Nie, serial został oficjalnie anulowany przez Fox'a, i (chyba ze względu na kiepskie wyniki oglądalności) nie będą kręcić kolejnych sezonów.
chyba raczej ze wzgl na naciski ze strony świata polityki i finansów, żeby w 4 sezonie na początku każdego odcinka nie zaprzestano pokazywać napisów "the following story is fictional and does not depict any actual person or event"..
też mi się wydaje że "niska oglądalność" to jedynie przykrywka. Chodzi o pokazywanie polityków w momentach w których ich ciało pokazuje że kłamią.
Serial został anulowany prawie rok temu, ciągu dalszego nie będzie, aktorzy skupili się na innych projektach. Oglądalność była, umówmy się, dość średnia, wystarczająca na kolejny sezon, ale nic nie obiecująca, więc serial został anulowany. A FOX w zeszłym roku zamówiła dość sporo pilotów, a ich prime time (najlepszy czas antenowy, na ogół 20-23) to tylko dwie godziny (inne stacje mają średnio trzy), więc nie wieli miejsca na Lie to Me. Niestety.
eh :( taki dobry serial. Będę tęsknić za Calem. Czy naprawdę trzeba robić coś w stylu Plotkary czy Pamiętników Wampirów żeby była oglądalność...
Akurat Plotkara ma baaardzo przeciętną oglądalność, PW trochę lepszą, ale też nic szczególnego :)
o kurcze :) to mnie zdziwiłaś:)
podejrzałam sobie oglądane seriale :) zacne zacne :) kilka rzeczy pożyczam doctor who oceniony wysoko muszę obczaić :)
DW jest genialny, ale dość specyficzny :) I dość długi, nawet jeśli ogląda się tylko nowe serie (od 2005 r.). Ale główny scenarzysta Sherlocka, Steven Moffat, jest jednym ze scenarzystów DW, a jego się albo kocha, albo nienawidzi... Ale skoro, jak widzę, lubisz Sherlocka, to powinno ci się spodobać ;)