PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485877}

Magia kłamstwa

Lie to Me
2009 - 2011
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47922
6,2 8 krytyków
Magia kłamstwa
powrót do forum serialu Magia kłamstwa

????Kim jest ????

użytkownik usunięty

Dr Cal Lightman jest znawcą mowy ciała i posiadając swój oddział pomaga policji w
rozwiązywaniu zagadek kryminalnych. Jednakże moje pytanie brzymi:

"Kim jest z zawodu, czym się zajmował przed akcją serialu, jak wyglądało jego życie. Kim
byli jego rodzice, skąd pochodzi itp" (wiem że prowadzi jakieś szkolenia dla studentów, i że
duże podróżował)

ocenił(a) serial na 9

Z tego, co widzę to jest jedynakiem, jego matka popełniła samobójstwo, ojciec był pijakiem i bił syna i żonę. Cal jest rozwiedziony - ona chciała, bo nie mogła z nim wytrzymać, ale czasami ze sobą sypiają, teraz mieszka w Chicago i spotyka się z kimś. Ma 16,17 letnią córkę o którą bardzo dba i pilnuje. W przeszłości zajmował się hazardem i kradzieżą. Prawie z każdego odcinka można coś się o nim dowiedzieć.

użytkownik usunięty
Wercia1501

Dziękuje ... może ktoś wie coś więcej. Proszę o pomoc

ocenił(a) serial na 9

Zacznij oglądać serial to się o nim dowiesz, co chcesz.

ocenił(a) serial na 9

oprócz tego co napisała Wercia1501 to wiemy że: w przeszłości był agentem MI6 i działał podczas wojny w Jugosławi, współpracował z amerykańskim departamentem obrony i CIA w dziedzinach związanych z antyterroryzmem.

użytkownik usunięty
501st

Dziękuje Ci z całego serca za pomoc ... to się ceni

ocenił(a) serial na 9

Ojciec Cala był komandosem a następnie pracował na kolei.

ocenił(a) serial na 8
501st

W Jugosławii? A nie w Bośni czasem?

Poza tym pochodzi z Wielkiej Brytanii, w przeszłości razem z kumplem (chyba ma na imię Terry) prowadził firmę zajmującą się nieruchomościami i robili jakieś poważne przekręty, za które groziło im więzienie. Kumpel wziął na siebie całą winę i odsiedział trzyletni wyrok. Lightman spędził też parę lat wśród Pigmejów, prowadząc badania na temat mowy ciała.

Wercia1501

Jak się nazywa aktorka grająca byłą żonę Cala?
Zamęcza mnie to! ;)
Gdzie ona grała...

ntx

Nie mogę zedytować.
W końcu powiedzieli jej imię w serialu, Zoe.

ocenił(a) serial na 8
ntx

To Jennifer Beals, jest w obsadzie napisane :)

Aleksiss

Nie trudno się domyślić, że znalazłam panią "lesbijeczkę" ;)