Widzieliście już promo? Kim jest ta Erica?? Nie mogę sobie przypomnieć jej postaci.. :O
Erica, w którymś z poprzednich sezonów (chyba 3),była "cierpiącą" wdową, która prowadzi jakieś biuro matrymonialne. Oczywiście okazało się, że to ona była morderczynią, ale była też świetną manipulantką, do tego stopnia, że prawie udało się jej zmanipulować Patricka, uwodziła go i takie tam...w każdym razie była mocnym przeciwnikiem dla Jane'a
No może nie powiedziałabym, że prawie udało jej się go zmanipulować. Przejrzał ją od samego początku, ale fakt, że udowodnić jej winę było ciężko.
S03E19 - Every Rose Has Its Thorn. Z tego co pamiętam to rzeczywiście ciężko było jej coś udowodnić.
A tak w ogóle to ciekawe czy powróci ten bogaty facet co się do Lisbon przystawiał. Był w sezonie 2 i 3 to może i w 4 będzie.
Szkoda, bardzo lubiłam tę postać. A co z tym starszym facetem, który prowadzi tą sektę?
Czyli może będzie coś o RJ. No i mam nadzieję, że tak samo jak w sezonie 3 dostaniemy dwuodcinkowy finał. Strawberries & Cream do dzisiaj uważam za najlepszy epizod Mentalisty.
Może będzie coś o RJ, choć pewnie tylko wspominki. Z rozpiski odcinków wynika, że 19 odcinek "Cheap Burgundy" jest napisany przez B. Hellera, to pewnie dopiero tam można będzie liczyć na więcej RJ, a następny Hellerowy to ostatni, czyli 24. Też mam nadzieje, że finał będzie jakiś wypaśny ;) 2-odcinkowy :) Heller kiedyś tam powiedział, że w 4 sezonie będzie pokazana mistyczna tożsamość RJ-cokolwiek to znaczy, póki co tego nie było, wiec w najbliższym czasie liczę na wiele!
Ciekawi mnie też czy RJ zostanie złapany przed końcem serialu. Podobno może być nawet 7 sezonów, a ja nie wyobrażam sobie przeciąganie wątku Czerwonego przez kolejne 3 lata. Ale z drugiej strony gdyby go złapali/zabili wcześniej, to co dalej? Ciężka sprawa.
Jeśli będą czekać jeszcze kilka sezonów żeby nam ujawnić RJ, a teraz będą nam dawać tylko jakieś okruchy i wodzić nas za nos, to nie dość, że wykończą naszą cierpliwość, to jeszcze wykończą nas psychicznie ;) Mogli by np w następnych sezonach wymyślić jakiegoś nowego równie "atrakcyjnego" seryjnego morderce ( z tym że Jane nie będzie już z nim tak emocjonalnie związany, więc już tu będzie mniej atrakcyjny od RJ, no ale może w jakiś inny sposób go uatrakcyjnią), albo móglby sie znaleźć jakiś copycat Red Johna, który np wymyśli sobie kontynuacje Red John'owego"dzieła" i będzie tak dobry, że znowu się będą z nim męczyć przez kolejne sezony. Hmm nie wiem. We will see :)
Przecież miał się pojawić. Kiedy były jakieś spoilery, że nie wystąpi w tym sezonie?
Znalazlam taką informacje:
"24 Jan 2012 – A few days ago The Mentalist writers confirmed that billionaire Walter Mashburn won't return in Season 4 as anticipated by many fans."
Może w sumie dobrze. Trochę to by było głupie gdyby facet w każdym sezonie miał się mieszać w jakieś kryminalne sprawy.