PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=224233}

Magiczne igraszki

Majokko Tickle
1978 - 1979
7,3 207  ocen
7,3 10 1 207
Magiczne igraszki
powrót do forum serialu Magiczne igraszki

Emisja w 2016 r.

ocenił(a) serial na 10

Od 26.06.2016 r. Magiczne Igraszki ponownie są emitowane na Polonii 1 codziennie o godzinie 6:05. :-)

ocenił(a) serial na 7
v_12

Zacząłem ponownie oglądać tą serię, ponownie bo oczywiście oglądałem ją dawno, dawno temu choć chyba nie w całości bo nie pamiętam zbyt wielu odcinków. Chociaż animacja jest naprawdę słaba, przynajmniej jak się dziś ogląda Igraszki, kiedyś to nie przeszkadzało :D Ale i tak chwała Polonii 1, że nadal istnieje i nadal wyświetla kultowe anime. Czekam na Tygrysią Maskę :)

ocenił(a) serial na 10
aa390004

Też oglądam. Pierwszy raz od ponad 20 lat. Wtedy, jak leciał ten serial po raz pierwszy na Polonii 1, to nie obejrzałem wszystkich odcinków, ale pamiętałem doskonale, że była fajna muza. ;) Faktycznie w Magicznych Igraszkach kreska nie zachwyca, już lepiej to wygląda w przypadku serialu Bia - czarodziejskie wyzwanie. No i zawsze percepcja tego rodzaju produkcji będzie inna gdy ma się 10 a 30-kilka lat na karku. ;)

Chwała Polonii 1 za to, że emitują anime po latach przerwy. Ale jedno muszę im zarzucić - mają totalny bałagan w zasobach. Żadna z anime nie poleciała w 100% kompletna. Zawsze czegoś brakuje, albo odcinki są poprzestawiane. Najbliżej ideału był Yattaman i Daimos w zeszłym roku. ;-)

ocenił(a) serial na 7
v_12

Faktycznie, masz rację z tym bałaganem. W ostatnich kilku miesiącach oglądałem już kilka serii i zawsze brakowało odcinków. Najgorzej było w przypadku Królewny Śnieżki, nie puścili co najmniej 10-ciu. Ostatnio jak oglądałem Kaiketsu Zorro, to też ominęli odcinki 47 i 48 i zamiast puścili wcześniejsze. Bałem się, że nie puszczą ostatniego, ale na szczęście puścili. Teraz oprócz Igraszek oglądam Gigi, a właściwie Dash! Kappei, mam nadzieję że poleci w całości. Po Twoim avatarze profilowym wnioskuję że też oglądasz :D

ocenił(a) serial na 10
aa390004

Największy bałagan był z Czarodziejskim Zwierciadełkiem - odcinki leciały w losowej kolejności i część nie poleciała w ogóle. Królewny Śnieżki nie wyemitowano tylko 3 odcinków (21, 22 i 31). Wszystko sobie spisuję i owszem, oglądam. :) Gigiego też już pominęli kilka odcinków, ale jeszcze nie rozpisałem sobie, których dokładnie. Jest to lekko irytujące, ale trzeba się cieszyć, że w ogóle te anime są emitowane. Z Zorro było tak, jak piszesz - dwie powtórki były. :)

v_12

gigi'ego nie puszczają tylko 5 i 33 odcinka ponieważ ich nie przetłumaczono 5 odc.powinien nazywać sie Gigi jest najsilniejszy a 33 odc to Klub pingpongowy nie ma do nich lektora nawet Polonia 1 nie przetłumaczyli ich pozdrówki fanom polonii 1 i starych anime

ocenił(a) serial na 10
marcinczernia

W porównaniu z wcześniejszymi emisjami, w 2016 r. Gigi miał więcej braków w odcinkach niż wcześniej. To oznacza, że Polonia 1 ma bałagan w zasobach. A tak poza tym niebawem znowu będzie leciał Super Dan i Królewna Śnieżka :)

v_12

pamiętam że jak nagrywałem odcinki gigiego na vhs to były posegregowane nawet puścili 5 odc tyle ze bez lektora a 33 pominęli a tak poza nimi towszystkie były wyemitowane po kolei a był to 1995 r.:-) oj trzeba sprawdzić strych miałem wszystkie odcinki no a teraz są na youtube pozdrówki

ocenił(a) serial na 10
marcinczernia

Jak znajdziesz to daj znać, chętnie zarchiwizuję. :) Nie przypominam sobie by kiedykolwiek wyemitowali odcinek nr 5, a Gigiego nagrywałem zarówno przy pierwszej, jak i drugiej emisji, gdy zmienili logo na żółte.

v_12

na 100 proc pamiętam że wyemitowali odc.5 miałem 12 i dziwiłem sie że non stop zasuwaja po włosku a lektora nima wogóle tak z innej beczki mój kuzyn był gigim a ja tym nieszczęsnym salomonem głosik z chrypką ciao ragazzi e viva heheheh

ocenił(a) serial na 10
marcinczernia

Czyli istnieje prawdopodobieństwo, że odc. 5 poleciał przy pierwszej emisji, a przy drugiej już nie, bo się zorientowali, że im lektora wcięło. ;-) Fajne wspomnienia, ja zawsze uwielbiałem śmiech Salomona :D

Wykop taśmy to zarchiwizuję :)

v_12

to nie była 1 emisja gigiego bo zacząłem nagrywać od 1 odc. by móc już miec całą kolekcje sądze że to druga emisja i znałem już małego zboczeńca przed zamiarem skompletowania odcinków