PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64363
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Jakie są wasze opinie o tym odcinku?

ocenił(a) serial na 10
magkor0206

hmmm, obejrzałam dwa razy... jak dla mnie to PJ napewno nie jest tym kim zarzucają mu, że jest... tzn agentka Darcy z FBI. Mam straszny mętlik w głowie bo jeżeli ona stara się go w to wrobić a sama jest z FBI i sama jest tym za kogo próbuje wpierać PJ, że jest to chyba reżyserowie i scenarzyści poszli na głęboką wodę. Mam nadzięję, że nie jest to wszystko takie oczywiste jak by się wydawało i napewno tak nie jest. Przełożony Lizbon zbyt szybko sie poddał sugesti Darcy i to mnie bardzo niepokoi. Z drugiej striony odcinek fajnie pokazał jak wyglądała by praca grupy CBI bez PJ... :) nawet jeśli jest on w czym tam winny to za wszystkie te rozwiązane sprawy odpokutował moim zdaniem swoje winy. Odcinek niby nic nie do końca nie wyjąsniający, niby beż żadnych zwrotów akcji czy diametralnych zmian jednak dający kamień milowy w całej sprawie.
Sama sprawa jest już dość prozaiczna i chyba tutaj już nie mają za bardzo prodeceni pomysłów, jednak za każdym razem ogląda się z przyjemnością i jak jeszcze dołożą troszkę amerykańskiego poczucia humoru to jest całkiem niezły FUN :)

ocenił(a) serial na 10
magkor0206

p.s dla mnie bardzo życiowe było stwierdzenie PJ "Każdy lubi obietnicę lepszego jutra" dotyczy się to wielu dziedzin naszego życia :) jednak pragniemy trzymać się tej dobrej wersji w jaki kolwiek sposób by nam jej nie podano to jesteśmy bardzo poddatni na te sugestie :) moja sentencja :) jedna w wielu oczywiście :) prawdy o życiu!

ocenił(a) serial na 9
magkor0206

imho to jakaś intryga RJ. wydawać by się mogło, że PJ zmanipulował RJ w odcinku z Panzerem. wysoce prawdopodobnym jest, że RJ świadomie dał się wciągnąć w tę grę, po czym zechce przejąć pałeczkę i kontynuować ją wedle własnego widzimisię, a finał intrygi najprawdopodobniej ukaże się nam wraz z finałem serii.

Dlaczego RJ wysłał filmik z agentką Darcy?
Wiedział, że PJ będzie chciał ją ochronić. I wiedział też, że Agentka Darcy nie odpuści śledztwa dopóki nie znajdzie winnego śmierci Panzera. Wobec tego niejako wyznaczył kierunek działań PJ, zmusił go do krycia samego siebie i głupotą byłoby tego faktu nie wykorzystać w dalszej fabule serialu ;)

Dlaczego RJ ujawnił się, gdy PJ przekonywał wszystkich, że RJ nie żyje?
Nie mam pojęcia dlaczego zabił pracownika kostnicy. Ma ktoś pomysł? Aczkolwiek dlaczego się ujawnił? Moim zdaniem dla podważenia wiarygodności PJ, chciał naprowadzić agentkę Darcy, że razem współpracują, chciał aby podejrzenia padły na PJ, czyli chce aby jego manipulacje przy śmierci Panzera ujrzały światło dzienne. Takie tam gierki z PJ. Może się to ciekawie rozwinie :)

ocenił(a) serial na 8
magkor0206

Moim zdaniem w drugiej kolejności najlepszy odcinek z serii zaraz po odcinku z niewidomą. FANTASTYCZNY. Podobała mi się sprawa, którą prowadziła Lisbon z zespołem. Obejrzałam odcinek jednym tchem, co zdarza mi się rzadko w tym serialu!

ocenił(a) serial na 7
magkor0206

Zapewne w finale sezonu Jane będzie musiał się obronić przed podejrzeniem o współpracę z Red Johnem. I pewnie mu się uda, ale ktoś przy okazji może zginąć. Na przykład agentka Darcy.

ocenił(a) serial na 10
magkor0206

Ej mógłby mi ktoś wysłać link do darmowego oglądania lub ściąganie odcinków 17 i 18 ( sezon 4 oczywiście ) ?