PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64368
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

7/10

użytkownik usunięty

bajeczka ale moze byc

użytkownik usunięty

bajeczka ? widać nie masz pojęcia czym jest mentalizm i manipulacja,najpierw poczytaj o tym w sieci,potem się udzielaj idiotycznymi opiniami,tyle w tym temacie.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7

A moja babcia mówi, że bakterie nie istnieją.

użytkownik usunięty

hipnoza nie istnieje...może tak samo ewolucja to wymysł ? nie będę się wdawał z tobą w dalszą dyskusję,to tak jakbym próbował wytłumaczyć psu działanie magii. Wyzwiskami rekompensujesz sobie marną inteligencję,brawo,nie próbuj mnie wyzywać,bo nie takich cwaniaków się ustawiało do tego stopnia że mnie przepraszali,więc nie radzę. Poczytaj o hipnozie,o hipnozie używanej w celach psychiatrycznych dla przykładu,potem opowiadaj brednie,błaźnie.

ocenił(a) serial na 8

jak dla mnie serial jest ok, a co do hipnozy Arden114 to że nie rozumiesz tego zjawiska to nie znaczy że ono nie istnieje

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Fakt. Podczas hipnozy nie da się sterować człowiekiem. W każdym razie nie wykona on wszystkich poleceń, chyba, że odpowiednio przedstawimy mu sytuację. Z resztą nie wypowiadam się na ten temat, bo najzwyczajniej nie wiem zbyt dużo, to tyle o hipnozie. Poza tym filmweb.pl jest stroną na tyle kulturalną, że nie używamy tutaj przekleństw pod żadną postacią. Oczywiście zgłoszone zostało naruszenie.

Co do samego serialu, powstrzymuję się od oceny, ponieważ widziałem zaledwie 2 sezony. Jednak to, co widziałem do tej pory daje mi dość dobry obraz samego serialu. Pewne fakty dot. sztuk mentalnych jako takich zostało przeinaczone i źle przedstawione, ale jest to serial i jak wszędzie występuje tu pewna umowność. Postaci są zagrane ciekawie, momentami jedynie przeszkadza sposób w jaki gra pani Tunney, no ale to moja opinia i nie będę rozpisywał się dlaczego. Ogółem serialowi nie mam nic do zarzucenia. Szczerze polecam go tym, którzy interesują się mentalizmem, ale wiedzą już co nieco (inaczej serial wprowadzi w błąd), ponieważ zobaczyć można w zastosowaniu pewne tricki.