nadzwyczajnego . Postać Kisiela była postacią epizodyczną,nie na tyle ważną dla serialu aby jej zniknięcie jakoś mocno trzeba by było tłumaczyć . Ale prędzej czy później i Kisiel pewnie "odejdzie " .
Poza tym gdy kręcili ten odcinek to Pruchnicki żył jeszcze ( zmarł w Lutym ) twórcy nie mogli zdawać sobie wtedy z tego sprawy że tak szybko odejdzie z tego świata . Pokój jego duszy . :(

Cobros

http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-odcinek-1214-iza-nie-zyje-zwloki-iz y-wylowione-z-wisly_789698.html

SE jedzie po całości. A naczelny wypowiada się, że dziennikarze szydzący z wypadku prezi to patola. To ciekawe kim jest SE i Fakt.

adamo001

A to ktoś w te durnoty jeszcze w ogóle wierzy co oni tam wypisują ? Jeśli tak to wyrazy współczucia dla tego kogoś . :D

Cobros

Wiesz ja czytam, ale oczom nie wierzę. Otworzyłem trzy artykuły i we wszystkich trzech był mylny nagłówek...

adamo001

Ale Adaś dał czadu w ostatnim odcinku ,no no . On to ma talent do wygadywania bzdur po pijaku :D Swoją drogą szacun dla Kopczyńskiego bełkotał tak jakby był na prawdę nieźle wstawiony :D Co raczej chyba na planie nie możliwe . :D Andrzejkowi też bałaganu narobił nie mógł tej przemowy do Martuni zostawić sobie aż obaj wytrzeźwieją ? A tak przylazła Paulina nie wiadomo po co i znowu wyszła sytuacja dwuznaczna . A Budzyń był tak "ogłuszony " że nawet gdyby chciał zdradzić toby mu nie wyszło . :D Gość się obudzi i nie dość że będzie miał kaca to jeszcze dowie się że się rozwodzi w związku z rzekomą zdradą której "de facto " nie było . Coś wam to przypomina ?

Cobros

Nie oglądałem, bo nie chciałem sobie psuć humor, bo i Martunia i Agusia. Za dużo.

ocenił(a) serial na 4
Cobros

Sytuacja typowa dla polskich seriali -gdy trzeba zrobić "dramat" to prawie zawsze jest tak że ktoś przypadkiem coś zobaczy/usłyszy/przeczyta, i oczywiście nie wyjaśni sprawy od razu tylko ucieka :D

AngelicaMaria

http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-odcinek-1210-marcin-pozna-nowa-kobi ete-zapomni-o-izie_790427.html

Se jak zawsze w formie - Ta dziewczyna sama nie wie czego chce, więc jej związek z ojcem Szymka nie ma szans. LOL
A to, że Marcin wyrywa pół Wawy to inna sprawa.

adamo001

Ile jeszcze razy biedny Marcin spotka na swojej drodze życiowej tę jedyną? Każda kolejna jest już tą, a potem pojawia się następna dama i następna. Nudne już się to robi.

AngelicaMaria

Normalnie tam cały klan Mostowiaków przeteguje całą Wawe.

adamo001

Martucha rozpacza, że Andrzej do niej "nawet nie zadzwoni", ale przecież pracują w jednej firmie to chyba się widują. Kompletny brak logiki u scenarzystek. Denerwuje mnie też Iza, sądziłam że będzie poważniejsza jak na kuratora sądowego przystało, a ona albo się rzuca na Marcina, albo chodzi i patrzy w dal, albo jest niezdecydowana - tego samego dnia mierzy suknię ślubną, a za godzinę obściskuje się z Marcinem.

Contessa

Ja się dziwię tym aktorom, że się godzą na takie bzdety i nielogiczności. Bo to ich widać na ekranie, a nie tych pożal się Boże scenarzystów.

Contessa

http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-odcinek-1209-marta-w-szpitalu-choro ba-marty-zblizy-ja-do-andrzeja_791147.html

Oczywiście wszystkiemu winny Endrju.

ocenił(a) serial na 3
adamo001

Teraz pewnie Marta wróci za 2 lata do pracy heeh

lukasz16

Napracowała się przez kilka dni haha :P.

maria_88_3

http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-odcinek-1209-choroba-marty-zblizy-j a-do-andrzeja-na-co-choruje-marta_791147.html

"Dobra, odwiozę cię do domu, położysz się. Odwiozę cię do domu, odpoczniesz..." - Budzyń.

Brak mi słów...

adamo001

tak Marta będzie odpoczywała po spaniu hehe :).

maria_88_3

Martunia jest w Lofciam Cię Polzko :D ciekawe czy się zmęczy :D

ocenił(a) serial na 4
Contessa

Taaa, ledwo się z powrotem "zeszli" z byłym, a tu od razu ślub. I oczywiście "nie wiem czy dobrze robię, ale co tam, jakoś to będzie", a że przy okazji miesza się w głowach dwóm facetom to już taki urok :D

A co do Marty i "nie dzwoniącego Andrzeja" - ona po prostu nie miesza życia prywatnego z pracą :D

andre_

Ja nawet nie mam siły tego oglądać :D

adamo001

No to chyba tylko ty . :) Gdzieś podali że "Emka " ma większą oglądalność niż Fakty i Wiadomości razem . Z tego co patrze po oglądalności to mają tak 6,8, 6,9 mln co tygodnia . I ta oglądalność jest raczej stała ( z niewielkimi wahaniami ) muszę przyznać że ich nie doceniłem trochę . Wiedziałem oczywiście że mają oglądalność dużo większą niż konkurencja w tym paśmie . Ale obstawiałem że mają tak gdzieś 6 mln może w porywach tak 6 ,5 mln,a oni ładnie cisnął stale prawie 7 mln . A czasem nawet ponad . Z taką popularnością to ja im jeszcze z 10 lat spokojnie wróże . No chyba że nagle zaczęła by im oglądalność jakoś gwałtownie lecieć,ale raczej ( mimo oczywistych absurdów tego serialu ) w to nie wierze . Czy to dobrze że ten serial ma tylu fanów ? Oceńcie sami . Chociaż aktorzy ci znani i ci mniej znani mają pewną robotę .

Cobros

Najlepsze jest to, że kiedyś było około 10 :D

adamo001

No bo kiedyś kolego to był bardzo dobry serial . :) Może nie pamiętasz ale kiedyś ten serial oglądali wszyscy . Ba leciał najpierw od Poniedziałku do Piątku potem od Poniedziałku do Czwartku,dopiero długo potem pojawiły się "Barwy " . To był jeden z pierwszych seriali tego typu obok NDIZ i Klanu . I powiem że na początku moim zdaniem miał najlepszą fabułę z nich wszystkich . Chociaż NDIZ też lubiłem oglądać,ale tylko do czasu aż nie powymieniali całej obsady . Zerkałem czasem na odcinki jak jeszcze Burscy byli potem już ten serial kompletnie przestał mnie interesować .

Cobros

Akurat wiem o tym :D

adamo001

http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-online-odcinek-1209-na-vodtvppl-w-i nternecie-bezplatnie-po-premierze-w-tvp2_792878.html

Nie no to chyba na serio jakieś automatyczne boty piszą czy co . Toż sami pisali że nie ma odcinków . A tu "Odcinek 1209 bezpłatnie w internecie " No jaja :D Ktoś jeszcze wierzy w to co wypisuje SE ?

Cobros

Yyy chyba nie :D

Contessa

W tym serialu każdy kto jest na tego typu stanowisku jest niestabilny emocjonalnie. Patrz Marta, Agnieszka, Iza...

adamo001

Kompletny absurd - Emilka zabiera klucze matce Marcina w jej własnym mieszkaniu. Poza tym nie podobało mi się wczoraj zachowanie Maćka - usłyszał jakieś zdanie wyrwane z kontekstu na temat swojej adopcji i od razu zwiewa z domu Olka i Magdy, jakby ich psim obowiązkiem było adoptowanie go.

Contessa

Akurat nie dziwię się, że dziecko tak zareagowało. Zaufał im i wszystkie znaki jakie mu posyłali (Magda i Olek) wskazywały, że pragną go zaadaptować, także wyrwane zdanie z kontekstu przeczące temu,jak najbardziej mogło zmusić chłopca do ucieczki. Akurat tutaj jak dla mnie realna scena.

AngelicaMaria

Cudów ciąg dalszy. Tomek o...... Aśce na oczach Agnieszki. Ponadto Iza nie chce być towarem zastępczym dla Marcina, a Budzyń lofcia Martunie i daje kosza tej plastyczce.

adamo001

Marta jest przeznaczeniem Andrzeja :-D to para idealna

AngelicaMaria

SZOK po prostu :D

adamo001

Nie wiem dla kogo większy xD

AngelicaMaria

Nie jestem w temacie, bo już nie oglądam i czytam sobie tylko komentarze ale dla mnie szok że jednak Andrzej nie kopnął w tyłek tej Marty i nie jest z kimkolwiek już czy to plastyczka czy nawet Werner haha :P. Marta go zdradziła, zostawiła na wiele miesięcy, oskarżała, wiecznie zmęczona i niezadowolona, straszne ;P.

maria_88_3

We wczorajszym odcinku rozwalił mnie tekst Andrzeja, po tym jak siedzieli z Martusią przy tym wozie i kawę pili - "Mogłaś wziąć wolne, masz przecież jeszcze 1 miesiąc urlopu..." No padłam. Ile przeciętny pracownik ma urlopu? Skoro Martusia najpierw była 2 miesiące w Kolumbii, co chwile wolne bierze i jeszcze ma miesiąc zaległego urlopu...

ocenił(a) serial na 4
Nessie

Przeciętny pracownik w roku ma 26 dni urlopu daje to miesiąc(do urlopu liczą się tylko dni robocze) Może Marta ma specialne prawa

maciekd_filmweb

Sama jest sobie "szefem" to ma przywileje.

AngelicaMaria

Martunia ma przecie wieloletni strach pracy :D (celowo, żeby nie było) :D

adamo001

Małolaty wypiły po jednym piwie, a rozrabiały jak po kilku półlitrówkach. :D I znowu wszystko kręci się w Bistro, nie zdziwię się jak pójdą z torbami, bo wszyscy znajomi, którzy tam przychodzą jakby w W-wie nie było innej knajpy (nawet Natalka ha, ha, ha, ha) pewnie nie płacą za kawę.

Contessa

Wgl geniusz, Natalka wbija do bistro i umawia się z jakąś dzidą. Oczywiście obsługa "nie słyszy" jak dzida gada z Dareczkiem. Normalnie robią z tego bistro taką knajpę, że bd trzeba robić rezerwacje z rocznym wyprzedzeniem.

ocenił(a) serial na 9
adamo001

A dalej będą kolejne absurdy.W kulisach było pokazane.Asia się dowie że Tomek Ją okłamuje.Wybiegnie z domu z płaczem i wpadnie prosto pod nadjeżdżający samochód.To Asię to próbują chyba uśmiercić na różne sposoby.Najpierw zerwana winda,upadek ze schodów a teraz potrącenie.Marcin przypadkiem dowie się kto otrzyma Jego szpik kostny.A

ocenił(a) serial na 9
kevinek

okaże się nią ta dziewczyna Kasia co pomagał jej Tego psa uwolnić.Mateusz i Antek wywołają burze w necie na której ucierpi cała rodzina. A wszystko to w obronie Baśki.

kevinek

O Bosh co za dramat...

Contessa

Ogarnąłem 1211 bo już dostępny i na dzień dobry na dwa absurdy - Aśka i kokietowanie policjanta żeby mandatu nie dostać. A dwa - Ala i koszmary, bo "Baśka jej się śniła". I wgl Wojtek do policjantów - WTF?!

adamo001

http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-nowe-odcinki-olga-kalicka-byla-narz eczona-franka-justyna-odbierze-natalce-ukochanego_796987.html

wygląda jakby mamuśka Franka nie do końca lubiła Natkę :D