PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52021
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

moj top: 1. postac Kingi vel Cichop - mogłaby się nauczyć wreszcie grać lepiej niż ktokolwiek zgarnięty z ulicy podczs łapanki na aktora... szczyty sztuszności,
2. wkurzający blond dzieciak - Zosia czy jak jej tam...
3, fryzura Martusi. ludzie, dlaczego aktorka, osoba publiczna, wamp serialowy ma zawsze takie spalone kudły?

użytkownik usunięty
marajka

Twój typ: 1. Racja(świetny komentarz), 2. Mnie też irytuje. 3.Wiele kobiet grających w MJM powinno coś zmienić w wyglądzie.
Mój typ:
1. Jeden z Mroczków ("fotograf") amator a tak chce być traktowany jak Irving Penn.
2. Nieme dziecko (Ania) rozumiem że są spokojne dzieci (ja kiedyś też bardzo spokojny byłem), lecz jej milczenie przeraża.
3. Kuba ("strażnik teksasu") jego postać powinna zostać usunięta z serialu w spektakularny sposób (wstrząs w serialu jest potrzebny np. katastrofa-Kuba, gwałt-Kinga, morderstwo-?).Te wydarzenia na nowo by przyciągnęły widzów.

ocenił(a) serial na 4

hahaha dobre dobre;D Kubę też bym usunęła - straszny jest. i "nieme dziecko" - to się uśmiałam. a zapomniałam jeszcze o naburmuszonej Natalce, która mając lat 15 zdążyła się "kochać" w całej Grabinie... jak trochę podrośnie to chyba zgwałci nawet Kisiela;p

użytkownik usunięty
marajka

Natalka jest genialna ;-)) Szkoda że jej wątki (komiczne) nie są rozwijane. Jak już to nie Kisiel będzie obiektem jej pozytywnych uczuć lecz Ula (może ukradnie chłopaka Natalce) obiektem złych emocji. Tylko jej "aktorstwo" może konkurować do telekamery w przyszłym roku ;-).
Już widzę twoją wersje serialu: Kisiel wyjawia w tajemnicy Lucjanowi że był molestowany przez jego wnuczkę, dzięki Marcie zdesperowany mężczyzna zostaje wcielony do programu Zły Dotyk. Tymczasem Natalka wysyła żonie Kisiela zdjęcia ich namiętnego romansu, aby na zawsze zatrzymać przy sobie ukochanego.

ocenił(a) serial na 4

tak, też sądzę, że Ula jej ukradnie chłopaka;p w sumie jest nawet ładniejsza...Natalka trochę straszy;p ale jeśli chodzi o zdjęcia dla żony Kisiela to myślę, że mógłby je zrobić Mateusz i szantażować nimi starego. rzecz jasna za dużą kasę;D

użytkownik usunięty
marajka

"rzecz jasna za dużą kasę" z emerytury/renty??? Oglądając nowe odcinki można było zauważyć kondycję finansową państwa Kisielów (scena gry w kasynie i pożyczka od Barbary) tak więc Mateuszek może by uzbierał na 1/4 samochodu ;-)
Ula rzeczywiście jest wiele ładniejsza, mądrzejsza od Natalki lecz Natalia stała się ikoną podobną do Maćka/Ryśka z "klanu" ona MUSI być w serialu jak najdłużej już nie mogę się doczekać co w tej główce się narodzi, czym dziewczyna zadziwi świat.

ocenił(a) serial na 1

...morderstwo - Zosia. Cóż to byłby za wstrząs dla społeczeństwa, jaka satysfakcja dla niektórych...

użytkownik usunięty
Dziubla

Dobra ale w takim razie jak? i dlaczego? została by zamordowana
Mój typ: psychopatyczny wielbiciel Kingi w bezksiężycową noc morduje Zosię (przyjechała z Gosią odwiedzić rodzinę) myląc "nastolatkę" z obiektem swojego zwierzęcego pożądania.

ocenił(a) serial na 4

Natalki bym nie uśmiercała - można się z niej pośmiać. ale pozbyłabym się Kingi chętniej niż Zosi

marajka

Zosi niech ktoś zrobi cokolwiek byleby jej juz nie było.
ja naprawdę nie lubię tego dziecka ! jest BEZNADZIEJNE.
nie wiem, może ten serial tak na nią wpływa, ale aż mi się chce rzygać jak ja widzę

pozdrawiam fanów Zosia !! ;))

ocenił(a) serial na 4
adzia225

wobec tego pomysł z psychopatycznym wielbicielem Kingi jest dobry;D

użytkownik usunięty
adzia225

Zosia przedawkowała sławę było to widać tuż po jakimś romansidle polskiego kina. Jej występ w Rozmowach W Toku jeszcze to potwierdził. Jeżeli ktoś pamięta jej durne wypowiedzi z ów programu to się zapewne ze mną zgodzi (tematem rozmów były również dzieci z serialu niania i wtedy ta "mała Skalska" wypadła na tle Zosi jak geniusz).

ocenił(a) serial na 1

Hihihihi...

Dziubla

Mnie też wkurza ta gówniara

ocenił(a) serial na 7
Contessa

mnie nic

użytkownik usunięty
marajka

Jestem jasnowidzem ;-) pisałem na tym i innych tematach o eliminacji głównej postaci aby wstrząsnąć serialem i zyskać nowych widzów i się sprawdziło Kożuchowska odchodzi. Ciekawe jak rozwiną wątki z jej odejściem, dziećmi, mężem któremu wybaczyła romans...

ocenił(a) serial na 4

fajnie:)

ocenił(a) serial na 6
marajka

super by było gdyby...
1. Kinga i Zosia były w jednym domu i psychopatyczny morderca wywalił okno, porwał Zosię, a zabił Kingę i Tomka. Wkrótce by się okazało że Gosia umiera gdy się dowiaduje o zabójstwie Tomka i porwaniu Zosi, a ona jak się znajdzie to pójdzie do Domu Dziecka.
2.Marta i Kuba spotkali sie na ulicy. Jakimś cudem zaczęli by się całować i z nieba spada wielki meteoryt i ich zabija.
3. A co do zmian to jeszcze przed śmiercią Tomka, Budzyn i Tomek Będą się całować i staną się parą kochanków.
4. Mroczki wpadną do kanalizacji!!!!!!!!!!!!!
:-)

użytkownik usunięty
do_dzwonka

Lubisz nietypowe spojlery przeczytaj to:
Odc. 850. Marek w Niemczech doznaje wypadku podczas pracy, nieoczekiwanie w szpitalu przypadkowo podany zostaje mu koktajl hormonalny przez co Marek czuje się młodo. Po powrocie poznaje chłopaka Natalki i między dwojgiem mężczyzn rodzi się więź. Zosia zostaje usunięta ze szkoły za obnażanie się przed nauczycielami. Barbara zachodzi w ciążę bliźniaczą z wujem Budzyńskiego. Maria odkrywa że Radosz ukradł ze szpitala dwoje dzieci i oddał Barbarze cudze dziecko. Artur chce zgłosić na policję zamianę dzieci i kradzież jego biologicznego dziecka lecz Renia potrąca go hulajnogą.
Odc. 851. Kinga zgadza się na ekshumacje swojego ojca aby policja wykluczyła otrucie Apapem dokonane przez Pawła. Marta spotyka Budzyńskiego w klubie zoofilii, Budzyński wszystkiemu zaprzecza, rozpoczyna się rozprawa rozwodowa prowadzona przez Martę. Kuba robi kanapkę dla Irka lecz nie dla Mirki i Krzysia, zrozpaczona kobieta dostaje załamania nerwowego. Lucjan i Hanka uczestniczą w katastrofie lotniczej dwóch balonów podczas Air Balon Show.
Odc. 852. Łukasz uprawia miłość z Ewą, natomiast Gabi uprawia pomidory na lekcję biologii. Kisiel szykuje budyń. Policja wyjawia Kindze, że jej ojciec sam przedawkował leki, lecz nie Apap, a czopki zażywane z niewłaściwej strony. Henio zabiera Anulkę na spacer do centrum handlowego, nieoczekiwanie dziecko gubi się. Opanowana Anulka powiadamia obsługę sklepu, że Henio zagubił się na ich terenie. Marta jako sędzia ogłasza rozwód z winy Andrzeja, mężczyzna wnosi apelację. Mateusz podejrzewa, że jego ojciec ma romans z chłopakiem Natalki. Renia zostaje zatrzymana za spowodowanie wypadku, okazuje się, że kobieta jest nietrzeźwa.
Odc. 853. Staszek odkrywa, że Renia nadużywała płynu do mycia okien z alkoholem, puste pojemniki ukryte zostały w szafie. Henio odnajduje się w dziale z papierem toaletowym, Anulka upomina Henia, aby się nigdy sam nie oddalał. Lucjan, Hanka i Artur przebywają w tym samym szpitalu, stan trojga mężczyzn jest krytyczny. Gosia zdradza Tomka z alfonsem, którego poznała we Włoszech. Mężczyzna nie informuje Małgosi, że ma chorobę weneryczną. Kisiel troszczy się o ciężarną Barbarę, podaje jej uszykowany budyń z indyka. Maria dzięki znajomością w służbie zdrowia dowiaduje się że Zosia jest jej biologiczną córką.

ocenił(a) serial na 4

hahaha dobre - a co w kolejnych odcinkach?

użytkownik usunięty
marajka

Mogą być na czwartek wena i takie tam. Nie chcę aby pod wpływem chwili zepsuć te wyżej.
A jaka jest twoja alter wersja serialu?

ocenił(a) serial na 4

też potrzebuję natchnienia i wcześniejszej pory;p

użytkownik usunięty

Nowe:
Odc. 854. Małgorzata wchodzi do pokoju Zosi bez pukania, ku jej zaskoczeniu Zosia ćwiczy taniec na rurze. Nastolatka tłumaczy się, że będzie dorabiać do kieszonkowego w publicznym sektorze hydraulicznym. Łukasz ponownie konsumuje związek z Ewą, natomiast Gabi konsumuje golonkę podaną przez Martę. Marta wyjawia Gabi, że ów potrawę znalazła w lodówce nieotwieranej przez 5 lat. W szpitalu naćpany personel myli zabieg, który miał przejść Artur. Zamiast lewatywy wykonuje 30% lobotomię mózgu. Zapłakana w restauracji Mirka bierze zamiast środków psychotropowych tabletki na przeczyszczenie. Rozpoczyna się impreza urodzinowa w domu na Deszczowej.
Odc. 855. Podczas przyjęcia urodzinowego pijana Kinga zaciąga do łóżka Pawła myśląc, że jest jej mężem. Natomiast Piotrek spędza noc z Irkiem przebranym dla żartu w struj Kingi. Mateusz ostrzega Marka, że wyjawi jego romans, Natalce, jeżeli ten nie przestanie się spotykać z jej chłopakiem. Hanka dowiaduje się, że była hermafrodytą, a jej rodzice wybrali córkę niż syna. Mirka mdleje w toalecie w skutek odwodnienia. Barbara zwierza się Kisielowi, że nigdy nie urodziła żadnego dziecka, lecz wszystkie adoptowała w grenlandzkim sierocińcu.
Henio i Anulka idą do przedszkola, Anulka informuje opiekunki, że odbierze Henia o 15.30. Henio grymasi.

ocenił(a) serial na 4

haha gratuluję fantazji:)))) bardzo ciekawa alternatywa...

ocenił(a) serial na 6

i to się nazywa super serial ;)

użytkownik usunięty

Odc. 856. Natalia domyśla się, że jej chłopak ma romans, oskarża o zdradę Ule. Podczas kłótni Ula wyjawia, że jest lesbijką. Przerażona Natalka żąda oddzielnego pokoju dla siebie. Maria pozywa Małgosię do sądu, aby odebrać jej prawa rodzicielskie nad Zosią, która jest biologiczną córką Marii. Sprawę poprowadzi sędzia Marta Mostowiak-Wojciechowska-Budzyńska. W domu na Deszczowej Kinga sprząta po urodzinach psychopatycznego wielbiciela. Paweł chcąc być sławnym reżyserem wysyła na strony internetowe filmy erotyczne nakręcone podczas przyjęcia. Piotrek odkrywa, że gdzieś zgubił Lenkę.
Odc. 857. Renia zostaje oskarżona o bezmyślne spowodowanie wypadku. W szpitalu personel ponownie myli zabieg dla Artura, zamiast laparoskopii wykonują 20% lobotomię mózgu. Gabi leży w łóżku z powodu zatrucia się 5 letnią golonką. Dziewczyna majaczy i ma halucynacje, lecz jest zadowolona. Tymczasem Łukasz zadowala się Ewą. Lucjan budzi się ze śpiączki i wyjawia pielęgniarce, iż nie pamięta 45 lat życia. Postanawia rozkochać w sobie pół Warszawskiej płci pięknej. Specjalista reklamowy odkrywa potencjał Mirki znajdując ją nieprzytomną w toalecie. Postanawia zatrudnić kobietę do reklamy środków na wzdęcia i leków na ADHD, tyfus oraz młodzieńczy zanik gałek ocznych.

użytkownik usunięty
marajka

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

błagam, napisz tego więcej ;)

marajka

To, że tam się zupełnie nie dzieje NIC!
Kiedyś trochę oglądałam, teraz mówię stanowczo NIE ( właśnie ze względu na nudne wątki i drewnianych, coraz to nowszych pseudo aktorów).

ocenił(a) serial na 4
anetaszym84

moja wersja, oparta luźno na opisie z "telemagazynu"
Paweł nawiązuje romans z Eweliną nie zdając sobie sprawy, że dziewczyna pracuje dla francuskiego Vouge'a i chce mu wykraść portfolio i zrobić karierę. Ola jest załamana - w akcie zemsty prześwietla Pawełkowi kliszę i tym samym nieświadomie psuje szyki Ewelinie.Lucjan przegrywa z Budzyńskim w rozbieranego pokera... Marek przyjeżdża z Niemiec. Wyznaje żonie, że ma kłopoty - jest poszukiwany w całej EU za handel bronią, ściąganie haraczy i podpalenia. Hanka jest zachwycona. Proponuje żeby sprzedać do niemieckich burdeli Natalkę i Ulę a za uzyskaną kasę uciec do Peru. dzięki temu uniknie też kontaktów z Anną. Nie wie że Gruszyńska ma klucze do jej mieszkania i podczas nieobecności Hanki zamontowała jej kamerę w ubikacji. Łagoda wyznaje Marii, że wciąż kocha Grażynę i będzie albo jego albo niczyja. W tym czasie do Grażyny wpada Ewelina w celu wyłudzenia od Raczyńskiej pieniędzy. Łagoda źle interpretuje intencje dziewczyny i podejrzewając zdradę związuje obie panie zastanawiając się nad najlepszą formą tortur. W końcu decyduje się na sprowadzenie Zosi, która miałaby śpiewać i występować przed unieruchomionymi łańcuchami i zakneblowanymi kobietami w specjalnej sterylnej i odizolowanej od świata zewnętrznego celi. Ola kłóci się z Pawłem. Zduński jest debilem więc nie dostrzega, że koleżanka wrzuciła mu do coca coli pigułkę gwałtu... w chwilę po tym zjawiają się napaleni Irek i Kuba. Piotrek wyjeżdża do Niemiec aby prowadzić interes z Markiem. Kinga jest wściekła, ze została pominięta w planach. ubiera swoje lateksowe wdzianko i wybiega na ulicę żeby udowodnić mężowi ilu klientów jest w stanie obsłużyć w jeden wieczór... dostrzega że w krzakach ukrywa się jakiś mężczyzna i z okrzykiem bojowym na ustach rzuca się na niego.

użytkownik usunięty
marajka

Mam nadzieję że będą dalsze odcinki ;-)
Ula i Natalia w burdelu rewelacja.
Co do pigułki gwałtu jeżeli Ola aż tak "kocha" Pawła ciekawe czemu w realnym serialu tego nie zrobi/ła, a mogła by?

ocenił(a) serial na 4

mogłaby śmiało bez piguły bo Paweł lubi się puszczać;p
a swoją drogą przypomniał mi się najbardziej wkur......jący i mdły wątek serialu ------NATASZA I KUBA!!!!!!!!!! przy tym kiczu to nawet Zosia z Cichopem wymiękają.... przy scenach na plazy myślałam, że puszczę pawia.

użytkownik usunięty
marajka

Na szczęście ten odc, przegapiłem ;-)
Już ciekawszą historią dla Kuby była by walka o dziecko z eks żoną, ale w serialu idyllicznie wszystko się kończy dobrze, małżeństwa, pary po rozstaniu są najlepszymi przyjaciółmi a nawet w MNS takich bajek nie ma. Mogli by coś w tej sprawie zmienić. Wg mnie Natasza pojawi się w góra 10 odc. i zniknie, ponieważ nie będzie ciekawym materiałem na serialową postać (tak na dłuższą metę).

marajka

Musisz zamienić się z Łepkowską:)

ocenił(a) serial na 4
anetaszym84

chciałabym:) ale moja alternatywna wersja to raczej po 23ciej albo i później musiałaby lecieć;p

marajka

Mnie wkurza kilka rzeczy (oglądam ten serial od 1 odcinka) a teraz oglądam żwby zobaczyć ostatni odcinek MJM zaczyna się robić powoli moda na sukces...
po 1Kuba - policjant ochroniarz informatyk.. na wszystkim sie zna wie wszystko najlepiej
po 2 Maria - zdjęli by jej ta perukę i przestali idealizować idealna Pani Maria Rogowska-Zduńska
po 3 Marta- który raz już wychodzi za mąż?? on jako bohaterka wdowa i kobieta po 40 powinna już mieć ułozone zycie a nie ciągle szukać męża i ojca dla swych dzieci
po 4 - Więcej rozterek problemów nastolatek Natalia Ula Łukasz - ich powinni częściej pokazyw na to wychodzi ze młodzież z serialu nie ma kolegów i koleżanek.. tylko o nich mówia ..

ocenił(a) serial na 4
Kasmilla

zgadzam się

marajka

Mnie się przypomniało jak kiedyś do Sandry do mieszkania wpadł jakiś gangsta i chcial od niej pieniadze. Oczywiscie Mareczek po cos mial tam do niej pojechac (wlasciwie to do Marty czy ktorejs tam, w kazdy badz razie jej nie bylo, wiec chcial to cos przekazac tej Sandrze). A kiedy zapukal do drzwi...no i tu inne ujecie po czym pokazuja ten watek z powrotem, jakis trzask a Mareczek lezy a w zasadzie siedzi w srodku przed drzwiami i trzyma sie za reke pytajac "Co to bylo?". Dla mnie smieszna scena, mogli by chociaz pokazac jak ten koles "potracil" Marka, ze ten wyladowal w takiej pozycji:P

ocenił(a) serial na 3
marajka

Kinia- tak słodka, że aż mdła. Nie do oglądania.
Kuba- fruwał z kwiatka na kwiatek aż tu nagle- BUM!- wielka miłość, tylko trochę hmm, nietrafiona, ale mniejsza z tym, wszak miłość nie wybiera. Szkoda tylko, że Krzysio mu się sprzykrzył.
Martusia- ach, te jej wieczne dylematy miłosne!
Barbara- wciąż wtrąca się w życie rodziny, nie zostawia im w ogóle prywatności.
Pawełek- nagle odkryty fotograficzny geniusz. Docenili go nawet- miał fotografować grzejniki.
Gośka- wiecznie jęczy, wiecznie nieszczęśliwa- nic dziwnego, że Tomek ma dosyć. Sam Tomek jest też postacią drażniącą- idealny macho, policjant, z misją, ugotuje, zajmie się dzieckiem, a za godzinę popędzi na szalenie niebezpieczną "akcję". Pretensje ma do Gośki, że za dużo pracuje, a sam zapomniał chyba, jak pod jego pracę trzeba było ustawiać życie jej i dzieci.
Wiecznie uśmiechnięta Marysia- zawsze pogodna, wesoła, nigdy nie ma gorszych dni. A jeśli takowy się zdarzy, napije się kawy w recepcji z Renią i od razu świat jest lepszy:)
Jest tego więcej, jak mi się przypomni to napiszę.

zapatrzona_w_slonce

I tak najlepsza jest "piękna" Marta.No bo ona musi być piękna skoro tyle facetów za nią szaleje:)No chyba, że lecą na charakter, który bohaterka posiada, tylko Ostałowska nie umie tego zagrać:)
Ach ta jej odwieczna mina...czy zła, czy smutna, czy wesoła.Nie wiem, może ona ma problemy z żołądkiem.

marajka

Mnie najbardziej w M jak Miłość drażni Piotrek zachowuje się jak by wszystko miał w dupie .. Niech wgl odejdzie bo mnie zaczyna irytować ten gościu ;/;/.

Pauliskax33

Marta to w tym filmie gra taką anorektyczkę, zmęczoną życiem.. i dokładnie wszystkie jej miny wyglądają tak samo.

kinia19

ANOREKTYCZKĘ?

marajka

1. Babka Baśka! Najgorsze co może być!!! :-E
2.Natalka, Ula i Zosia.
3.Marek i Hanka
4.Martusia (grrr... nie cierpię tego że "się przepracowuje" jak jej to wszyscy mówią, a w rzeczywistości nie robi nic!)
5.Gabi
6.Bracia Mroczki
7.I ogólnie całokształt tego serialu

ocenił(a) serial na 4
Stevie_konisiowata

w świetle wszystkich wypowiedzi może powinnam spytać co/kto was nie drażni?;p

użytkownik usunięty
marajka

Serial Jest Genialny Co Wy Chcecie Czopki Zasrane! Powinien Być w Top1! Arcydzieło! To jest Lepsze Od Kompani Braci!

zartowałem ;d

marajka

Mnie denerwuje najbardziej, że nikt tego badziestwa nie ogląda, a jednak ciągle to nadają i rzekomo mają kilka mln oglądalności. Kto to ogląda ?! Ludzie odcięci od Internetu !! Moim zdaniem ocena forumowiczów wyjaśnia wszystko.
Najbardziej mnie denerwuje to gwiazdorzenie aktorów. Oni myślą , że są ważni bo grają w produkcji TVP? Nie interesuje mnie życie prywatne pani C. i całej reszty a wszędzie słychać aktualności o niej , ale też Osie... Szerszeniu (czy jak jej tam) i Braciach Bliźniakach wielce nierozłącznych . Kogo to obchodzi gdzie są, byli i będą ? Kogo obchodzi co założyli na jakąś galę próżniactwa i z kim przyszli ? Tańce na lodzie itp, od tego są aktorzy takich produkcyj dla widowni zaangażowanej w życie wymyślonych bohaterów.

ocenił(a) serial na 1
marajka

w zasadzie pytanie powinno brzmieć co nie drazni. osobiscie najbardziej draznia mnie mroczkowie

ocenił(a) serial na 1
dawgrzesko

Napiszcie dalsze odcinki! To jest świetne!

użytkownik usunięty
marajka

Odc. 858. Marek w pośpiechu buduje pokój dla Uli w opuszczonej szopie, aby uspokoić Natalię. Paweł zauważa, że jego filmy dla dorosłych ogląda tylko użytkownik LUCEK_GRABINA oraz precz_z_zochą=kisiel. Piotrek okłamuje Kingę w sprawie Lenki. Zduński wmawia żonie, że Lenka bawi się w chowanego od 3 dni. Zosia otrzymuje pierwszą wypłatę, Małgorzata odkrywa, że nastolatka zarabia 3000 zł więcej niż ona. Tymczasem sędzia Marta Mostowiak-Wojciechowska-Budzyńska ogłasza szokujący wyrok w sprawie Zosi, postanawia sama przejąć i wychować dziecko. Hanka postanawia dowiedzieć się czegoś o swojej rodzinie w biurze rzeczy znalezionych.
Odc. 859. Po wielu godzinach szperania w archiwum Hanka odkrywa, że oprócz siostry miała syjamskiego brata imieniem Tomek. Gabi wraca do szkoły po zatruciu 5 letnią golonką, dziewczyna zauważa, iż nie ma pryszczy, postanawia w tajemnicy przed Martą opatentować leczenie trądziku i pryszczy przy pomocy starej golonki. Barbara idzie na USG personel szpitala przypadkowo kieruje ją do kostnicy. Irek w końcu kończy jeść kanapkę uszykowaną przez Kubę. Kinga zaczyna się niepokoić o swoje dziecko. Kobieta chce zadzwonić na policję, lecz akurat wtedy zaczyna się maraton jej ulubionego serialu Plebania. Ula spędza pierwszą noc w szopie w towarzystwie 3 szczurów, oposa, 5 myszy i trójnogiej wiewiórki.
Odc. 860. Barbara spotyka w kostnicy Marię, która opiekuje się w ów pomieszczeniu nieprzytomnym mężem. Kobiety ucinają sobie pogaduszki w gronie nowych znajomych. Trójnoga wiewiórka informuję Ule, z kim chłopak Natalki ma romans i kto o tym wie. Dziewczyna postanawia szantażować Mateusza szantażującego Marka. Henio i Anulka idą na plac zabaw, po kilku minutach zabawy dochodzi do tragedii. Henio rozrywa sobie spodenki w piaskownicy o igłę narkomana, opanowana Anulka zszywa prowizorycznie ubranko Henia i upomina go, aby bardziej uważał podczas zabawy. Tomek zaprasza przyjaciół na urodziny jego żony. Okazuje się, że na uroczystość przyszli wyłącznie kochankowie i byli partnerzy Małgosi.
Odc. 861. Na przyjęciu Małgosi Michał Łagoda spotyka swojego znajomego geja. Mężczyźni kierują się razem ku sypialni. Zazdrosna Grażyna wybiega z imprezy przez okno. Wuj Budzyńskiego, aby dzieci Barbary były zdrowe odprawia szatańskie krwawe obrzędy z udziałem dwóch prostytutek. Piotrek szuka Lenki w schronisku dla zwierząt oraz w domu grenlandzkiego uchodźca. Poszukiwania kończą się niepowodzeniem, mężczyzna planuje przeszukać wietnamską restaurację i szpital psychiatryczny. Łukasz spędza kolejną noc z Ewą, nieświadomy, że Henio z Anulką właśnie wrócili do domu. Marek zgłasza się jako opiekun podczas wycieczki, na której będą Natalka, jej chłopak i Ula.

użytkownik usunięty

Odc. 862. Anulka z Heniem przyłapują Łukasza w łóżku z Ewą. Chłopak tłumaczy się, że uprawia jogę, Anulka i Henio wierzą Łukaszowi twierdząc, że jest za młody na sen i za stary na seks. Hanka odkrywa, że Marek, Maria, Marta i Gosia są rodzeństwem przygarniętym z grenlandzkiego sierocińca przez Barbarę. Kobieta zauważa również, że Lucjan ma brata bliźniaka dwujajowego o imieniu Szymon tylko, że urodzonego 30 lat później. Mateusz rozmawia z chłopakiem Natalki o romansie, żąda 10 tysięcy za milczenie. Natalka widzi rozmowę brata z jej chłopakiem i zaczyna podejrzewać Mateusza o zdradę. Tymczasem Marek planuje z nauczycielami przebieg 4 dniowej wycieczki Śladami Mioceńskich Krzemowych Kamieni Narzutowych.
Odc. 863. Paweł informuje szefa Oazy, że wie jak uatrakcyjnić lokal. Postanawia wprowadzić striptiz do klubu. Szef się zgadza na ów pomysł i zatrudnia ku zdziwieniu Zduńskiego Zosię, która bez oporów przedstawia swój popisowy numer na rurze pod tytułem Krab Palmowy Na Palmie Kokosowej oraz Wędrówka Otoczaków Przez Rzekę. Hanka chce wyjawić tajemnice zdobyte w biurze rzeczy znalezionych, lecz kobietę przygniata upuszczona z budynku torebka foliowa. Henio ma dreszcze i wysypkę, Marta zabiera go na policję. Grażyna, która wybiegła przez okno upada na Irka spacerującego nocą między melinami narkomanów. Rozpoczyna się 4 dniowa wycieczka.
Odc. 864. Lucjan i Kisiel ruszają w miasto, aby się zabawić. Postanawiają pójść na spotkanie szachowe, lecz odkrywają, że się pomylili i zamiast do klubu szachowego poszli na spotkanie swingersów. Marek wynajmuje w hotelu pokój dla pary, tłumaczy córce, że będzie spał z jej chłopakiem dla jej dobra. Natalka akceptuje zaistniałą sytuację wmawiając sobie, że jest to jedna z form antykoncepcji, która ochroni ją przed niechcianą ciążą. Bezgranicznie wierzy w dobroć i bezinteresowność swojego ojca. Tymczasem Ula spędza namiętną noc ze swoimi 3 koleżankami. Hanka woła o pomoc, lecz torebka foliowa okazuje się dźwiękoszczelna, kobieta jest w pułapce.
Odc. 865. Patolog z komisariatu oznajmia Marcie, że Henio zaraził się wirusem CHIW. Kobieta w rozpaczy wraca do domu bez Henia. Tymczasem do Grabiny wraca Barbara, lecz nikogo nie zastaje prócz trójnogiej wiewiórki. Marek spędza upojną noc z chłopakiem Natalki, wykorzystując śmietanę, truskawki, ponton, dwa gwoździe, zszywacz, wiertarkę i bukiet róż. Następnego dnia okazuje się, że na wycieczce jest zboczeniec, ponieważ 3 dziewczyny zostały wykorzystane seksualnie podczas snu, tylko jedna była z tego zadowolona. Podejrzenie pada na Ule. Kinga po 72 godzinach oglądania Plebani robi sobie krótką przerwę, aby coś zjeść. Spotyka w kuchni Kubę, który szykuje kolejną kanapkę dla Irka.