PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485877}

Magia kłamstwa

Lie to Me
2009 - 2011
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47831
6,2 8 krytyków
Magia kłamstwa
powrót do forum serialu Magia kłamstwa

Nic tak nie odpycha od tego serialu jak drewniane pozy głównego bohatera. Takie same miny i zachowania w każdym filmie i serialu. No i ta wiecznie otwarta buzia. Nie, dziękuję.

ocenił(a) serial na 10
Stanley Johny

A jakie ma mieć miny, skoro gra jeden charakter? Ty codziennie zmieniasz wyraz swojej twarzy, codziennie zmieniasz charakter i zachowanie? Raczej wątpię. Krytykować w tym serialu można dużo, ale nie grę Tim'a Roth'a który jest w niej naprawdę świetny. Ma grać cynicznego, wrednego, szalonego i cholernie inteligentnego faceta i według mnie rewelacyjnie się w tym sprawdza.

chanel_3

Dobry aktor potrafi zagrać inaczej różne role. Pisałem tylko, że Tim Roth jest taki sam w każdej roli w różnych filmach, a nie w każdym odcinku tego serialu. Ja nie jestem aktorem, aby dopasowywać swój wygląd do roli. Miło się ogląda aktorów, którzy grają kogoś więcej niż samego siebie jak Joey w "Przyjaciołach".

Stanley Johny

Według mnie postać którą Roth stworzył w tym serialu jest świetna, on jest główną jego atrakcją - sposób w jaki mówi, jak się zachowuje, bardzo oryginalne i bardzo mi się podoba. Chociaż wyobrażam sobie, że niektórych mogą wkurzać takie pozy, są charakterystyczne. Jak dla mnie genialny aktor.

ocenił(a) serial na 10
Stanley Johny

To widocznie nie widziałeś wielu filmów z udziałem Tim'a Roth'a, jeżeli twoim zadaniem w Czterech Pokojach, 1900 Człowiek Legenda czy np Wściekłe Psy pokazuje tą samą postać, to polecam inwestycję w okulary :)

ocenił(a) serial na 8
chanel_3

i to mocne okulary. a najlepeij najpierw w jego filmy, a potem wypowiadanie się na temat jego aktorstwa

vorthess

Rozumiem Wasze rozgoryczenie, ale nikt mnie nie przekona, że latanie z rozdziawioną japą stanowi o inteligencji. Ale szanuje Wasze zdanie, chociaż się z nim nie zgadzam.

ocenił(a) serial na 10
Stanley Johny

To nie oglądaj skoro tak bardzo Ci przeszkadza aktor ;)

ocenił(a) serial na 6
Netaa90

nie mam nic do Rotha choć w Lie to Me czasami mi zalatuje Al Pacino'em

ocenił(a) serial na 7
Stanley Johny

Popieram, najsłabsze ogniwo całego serialu. Biega po planie przygarbiony, rękami macha jak małpa i do tego ma minę człowieka Cro Magnon. Najbardziej właśnie boli to, że w filmach od Tarantino był genialny, tutaj mi po prostu nie pasuje. Zawsze się dziwiłem ludziom którzy robią wiele szumu o źle ich zdaniem "dopasowanego aktora", aż do Lie to Me... Jedyny plus jego głównej roli to dużo dialogów, ma miły dla ucha(mojego) angielski akcent. I to nie działa Netaa90 tak, że kiedy coś nam nie pasuje to tego nie oglądamy, serial nadal jest bardzo dobry, a szkoda bo mógł być rewelacyjny :)

ocenił(a) serial na 10
ZjemTwojaNoge

Ja na studiach sama miałam prof.od psychologii który badał zachowania ludzi. I zawsze powtarzał że aby dotrzeć do prawdziwych odczuć trzeba takiego człowieka wyprowadzić z równowagi . Zachowywał sie podobnie jak główny bohater Lie to Me . Przecież nie latał jak małpa przez cały odcinek .To że nie jest super przystojny to raczej jego zaleta ..dla mnie jest po prostu boski, :-) Dlatego bardzo mi sie gra Tima Rotha podobała...ale to moje zdanie:-) ...co do zakończenia to mogli się w końcu na cos wyraźniejszego zdobyć.
Czy będzie 4 sezon -dowiemy się dopiero podobno w maju. Mam nadzieje że wygrają sprawę w sądzie i nie skasują serialu.

ocenił(a) serial na 10
Stanley Johny

Moim skromnym zdaniem Tim Roth jest genialny w swojej roli. Koniec kropka. Gdyby jakiś inny aktor miał grać Dr Cala Lightmana serial straciłby bardzo wiele. A to, że jest przygarbiony i "lata" po planie to tylko świadczy o świetnej umiejętności wczucia się w rolę. Na każdy odcinek czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam

Stanley Johny

A to się uśmiałem! Dr Cal Lightman, którego zawodem (i zamiłowaniem) jest badanie prawdziwości/fałszywości twierdzeń i intencji ludzkich opierając się w sporej mierze głównie na twarzach badanych, sam miałby być bardzo ekspresyjnym człowiekiem? Naukowcy w jakichś 90% to introwertycy, skupieni na oglądaniu badanego przedmiotu, a psychologowie - szczególnie behawioralni, z taką jak Lightman specjalizacją - to chyba w 99% ;). Roth jest świetny - jeśli jesteś dobrym obserwatorem, to widzisz u niego całe spektrum min/reakcji i umiesz wczuć się w atmosferę serii i granej postaci. Jeśli jesteś gorszym obserwatorem, ale masz dobry słuch, to zapewne słyszałeś w niejednym odcinku, że jedyną osobą, która 'prześwietla' emocje Lightmana, to jego córka - dla reszty jest enigmą i mają trudności z rozumieniem jego skomplikowanego charakteru. Roth jest profesjonalistą i ze swoją 'poker face' stworzył świetną postać :).
Ja za to doczepiam się do scenariuszy wielu odcinków - niestety, seria jest bardzo nierównomierna, coraz rzadziej ogląda się ją z takim zaangażowaniem, że nie można jednocześnie robić nic innego :(.

ocenił(a) serial na 9
Stanley Johny

Moim zdaniem Roth w tym serialu jest po prostu genialny. Mimika twarzy, którą prezentuje, to istny majstersztyk. Przecież on jest dokładnie taki, jaki powinien być. Irytujący i pozornie olewający cały otaczający go świat.

ocenił(a) serial na 9
Stanley Johny

Roth jest geniuszem w tej roli:)