PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485877}

Magia kłamstwa

Lie to Me
2009 - 2011
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47922
6,2 8 krytyków
Magia kłamstwa
powrót do forum serialu Magia kłamstwa

Lie to me...8/10

ocenił(a) serial na 8

Serial jest ciekawy. Można wiele podłapać i przestudiowąc dla ludzi którzy interesują sie naturą człowieka i psychoologia to serial jest rewelacyjny, Razem z dr Lightmanem i dr Foster staram sie studiowac każdą sprawę i każdy przypadek, ale nigdy do końca nie potrafie zauważyc lub odczytac niektórych emocji. Podoba mi sie pomysłi formuła serialu. Mam nadzieję, że kiedyś puszczą to w polskiej telewizji.. choć wątpie..;/
Tim Roth pare razy był porównywany zachowaniem do House, ale myślę, że to podobieństwo jest nie na miejscu. Bo oni różnia sie mimo wszytsko i to bardzo....
Choc Dr Lightman też jest dość specyficzną i nie narzekająca na brak przychylnie nastawionych osób to jest troszkę mniej pikantny niż House mimo to gra świetnie :D
Bardzo dobry serial polecam gorąco

Justine_3

To jeszcze powiedz za co odjąłeś te 2 punkty i będzie super :)
Wg mnie serial, budowa niektórych scen, dialogów jest lekko mówiąc naciągana. Ale ten serial i tak będę oglądać. Dlaczego? Za ten pomysł. Ja też staram się rozwikływać każdą zagadkę. Jestem po pierwszym odcinku, który po fragmentach widziałem już kilkakrotnie. Super.

ocenił(a) serial na 8
dKc

Właśnie te dwa punikty odjelam za fialogi nie ktore te ich gadaniny, bąz inne takie drobnostki lekko mnie irytuja... :P wieco9djelam 2 punkcicki:P

Justine_3

Przede wszystkim brak tu wyrazistych postaci, prawda? Ja już w Housioe narzekałem, że główny boater nie jest wyrazisty, a co dopiero mówić tu!
Drugi odcinek ciągle czeka :) Hmm, niezła rozkmina w tym pierwszym odcinku. O jednym tekście ostatnio rozmyślałem i chyba dopiero wpadłem o co tam w nim chodziło! Jak będę miał czas to wrzucę ten tekst i podyskutujemy o tym, czy prawidłowo to zinterpretowałem, ok? :)

ocenił(a) serial na 8
dKc

Ok, możemy sproboewać, Ja jestem na 5 odcinku i szczerze mówiąc w niektórych fabuła nie zawsze jest dość ciekawa, zdarza się nudzic .. ale mimo to jest w tym coś interesującego co cie trzyam do końca.. :D Ale z House M.D. dla mnei to sie nie umywa mimo wszystko jezeli chodzi o postaci

Justine_3

Przepraaaaaszaaaam, że tak długo. Podczas pierwszego w sezonie wykładu, a co za tym idzie podczas pierwszego odcinka, a co za tym idzie na początku sezonu i odcinka :) do Lightmana ktoś ze słuchaczy zadał pytanie: "Jeżeli osądzasz podejrzanego na podstawie samego zaskoczenia na jakiej podstawie możesz określić, że jest to prawda lub ma na taką wyglądać." Nie dość, że zakończone kropką to ciężkie do rozkminy. Rozmyślając o tym potem przypomniałem sobei co robi dr. Tłucze filiżankę herbaty i mówi, że każdy tak samo wyraża emocje. Czyli tamten typek chciał tak naprawdę zapytać "Czy ludzie podczas mikroekspresji nie mogą kłamać?". Nie mogą, bo nad tym nie panują. Jeszcze raz sorry za zwłokę:)

ocenił(a) serial na 8
dKc

Nie masz co przepraszać, w sumei masz chyba racje co do tego. Wiesz jakoś sie mad tym nie zastanawialma strasznie.,.. ale teraz tak patrząc masz rację. Na którym odcinku już jesteś???:D

Justine_3

Ale ja się zastanawiałem, bo jakby ktoś mi tak ułożone pytanie zadał to nie wiedziałbym jak odpowiedzieć :) No proste, że mam rację :) Na 7.