PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52004
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Proponuję zabawę. Otóż zamiast ciągle zakładać na ten temat nowe wątki, proponuję tutaj wypisywać swoje uwagi nt wyglądu postaci z serialu :D Wybieramy dowolną liczę osób i piszemy dlaczego podobają się nam lub nie i co możnaby w ich wyglądzie zmienić,, eheheh Mam nadzieję, że stylista tego serialu wpadnie i poczyta :D,
Życzę miłej zabawy :)

lilah_

Nasza ulubienica Marta - kilka lat temu był okres, że styliści ubierali ją non stop na niebiesko. Serio, nie było odcinka, w którym nie byłaby cała w tym kolorze. Od jakiegoś czasu widzę zmianę stylówy - jakaś taka a la boho, hippie (długie spódnice itp.) Teraz ubierają ja wyjątkowo pstrokato, jak na kobietę w jej wieku. Jakoś ten cały stajl nie pasuje do poważnej sędziny...

robipati

A odcinki z 2012 roku kiedy po remoncie mieszkania na mroczny loch założyła na siebie worek? Potrafi się ubrać nie ma co...

robipati

no właśnie Marta grana przez Ostałowską. zadziwia mnie dlaczego kobieta która bądź co bądź cos tam osiągnęła w polskiej kinematografii nie dba o swój wizerunek. Jeszcze wiosną po fali ostrej krytyki w necie, leciały odcinki z nią to miała ładne włosy, chłodny blond, ladnie obcięte itd, widać, że popracował nad nią ktoś znający się na analizie kolorystycznej,, a teraz no po prostu musiała. MUSIAŁA sobie strzelić trwałą. loczki jej nie pasują i nie wiem czemu robi to od lat. nie będę komentować jej urody twarzy, bo tego sobie nikt nie wybiera, ale styl, ogólne zadbanie, behawior, osobowość..... nad tym można popracować! nie lubię na nią patrzeć. tak po prostu.

Nie podoba mi się Kinga uparcie nosząca krótkie włosy, poniewaz ma OKRĄGŁĄ twarz/ generalnie nie cierpię tej postaci za brak osobowości, Ogólnie jednak jest całkiem ładna kobietą.
matka Kingi - dramatyczna czerń na włosach czyni ją jeszcze bardziej upiorną.......

Marek. - w końcu obciął te żałosne włoski - grzywkę łamaną na pół. od razu lata za nim cała grabina i pół warszawy :D

lubię wygląd serialowej Kasi (tej od zgwałcenia MArcina)
uwielbiam przystojniaków Tomka i Andrzeja (o ile nie mylę imion -ten co ozenil sie z MArtą i ją zaraz zdradzi :D

lilah_

Dokładnie mama Kingi wygląda upiornie, fatalne obszerne bluzki i spódnice, plus te oczy malowane na czarno, zaś Kinga na siłę się postarza tym lookiem ala Jackie Kennedy. Marek na szczęście ściał tego grzyba i wygląda spoko. A ogólnie to legendarne to sa stroje Marty, a potem długo, długo nic :)

milenasy

Hahha ten grzyb był stylizowany a la Nick Carter :P

milenasy

Jak długo długo nic? A tors Marka i naturalny sweter?

lilah_

Andrzej zdradzi Martę? Niech to zrobi ze mną, jak już musi :D Ale tak na poważnie to matka Kingi jest beznadziejna i z wyglądu i z głosu i z wątków, w których gra... Kinia wizualnie mi się nawet podoba i jej włosy też, chociaż może rzeczywiście zaokrąglają jej buzię. A co do charakteru, to mam wrażenie, że trochę dwulicowa jest, bo nikomu nic wprost nie umie powiedzieć, taki z niej super psychologo-dziennikarz :P

robipati

Oj tak, Kinga zieje dwulicowością od 1 odcinka, kiedy to wyciągała sekrety od Madzi, a następnie przy najbliższej okazji jej je wygadywała, lub też wygadywała je innym :p

Camilla3

A teraz kręci tyłkiem przed sąsiadem, bo niby mąż ją zaniedbuje... sorry, ale ktoś pracować musi :P A ten sąsiad? Architekt i ciągle w domu siedzi? Co to, Ted Mosby?

robipati

Dokładnie, a ta historia ze śmiercią dziecka, przykra, ale pokazuje, że z niego niezłe ziółko, na żonę się wydzierał, ale tutaj tiutia, bo Kinga obca...

robipati

w emce większość ludzi ma taki styl pracy, że siedzi w domu, albo chodzi na kawę, a potem odpoczywa :)

makagigi

Hahah, też bym tak chciała :D

robipati

matce Kingi proponuję kolor ciemny blond ewentualnie jasny złoty brąz , na pewno nie ciemne brązy i żadncyh super jasnych blondów. do tego malowanie oka tylko na górnej powiece -taka kreska jaskółka i nic na dolnej. to sprawi, że będzie wyglądać świeżo lekko i przyjemnie. teraz ma bardzo nietrafiony look.

lilah_

Chcesz żeby jej były mąż pół Warszawy spalił ?

lilah_

Ostatnio Martusia często ubiera się pstrokato.
Wygląda wtedy jak kurczak w koszyku wielkanocnym.

Vanessa100

albo bombki na choince, bardziej na czasie :D

milenasy

Ubiór Marty jest uniwersalny - pasuje zarówno do Bożego Narodzenia, jak i do Wielkanocy :D

Ciekawe jak ona się ubiera na Sylwestra.

Vanessa100

Marta się nie ubiera na Sylwestra, gdyż jako osoba ciężko pracująca cały rok, w Sylwestra może w końcu odpocząć w fikuśnym szlafroczku :)

makagigi

Jeżeli znowu będą kiedyś ekranizować mit trojański, niech w głównej roli obsadzą Martę.
Marta Mostowiak idealnie nadaje się na Helenę Trojańską.

Vanessa100

dla takiej kobiet nie jadną wojnę można byłoby wywołać :)

makagigi

Nawet 3 wojnę światową.

Vanessa100

dziwię się, że jeszcze Putin na przykład nie najechał naszego kraju w celu uprowadzenia Marty za Ural

makagigi

Ciekawe czy Putin oglądał rosyjską wersję M jak miłość :D

W Marcie to i kosmici by się zakochali

Vanessa100

zwłaszcza :)

makagigi

Zastanawiam się czy ona nie jest jedną z nich ;)

Vanessa100

najpewniej jakąś Marsjanką ze zdolnością hipnozy, to mogłoby tłumaczyć jej powodzenie wśród mężczyzn jak i sukcesy w "pracy"

makagigi

i ubieranie się jak kosmitka.

Wreszcie rozwikłałyśmy zagadkę Marty :D

Vanessa100

liczę na jakieś gratyfikacje :)

makagigi

Ja też ;)
Teraz Martą powinien zająć się program "Nie do wiary" i jakieś amerykańskie organizacje zajmujące się tematyką UFO.
NASA powinno przetransportować Martę tam skąd przybyła.

Vanessa100

do Roswell

Vanessa100

Jeżeli Marta ubiera się jak kosmitka to niebawem w MJM zobaczymy taki jej strój:
http://www.elle.com/cm/elle/images/pk/mars-lgn.jpg

Sir_KriS800

Już się nie mogę doczekać tego odcinka emki :D:D

Vanessa100

no we wczorajszym odcinku Marta w tych zielonych spódnico-spodniach wyglądała jak łąka... oczywiście nie obyło się bez komplementu towarzysza Basi... znowu wyglądała jak starsza siostra Andrzeja :)

makagigi

Wyglądała jak łąka - zgadzam się ;)
Jak ją wczoraj zobaczyłam tak ubraną, to wybuchnęłam śmiechem.
Jej ubiory to śmiech na sali!!!!!!!!!!!!
No ale oczywiście i tak się podoba mężczyznom.
Towarzysz Basi powiedział : piękna córka, przystojny zięć.
Przystojny zięć tak, ale piękna córka???

Vanessa100

w którym odcinku można zobaczyć "łąkę"? :D

lilah_

W odcinku 1012
http://superseriale.se.pl/galeria/m-jak-milosc-barbara-mostowiak-na-randce-w-mel eksie-ze-stanislawem-zdjecia,361725/122477/229306/

http://superseriale.se.pl/galeria/m-jak-milosc-barbara-mostowiak-na-randce-w-mel eksie-ze-stanislawem-zdjecia,361725/122477/229303/

Vanessa100

http://film.onet.pl/wiadomosci/dominika-ostalowska-poprowadzi-program-stalking-z la-milosc/7zb3q

czy Marta lepiej wygląda, czy to retusz?

lilah_

pani Kwaśniakowa, co o niej sądzicie?
muszę przyznać, że ona mi się w jakiś sposób podoba, bo jest taka charyzmatyczna, zabawna, nosi cycki wysoko, stara się kogoś uwieść, i serio życzyłabym wielu postaciom tego serialu żeby były choć w połowie takie jak ona. :D z nią nie można się nudzić :D lol

lilah_

Kwasniakowa jest spoko, ale scenarzysci zupelnie nie maja na nia pomyslu. Mloda jeszcze babka, a wiecznie lazi do Mostowiakow na plotki, jakby nie miala znajomych w swoim wieku. Lucek jej nie znosi, a pamietam, jak latal do niej wiecznie do sklepu, niby po pasztetowa. Ogolnie sympatyczna to postac i ma na pewno wiecej seksapilu niz niejedna bohaterka serialu, ale oczywiscie jest sama, podczas gdy takie przecietne babki jak wiadomo kto przebieraja w facetach jak w ulegalkach:).

elisakate

tu się zgodzę. nie mają pomysłu na nią i zamiast rozwinąć jej wątek np z panem który teraz rwie Mostowiakową to zamykają jej wątek. ona jest po prostu zbyt wyluzowana, zbyt pewna siebie i sympatyczna, zeby mogła gościć na ekranie polskiego serialu. tu powinno być tylko ponuro, smutno, nudno i poprawnie politycznie. i każdy powinien chodzić ubrany jak zakonnik.

lilah_

Marta powinna zasiadać w jury tego nowego, polskiego programu o modzie "Project runway".

Vanessa100

a jednocześnie być tam modelką :)

makagigi

I projektantką ;)
Marta to światowa ikona mody!

Vanessa100

taka nasza Heidi Klum

makagigi

Tak :D

makagigi

Kiedyś ktoś tu napisał, że o Marcie mógłby powstać osobny serial.
Propozycje tytułów:
- "M jak Marta"
- "Marta M"
- "Zbuntowana sędzia" (tak jak "Zbuntowany anioł" z Oreiro :D)

Vanessa100

"Prawo Marty"
"Na kłopoty Marta"
"Potyczki Marty"
"Marta zgłoś się"
"4 Marty i pies"

makagigi

To ja dodam od siebie:
"Martopolscy"
"Marta na dobre i na zle"
"Rodzina zastepcza Marty"
"Daleko od Marty":)
"Tulipan i Marta"

elisakate

"Świat wg Marty"
"Marta - project runway" (może to nie serial, ale jak wiadomo Marta jest ikoną mody, więc myślę, że się nada :)
"4 noce z Martą"
"Marta. Pragnienie miłości"
"Martuśki"
"Martą i mieczem"

makagigi

I na koniec najlepsze wedlug mnie:
"Mezczyzni wola Marte":)
Nic dodac, nic ujac.
Jutro pomysle nad nowymi tytulami:).