PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838821}
6,9 8,2 tys. ocen
6,9 10 1 8233
6,6 5 krytyków
Marianne
powrót do forum serialu Marianne

Niezły horrorek

ocenił(a) serial na 7

Sam zamysł ciekawy, czasem potrafi zbudować fajny klimat ale też często go psuje złym (bardziej humorystycznym) podkładem dźwiękowym czy jakąś może nawet nie w zamierzeniu sceną która bardziej wywołuje śmiech niż strach. Niektóre sceny jak choćby screamery raz wyglądają dobrze i co bardziej strachliwego widza pewnie mogą wystraszyć a raz śmiesznie i kiczowato, podobnie z charakteryzacją, co do gry aktorskiej no bywało różnie, jedni grają lepiej drudzy gorzej, jak dla mnie najlepiej się wykazała staruszka z pierwszych odcinków - potrafiła wywołać u mnie niepokój :D gra głównej bohaterki i jej asystentki też nawet niezła, jeśli chodzi o postacie raczej nikogo specjalnie nie polubiłem bo nie mają żadnych ciekawych osobowości czy cech, główną bohaterkę co prawda lubiłem ale też często zachowywała się jak skończona łajza czym mnie irytowała, chyba tą jej asystentkę polubiłem najbardziej, szkoda że została szybko wyłączona z fabuły aż do prawie samego końca, bardzo przeszkadzały mi za to te przejścia w stylu przekartkowywania stron - zbędne i irytujące i właśnie czasem te złe dopasowanie ścieżki dźwiękowej. Pomysł z tymi woreczkami ze skóry - obrzydliwe ale fajne choć też już w podobnym stylu były elementy w innych horrorach. Bardzo podobał mi się odcinek retrospekcyjny (zdecydowanie mój ulubiony), który wyglądał jak wyreżyserowany przez inną osobę, miał poważny klimat grozy przez cały albo przynajmniej większość odcinka i był fajnie zrobiony razem z tym przedstawieniem tego co się stało. Zakończenie przewidywalne a tego co się okazało pod koniec względem pewnej wcześniejszej sytuacji z udziałem dwóch osób byłem pewien już kiedy tylko zobaczyłem tą scenę, mimo to po zakończeniu nawet jestem ciekawy jakby to się dalej rozwinęło jeśli dostało by przedłużenie. Ogólnie to nie jest to nic specjalnego, nie zaskakuje, przewidywalny, czasem potrafi zbudować jakiś klimat, czasem go przypadkowo nie przypadkowo zburzy, ale też ma w sobie fajnie zrobione sceny, ode mnie chyba takie 6.5 można obejrzeć i nieźle mi się oglądało ale nic specjalnego.