PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744868}

Marcella

2016 - 2020
7,1 9,0 tys. ocen
7,1 10 1 9029
Marcella
powrót do forum serialu Marcella

Postać Marcelli

ocenił(a) serial na 6

Marcella jest wyjątkowo irytującą postacia, choć przyznaję, ze dość konsekwentnie budowaną. Myśli wyłącznie czytelnymi sygnałami. Na słowo pedofilia zapala się w jej głowie czerwona lampka i staje się bezwzględnym katem dla wszystkich podejrzanych, winnych tej zbrodni lub nie. Wydaje się całkowicie pozbawiona współczucia. Wyjątkiem są jedynie dzieci (choć trudno powiedzieć, żeby umiała opiekować się własnymi). Najbardziej przykre są jednak jej napady agresji. Gdyby tego typu aktów przemocy (np. zrzucenie ze schodów byłego małżonka, pobicie jego nowej partnerki przed szkołą, etc.) dopuszczał się mężczyzna uznalibyśmy go za klasycznego socjopatę i nie budziłby sympatii widzów. No cóż, mnie ta jej skłonność do przemocy odstręcza. Kobiety potrafią być równie agresywne jak mężczyźni, a Marcella to jednak taki domowy potwór w spódnicy.

ocenił(a) serial na 7
janee

Zgodzę się. Od siebie dodam, że kolejną mocno przerysowaną cechą bohaterki jest niechęć do socjalizacji. Jakiekolwiek próby porozmawiania z nią kończyły się poważnym "służbowym" tonem z jej strony lub jakąś zlewacką odpowiedzią byle by się pozbyć "natręta", który śmiał zawracać głowę wielkiej pani detektyw. W 2 sezonie już serdecznie miałam dość jej charakteru. Mocno nieprzyjemna osoba, która nawet względem dzieci odzywała się jak do podejrzanych. Nawet sceny uścisku czy jej troski były kiepsko udawane - to akurat raczej wina aktorki lub fatalnie napisanej postaci. Czy to w książkach czy w serialach/filmach spotykałam się już z podobnymi postaciami, lecz dopiero tej nie udało mi się polubić, a szkoda.