Serialem zostałem zaciekawiony jednym odcinkiem w TV i wciągnął mnie , postanowiłem zacząc z nim przygode i obejrzałem cały . Co moge powiedzic . Ciekawy pomysł na serial .
Genialni aktorzy . NIezgodze się ze stwierdzeniem że Lightman to kopia Hause bo Hause wzorowany jest na Sherlocku Holmesie więc Lightman to wzorzec Holmesa .
Słuszałem wiele pytań czy da się coś wyciągnąc z serialu jakieś wiadomości do czytania twarzy , i tak i nie . Jeśli oglądamy uważnie to może się to przydać ale chyba nie czytamy z twarzy mordercy czy psychopaty i te emocje nie są tak wyraźiste .
Najlepszy sezon : zdecydownie 3 , fajne wądki ale 1 i 2 też są na poziomie
Ocena postaci
Lightman : trudno jest sie z nim rozstać ale podobno T.Roth ma grać w jakims nowym serialu
Foster : na swój wiek jest przepiękna
Loker : gra taką ciote śmieszną
Torres : niezły charakter
Najlepszy zapamiętany cytat Lightman'a : Czas nie ch*j , nie stanie
Ocena końcowa ; dam 10/10
POLECAM , NIE ŻAŁUJE
A wasze opinie?
Ja też naprawę uwielbiam ten serial. Mam nadzieje że będzie 4 seria. A postać Lightmana jest po prostu genialna.
Lightman to ani Holmes ani House. Holmes posługiwał się drogą dedukcji, house podobnie plus znajomością objawów różnych chorób, natomiast Lightman posiada wyuczoną zdolność zwaną mikro mimiką, która jest częścią behawioryzmu, który z kolei podlega pod psychologię.