PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485877}

Magia kłamstwa

Lie to Me
2009 - 2011
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47926
6,2 8 krytyków
Magia kłamstwa
powrót do forum serialu Magia kłamstwa

Oglądam od początku, i poziom trzeciego sezonu jest dramatycznie niski.
Brak głównego wątku:wykrywanie kłamstwa po mimice lub zachowaniu ludzi.mam wrażenie że główni bohaterami zaczynają mieć zdolności jasnowidzące.
I męczący mnie wątek łączenia wydarzeń każdego odcinka bezpośrednio z bohaterami serialu.
Jak nie Tim to jego partnerka albo córka itd, praktycznie nie ma nowych historii z "zewnątrz".
Pozdrawiam!
Jarek.

Jarecki_22

podpisuje się pod tym. 3 sezon tragicznie słaby. 1 i 2 świetny ,nie mogłem oderwac sie od monitora. oglądając 3 sezon na bierząco kazdy kolejny odcinek musze przyśpieszac nudne sceny....

ocenił(a) serial na 7
Krzysiek filmaniak

Ja obejrzałam 1 i 2 sezon, chciałam kontynuować oglądanie ale przerwałam na początku pierwszego odcinka 3 sezonu bo jakoś mnie nie zainteresował. Potem jakoś nie miałam ochoty oglądać. Dobrze, że przeczytałam ten komentarz. Raczej już nie będę oglądać 3 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
Martus_2

Ostatnie bodajże trzy odcinki są jak dla mnie jednymi z fajniejszych, bardzo mi się podoba że zrezygnowali z usług FBI, bo to już się przejadło, a serial musi się w jakiś sposób rozwijać. Mnie np szczerze rozczarował finał 2 sezonu był jakiś nijaki, bo nie zachęcał do oglądania 3 sezonu jakimś dobrym wątkiem głównym. Gdyby bardziej skupili się na postaciach a nie na sprawach, na pewno serial wiele by zyskał, bo bardzo widoczne jest porzucanie wątków, na razie jedyne co zechcieli pociągnąć to wątek z książką w 3 sezonie, co już jest jakimś przełomem (choć powoli staje się nudne). Nie mniej jednak z utęsknieniem czekam na następne odcinki, Tima Rotha nigdy za wiele :)

ocenił(a) serial na 10
Jarecki_22

Pierwszy sezon był zdecydowanie najlepszy, drugi tak na 3 +, trzeci sezon na razie jest dla mnie lepszy niż drugi, chociaż brakuje mu i tak do pierwszego dużo. Generalnie mi się najbardziej podobają te odcinki gdzie jest najwięcej naukowego podejścia do wykrywania kłamstwa.

ocenił(a) serial na 7
Jarecki_22

Jest to najlepszy przykład serialu, który powinien zostać zakończony po pierwszym sezonie. Oglądam kolejne odcinki tylko z głupiego sentymentu. ;o)

Jarecki_22

Straszne rozczarowanie, szczegolnie, ze koncowka drugiego sezonu byla naprawde mocna: "Pied Piper" np.

przeglos

1 sezon - rewelka, na prawdę, uwielbiam takie seriale, które są oparte na nauce
2 sezon - tylko 3/4 sezonu, później to już poziom 3 sezonu
3 sezon - postacie strasznie mdłe, Tim w 1 sezonie, na prawdę grał świetnie, obecnie jego gra drażni mnie na maxa, zupełnie inna postać Cala niż na początku. Kolo grający Loker'a - początek serialu dla mnie genialny, super postać, obecnie kompletnie gdzieś zatracona, niewyraźna, a przecież taki potencjał w niej drzemał. Gill właściwie to przez cały serial gra równo, tzn wg mnie na średnim poziomie, jest ok, Ria Torres - podobnie, jak z Lokerem. Oboje tworzą świetną parę, gdy współpracują ze sobą, nie raz się uśmiałem:) Brakuje teraz tego zdecydowanie. Na koniec co do fabuły. Faktycznie za dużo spraw związanych z postaciami, za mało zleceń z zewnątrz. Czasem mam wrażenie, że postacie po prostu czytają w myślach, za mało naukowego podejścia do sprawy. Rzecz jasna sam motyw mikroeksrepsji jest dość kontrowersyjny ale w 1 sezonie wszystko było fajnie pokazywane i tłumaczone, obecnie tego nie ma co szkodzi serialowi.
Mam nadzieję, że serial wróci jeszcze na właściwe tory, chociaż mam wrażenie, że wyczerpały się pomysły autorom...

ocenił(a) serial na 7
Belzebubich

Zdecydowanie podpisuję się pod wszystkim. 1 sezon genialny, reszta średnia.
Żałuję, że tak pomijają Locker'a, lubiłam jego bezpośredniość, natomiast teraz jest taki... nawet nie mam słowa, by to dobrze określić.
Aktualnie jestem na 3 sezonie, po 2 odcinku, mam nadzieję, że "zwrócą" Reynolds'a, lubiłam go.

Jarecki_22

Witam!
Zgadzam się w pełni z Wami wszyskimi, w trzecim sezonie nic się nie dzieje. Tak jak w pierwszym i drugim były prowadzone dwie sprawy na raz, tak w trzecim kompletne dno. Mam wrażenie, że Cal swą grą upodabnia się do dr Housa, jest nieuprzejmy i nikogo nie szanuje, a nawet zachowuje się jak nienormalny ;) Szkoda, bo serial był bardzo ciekawy i nawet można było wyciągnąć z niego jaką lekcję.
Pozdrawiam !

ocenił(a) serial na 9
hitu

Hmm, ja dopiero zaczęłam oglądać pierwszy sezon, ciesząc się, że na razie jest ich [sezonów] mało i myśląc, że jeszcze nie zdążyli wszystkiego zepsuć jak np. w Housie, którego pierwsze trzy sezony uwielbiałam. No cóż, na razie będę się enjoyować pierwszym ssezonem, a potem- zobaczymy.

Jarecki_22

próbowałem napisać, że się z wami zupełnie nie zgadzam - ale ktoś blokuje mi post, bladego pojęcia nie mam dlaczego?! Użyłem jedynie argumentów bez inwektyw! Jeśli ten komenarz się pokarze spróbuję go wysłać w częśćciach

moj_prywatny

podobno o gustach się nie dyskutuje, ale tak to trochę wygląda, że niczego innego się tutaj nie robi...Nie chcę nikogo obrażać, ale oczekiwanie magicznych hokus pokus - udawanie, że to nauka - to jest urocza naiwność, jak za przeproszeniem "loty nadprzestrzenne".

moj_prywatny

Serial w każdym z sezonów miał lepsze i gorsze odcinki, ale taka krytyka początku 3 sezonu mocno dziwi i irytuje.

moj_prywatny

Pierwszy odcinek trzeciej serii z powodzeniem mógłby być udanym kinowym filmem akcji i nie pomylę się, jeśli napiszę że sporo lepszym niż ostatnie produkcje holywoodzkie

moj_prywatny

typu salt lub Człowiek, który gapił się na kozy - niezależnie od ich stylów - taki film dobrze by się oglądało. Serial ewoluuje i w moim odczuciu staje się ciekawszy - choć nieco bardziej brutalny.
Na podobieństwo z dr Housem też zwróciłem uwagę i nie jest to dla mnie żaden minus.

moj_prywatny

już wiem czego mie system nie pozwolił napisać: imiesłowu od czasownika abstrahować (teraz zamieniłem to na "niezależnie")

moj_prywatny

aleś się kolego rozciągnął:)) zgadzam sie z MOrpheus, że końcówka 2 sezonu taka nijaka.... czytajac Wasze spostrzeżenia, to koniecznie muszę zobaczyc ten sezon, czy faktycznie aż tak kiepściutko:))