PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52021
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Patrząc na tytuły zakładanych przez Was tematów i czytając Wasze wypowiedzi nasuwa mi się cały czas jedna myśl. Nie wytrzymałam i postanowiłam napisać. Wszyscy tak krytykują "M jak miłość". W serialu nie raz ukazane są jakieś zabawne lub niespójne zdarzenia. Jednak wymyślanie scenariusza jest coraz trudniejsze gdyż dużo zdarzeń i motywów miało już miejsce i wymyślenie czegoś orginalnego zapewne sprawia już im mały kłopot. Zrozumiałe jest też to ,że po takim czasie obcowania z serialowymi aktorami zaczynają oni już nas nużyc lub działać nam na nerwy. Jednak nie uważam tego serialu za aż tak złego ,jak o nim piszecie. Jest dużo o wiele gorszy seriali. Mnie też nie raz działają na nerwy aktorzy czy ich zachowania. Myślę ze problemem realizatorów jest to ,że nie potrafią oni zakończyć serialu wtedy gdy jego oglądalność spada by nie ciągnąc go w nieskończoność i nie znużyć widzów nim oraz nie pozostawić po nim niesmaku.Serial parę lat temu zdobywał nagrody i był jednym z ulubionych seriali Polaków dlatego trochę dziwi mnie aż taka krytyka z ich strony.Taka radykalna zmiana zdania. Jednak macie do tego prawo i szanuje to.
Przejdźmy jednak do meritum.Nadal wiele osób ogląda ten serial
więc nie wiem czemu jest aż tyle nieprzychylnych opinii.Ludzie po prostu idą za głosem ogółu.I to widzę w niektórych wypowiedziach. Nie jedna osoba ogląda ale jakoś nie do końca się do tego przyznaje. Inni krytykują to ja też znajdę coś co warto by w tym filmie wyśmiać. Najbardziej jednak rozwala mnie to jak niektórzy piszą ze niby przypadkiem obejrzeli podkreślam PRZYPADKIEM i piszą swoja opinie w której wykazują się dosyć DOBRĄ znajomością serialu. Co mnie osobiście bawi. Ale to Wasza sprawa. Oglądać nie raz i tak dobrze znać zdarzenia i zachowania aktorów. I na koniec piszecie ,że już tego nie będziecie oglądać i po dwóch dniach wracacie i komentujecie scenę z odcinka z dnia poprzedniego ,który oczywiście zobaczyliście mimowolnie.Coś widocznie was jednak przyciąga do tego serialu mimo jego niedociągnięć.Jest teraz wybór programów i nie trzeba akurat wieczorem oglądać programu 2 i niepotrzebnie się denerwować. Moja wypowiedz nie miała na celu obrażenia kogokolwiek lecz wyrażenia swojego spostrzeżenia. Mam nadzieje ,że w przypadku dodania tu swojego komentarza będzie on wypowiedzią na poziomie.Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 1
mgielka007

yyyyyyyyyyyyyyyy..............twój stary?

mgielka007

Powiem tak- z przewazajaca czescia wypowiedzi sie zgadzam, gdyz mnie tez smieszy, gdy ktos pisze, ze przypadkiem obejrzal MjM. Jest tyle kanalow w tv, ze obejrzenie akurat tego serialu nie jest przypadkiem.
To ze wiele osob zna szczegoly, a pisze, ze oglada z doskoku- tez prawda. Ze wracaja do tego w kolejnym tygodniu- czyli do krytykowania to tez prawda.
W sumie ogladanie serialu nie wyklucza nielubienia go, gdyz sam zaliczam sie do osob i go ogladajacych, i nieraz krytykujacych.
Jest tam faktycznie wiele zdarzen tak ,,debilnych'', ze az smiesznych, a ze moga sie konczyc pomysly na stwarzanie nowych- to fakt. Ile mozna wymyslac klotni, zdrad, rozwodow itp.? Tego juz bylo az za duzo.
Czy bywaja inne gorsze- nie mam porownania, bo nie ogladam innych. Faktycznie kiedys widzialem pare scen z Klanu- i jak dla mnie, Klan to rzeczywiscie porazka, ale to tylko moje zdanie wyrazone po obejrzeniu paru odcinkow.

wojciech84

Szanowni Państwo,

Zapraszam do udziału w aukcji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2011 !

do wylicytowania jest min plakat z IV zlotu fanów M jak Miłość z autografami aktorów serialu.

http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=450579

!!! zapraszamy taka okazja się już niepowtórzony !!!

ocenił(a) serial na 6
mgielka007

Nikt się nie wypowie????Tylko jedna poważna wypowiedz , za którą oczywiście dziękuje i doceniam.

mgielka007

Mimo ,że temat założony bardzo dawno temu to się wypowiem.
Mianowicie masz dużo racji ale powiem ci ,że mam 15 lat serial oglądam od przedszkola chyba od 20 odcinka ale to nie ważne.
Oglądając serial przez tyle lat przyzwyczaiłem sie do oglądania tego serialu i trudno mi teraz o godzinie 20 w poniedziałek i wtorek zrobić coś ze sobą i oglądam bo jednak to co się tam dzieje mnie ciekawi. Na tym forum przeważnie wypowiadają się osoby w wieku od 12 do mniej więcej 26 potem użutkowników jest troche mniej. Dlatego mało jest przychylnych postów na temat tego serialu.
Uważam ,że serial powinien się już skończyć w okolicach odcinka 500. Popatrz na nagłe zmiany bohaterów, ten serial naprawde był kiedyś o życiu a teraz o niczym. Sam widzisz ,że lista absurdów wydłuża sie z odcinka na odcinek. Może TVP boi się ,że tego czasu odcinka czyli jakies 45 minut ciężko będzie czymś zastąpić. Swoją drogą uważam ,że odcinki są zdecydowanie za długie, powinny liczyć 25 minut wtedy serial byłby ciekawszy. Więc ciężko zastąpić serial serialem bo np Apetyt na życie czy Egzamin z życia to były same porażki.
Troche namieszałem ale myśle ,że to co napisałem jest czytelne :)

ocenił(a) serial na 6
tomi382

Rozumiem o co Tobie chodzi.Ja też jestem przyzwyczajona do oglądania tego serialu co nie oznacza ,że w pełni go akceptuje i nie zauważam w nim niedoskonałości jakie niewątpliwie (ów serial)posiada.Chodziło mi o osoby ,które zakładają któryś już z kolei post i wyśmiewają osoby oglądające ten serial jak i sam serial.Oczywiście,że można napisać swoje negatywne spostrzeżenia odnoście filmu jednak radykalne krytykowanie a z drugiej strony oglądanie czegoś co tak nam się nie podoba jest dla mnie trochę śmieszne.Jednak tym co najbardziej mnie irytuje jest pisanie o tym jaki ten serial jest głupi i jak można go oglądać jednocześnie samemu go oglądając. Bo skąd niby te osoby tak dokładnie wiedzą co się dzieje w filmie???Oczywiście film obejrzały przypadkiem ,przelotem , babcia ogląda itp.śmiech na sali...Zamiast napisać oglądam ale nie podoba mi się to i tamto...To piszą nie ,nie oglądam ,broń boże ale szczegóły znają...Mam nadzieje ,że Ty również mnie zrozumiałeś :)