Makabreska: Sezon 1 Makabreska sezon 1, odcinek 7
odcinek Makabreska (2024)

Makabreska | Odłączenie

Unplugged 56m
6,3 63  oceny
6,3 10 1 63
Makabreska
powrót do forum s1e7

Oglądałam nowy odcinek z takim „WTF?! Co tam się tak właściwie wydarzyło?”. Moja interpretacja jest taka, że detektyw Lois w trakcie śpiączki (jakkolwiek to brzmi) wykreowała w swojej głowie świat pełen „makabreski”. Według niej lekarz to Ojciec Charlie, który był seryjnym mordercą, a detektyw Megan wspólniczką i jednocześnie kochanką Ojca Charlie’go. Dowodem mojej teorii może być końcowa scena, w której detektyw Lois obnaża prawdziwe oblicze zakonnicy. Próba morderstwa jest odzwierciedleniem decyzji męża Lois w sprawie odłączenia jej od aparatury. W momencie, kiedy ją odłączają, pojawia się scena w której udaje się pozbyć raz na zawsze zakonnicy i Lois budzi się ze śpiączki. Pytanie na ile jest to realne i czy w tej całej historii nie ma drugiego dna. Jestem bardzo ciekawa waszej opinii - co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 8
wesmaaa

Myślę podobnie, ale obejrze jeszcze raz na wszelki wypadek :)

wesmaaa

Myślę że to był sen bo pewnie trochę się poobijała po walce z zakonnicą i w szpitalu miała sen a ostatecznie zakonnica nie żyje pewnie, zobaczymy w środę na disneyu

wesmaaa

Możliwe, że Lois wykreowała to wszystko w swojej głowie, w czasie śpiączki. Po tylu ciosach nożem ze strony zakonnicy nie przeżyłaby tego, a jeśli nawet to byłaby nieprzytomna. Aczkolwiek, może i prowadziła jakąś sprawę odnośnie morderstwa i w trakcie niej ucierpiała, skoro Andrea wniosła pozew przeciwko niej.