PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30614}

MacGyver

1985 - 1992
7,3 39 tys. ocen
7,3 10 1 39092
7,2 15 krytyków
MacGyver
powrót do forum serialu MacGyver

Dlacego Mac Gyver - "zwiedzajac" cały świat nie trafił do Polski??? Był przecież w Pradze, Budapeszcie, w NRD, Bułgarii, Rumunii czy Jugosławii..
A co z nami? Czyzby w PRL nie było żadnej misji do wykonania??

ocenił(a) serial na 8
obreb_2

"MacGyver i kolejki do mięsnego" albo "Zgubione kartki na apap macgyvera"? raczej niezbyt. Mi wystarczyłoby żeby ten serial leciał na TVP

ocenił(a) serial na 10
obreb_2

Nie jestem pewny ale chyba w jednym z odcinków był w Polsce. Odcinek w którym niby miała ginąć jego partnerka jak się potem okazało nie zginęła nie pamiętam nazwy odcinka.

obreb_2

Nie wiem ale mam wrażenie że jeden z odcinków był kręcony we Frankfurcie nad Odrą i moście granicznym, pomiędzy Słubicami i Frankfurtem na moście w Słubicach.
Ta krata na starym moście w Słubicach i coś wyrzucanego z mostu w jednym z odcinków. Ta krata dla mnie była zbyt charakterystyczna. Może jestem w błędzie

ocenił(a) serial na 10
slawek80_2

Był taki odcinek. z tego co pamiętam to była pierwsza misja MacGyvera po zatrudnieniu w fundacji Phoenix. Ale czy to był Frankfurt nad Odra tego nie wiem byłem tylko w tym nad Menem.

ocenił(a) serial na 8
N3rgal

Był taki odcinek co w trumnie go wrzucili do wody a potem skuter wodny się jakims cudem się z tego zrobił

giovanni50

jak znaleźć ten odcinek - tytuł i seria

ocenił(a) serial na 7
slawek80_2

od czego masz google?
http://www.youtube.com/watch?v=z9pl23ewwV8
proszę bardzo

ocenił(a) serial na 10
giovanni50

Poniżej pełna mapa podróży MacGyvera. W Polsce go nie było.
http://www.macgyver.fora.pl/inne,8/travel-log-mapa-podrozy-maca,380.html

ocenił(a) serial na 6
giovanni50

mylisz wszystko. To był Bond, jeden z filmów a nie Macgyver

ocenił(a) serial na 8
Zetnakatel

Te MacGyver
Apropo kiedys pokazali Richarda -strasznie się zapuscił

ocenił(a) serial na 10
obreb_2

Jak serial się zaczął, to było już po stanie wojennym, więc ciężko byłoby montować temat więźniów politycznych, a że system i gospodarka się sypały najmocniej ze wszystkich państw, to i niczego innego też nie chcieli robić. Lepszym tematem była pieriestrojka w ZSRR. Po roku 1989 zaś, nie było już nic ciekawego w naszym kraju.
Mac był we wszystkich pozostałych państwach bloku wschodniego.

użytkownik usunięty
obreb_2

Bo w sklepach były tylko puste haki a producenci nie mogli pozwolić aby aktor umarł z głodu.

obreb_2

bo w Polsce nawet MacGyver by sobie nieporadzil to raz a dwa prawdopodobnie dla americanos Polska w tamtym okresie to byla poprostu prowincja zwiazku radzieckiego i wiedzieli ze zgody na krecenie antykomunistycznego serialu niedostana

saveferris

Jakoś zgodę na kręcenie w najbardziej komunistycznym kraju, czyli Rosji dostali. Więc pierwsza część twojego zdania wydaje się bardziej prawdopodobna.

marcin261287

co ty to wszystko makiety były oni nawet 1 odcinka poza usa nienakrecili ;p

saveferris

Nawet jesli, to czemu nie zrobili MAKIETY PRL??

marcin261287

ludzie!! przecież oni to wszystko nagrywali w krajach kapitalistycznych!! głównie USA a czasami Niemcy czy Francja. Mieli kilka Wołg i klika Ład. Pojęcie o tutejszej sytuacji mieli mętne. Pamiętam jak raz się śmiałem gdy McGyver chował się w wózku eleganckiej sprzątaczki - takim jak z amerykańskich hoteli. Podczas gdy w krajach wschodu pewnie podobnie jak w Polsce do połowy lat 90' przybornik Pań sprzątających to było zardzewiałe wiadro i szmata nawinięta na miotłę.

ocenił(a) serial na 8
grzechmund

Zobaczcie to

http://aleseriale.pl/gid,9648,img,307782,fototemat.html