Czemu TVP 1 Nie Puszcza dalej MacGyvera tylko Nad Rozlewiskiem ?
Oj, to i mnie mnie uspokoiłeś, bo już wczoraj się zbulwersowałem,( aż mi się victorinox w kieszeni otworzył:D) że my fani Macgyvera jesteśmy traktowani jak widzowie drugiej kategorii, a sam serial jako zapchajdziura na czas wakacji jako alternatywa dla "ambitniejszych" seriali i programów.
Nie wiesz czy będzie tak komfortowo jak dotychczas puszczany Mac w południe i w nocy? Dla mnie to ważne, bo nagrywam każdy odcinek i jak była burza czy jakiś inny wypadek losowy to zawsze można było w nocy nagrać. ,
Niby w internecie jest alternatywa TV ripu z TV Puls, ale w porównaniu do TVP HD jakość dźwięku i obrazu pozostawia wiele do życzenia. Ciekawy jestem też, jak wygląda w stosunku wersji TVP HD wersja Macgyvera na DVD ta wydana niestety bez polskich napisów? Czasami sobi myślę, że może warto byłoby przeboleć te prawie 600zł i zakupić takie wydanie kolekcjonerskie - tylko mój angielski pozostawia wiele do życzenia. Ma ktoś z Was porównanie? Pozdr
Sprawdziłem w programie tv na 16 dni. Macgyver będzie emitowany od poniedziałku do czwartku. Powtórki będą wyświetlane RANO, a nowe odcinki bez zmian. Wyemitują czwarty sezon, a jak będzie później to się zobaczy, bo sam nagrywam odcinki, bo mi się nie chcę kupować :-)
Dzięki za info. A masz może nagrany 1 sezon? Ja zacząłem nagrywanie dopiero od drugiego. pozdr
No, ja dowiedziałem się, że MacGyver jest w TVP gdzieś na początku lipca, a wtedy to emitowali 2 sezon. I od tej pory nagrywam
Aha. Dzięki, ja też jadę od drugiego sezonu. Może ktoś jednak nagrywa 1 sezon i kiedyś wypłynie w necie:D Pozdr
Będzie kolejna zmiana od 6 października. Emisja premierowa będzie przesunięta z 15:50 na 11:00, a powtórki z 9:00 na godziny nocne. "MacGyver" w tym systemie będzie jednak emitowany także w piątki.
Dzięki za info. Szkoda, że emisja skończy się na 4 sezonie, bo te ripy z Pulsu to strasznie marnej jakości są i zdałoby się mieć Maca w lepszej jakości. Cóż poczekajmy, może im się odmieni. Pozdr
Noż kuź! Ale już nie mogli zostawić nocnych powtórek! Jedynie idealne pory tuż po rozpoczęciu pracy i tuż przed jej zakończeniem...
Jak ja nie znoszę tych nieregularnych emisji i powtórek w TVP. Niech ten serial jak najszybciej wykupi od nich TV Puls, albo Tele 5, to i pora emisji będzie rozsądniejsza, a może nawet czas na weekendowe powtórki w końcu się znajdzie.
Nocne powtórki wrócą od 6 października. Serial wyleci jednak z 15:50, a premiery będą emitowane o nowej porze - o 11:00. ale za to od poniedziałku do piątku.
No to jeszcze jedna zła wiadomość. MacGyver rozplanowany jest w ramówce tylko do 21 października , czyli do ostatniego odcinka IV serii. Od 22 października o 11:00 nadal ma być jakiś serial, ale podejrzewam, że nie będzie to już MacGyver.
Wydaje mi się, że puszczą trochę innego serialu i potem będzie 5 sezon itd. Podczas przerwy najprawdopodobniej kupią licencję na kolejne sezony i będą robić tłumaczenia odcinków, przynajmniej tak mi się wydaje
Jeśli chodzi o TVP, to jakoś w tę stację nie wierzę. Przez lata mieli wykupioną licencję na dwa ostatnie sezony "Z archiwum X" (te z minimalnym udziałem Muldera). Ósmy w końcu, po latach wyemitowali w środku tygodnia w godzinach nocnych, dziewiątego nie zdążyli i licencja im przepadła (inna sprawa, że jakościowo mocno odstawał od poprzednich - jakiś szacunek dla widza by się przydał).
Od 22 października MacGyvera zastąpi... Drużyna A. Może rzeczywiście tylko na jakiś czas, a może jeszcze raz wszystkie powtórzą. Zaczynają od pierwszego odc.
Hm, a myślałem, że gdy wyemitowali "Drużynę A" w całości i w normalnych godzinach, to podobnie będzie z MacGyverem... oj ja naiwny...
No ale to TVP, więc czego oczekiwać... :)
Ale jakość odcinków jest po prostu żenująco niska. Nawet te ripy z Pulsu wyglądają lepiej. Materiał jest dosłownie skażony przeplotem i nadaje się tylko do emitowania na kineskopie. MacGyver na dvd wygląda o niebo lepiej. Przeplotu nie ma, jest dolby digital, tylko nie ma polskiej wersji. Te na TVP 1 to chyba Betamaxy lub S-VHS ripy. Żenada!
Nie dość ze zmieniono porę nadawania to jeszcze wszystko pomieszano.
Odcinek 8 "Ma Dalton" został nadany 8.10 o godz. 1:25
Odcinek 9 "Cleo Rocks" tego samego dnia o 11:00 przez co odcinek 8 mi umknął bo myślałem że będzie powtórka o 11:00. a leciał już 9 odcinek.
Okazuje się ze odcinek 8 prawdopodobnie został nadany tylko 1 raz.
Dalsze odcinki są już nadawanie w ten sposób ze o 11:00 jest pierwsza emisja, po godz 00:00 następnego dnia powtórka.
Dlatego bez rozkładu jazdy się nie obejdzie.
Ile jeszcze razy będą kopać w tej ramówce, masakra
Wszystko się zgadza, premiery są teraz rano, więc "Ma Dalton" była premierowo w poniedziałek o 11:00. Dwie godziny wcześniej o 9:00 była jeszcze powtórka odcinka 7. Czyli w poniedziałek rano były wyjątkowo dwa odcinki - powtórkowy z czwartku i premierowy, przedzielone o 10:00 "Ojcem Matuszem" :)