PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30614}

MacGyver

1985 - 1992
7,3 39 tys. ocen
7,3 10 1 39097
7,2 15 krytyków
MacGyver
powrót do forum serialu MacGyver

jakie Mac wymyśla w przeróżnych sytuacjach. To dodaje serialowi swoistej specyfiki, dzięki czemu łatwo go rozpoznać pośród masy innych niczym się nie wyróżniających produkcji ( no dobrze, w ,, Drużynie A'' też czasem coś majsterkowali, ale nie taką skalę).Obiło mi się kiedyś o uszy, że wiele z tych pomysłów MacGyver'a można wykonać w realnym świecie. Jeśli to prawda to należy się twórcą kolejny plus, dzięki czemu serial jest taki nietuzinkowy.

jedrek32

Trzeba by było obejrzeć sobie i coś spróbować z tego skombinować :D

ocenił(a) serial na 7
777temida

Takich MacGyverów nie brakuje w rzeczywistości. Kiedyś w tv pokazywali kolesia, co był ,, złotą rączką'' pełną gębą. Zbudował sobie nawet... własną mini elektrownie wodną koło pobliskiej rzeki. O tym że Polak potrafi świadczą choćby różne pojazdy własnej roboty z okresu PRL-u, zwłaszcza w rolnictwie. Na spryciarze.pl ludzie też demonstrują różne, nie raz bardzo ciekawe pomysły. Więc MacGyver to nie taka znowu fikcja :)

jedrek32

ostatnio czytałam w google o ludziach w Polsce którzy koło swoich domów z byle czego budują mini wiatraki aby z wiatru pobierać sobie prąd no ale to w sumie nie wynalazki ale mini wersje i o facecie ze Śląska który pobiera prąd z rozbijania wody, a do budowy urządzenia skombinował części z wysypiska śmieci, gdy tymczasem w USA od kilku lat nad tym pracują :) akurat takimi ekologicznymi rzeczami się interesuję ale MacGyver nie tylko takie robił i o takie małe gadżety mi właśnie chodzi, chciałabym coś sobie zbudować :)