PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64368
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

7 sezon

ocenił(a) serial na 9

Wiadomo już coś o 7 sezonie? Czy 6 to już ostatni?

użytkownik usunięty
paulina107

Tyle wiadomo, że 11 odcinek będzie w styczniu. :D

ocenił(a) serial na 7
paulina107

chyba w maju będzie decyzja

użytkownik usunięty
creep_

Podejmiemy ją wspólnie. ^^

ocenił(a) serial na 7

No, będziemy głosować. Ja jeszcze się waham.

użytkownik usunięty
creep_

JA się nie waham ani trochę. :D

ocenił(a) serial na 7

Zdradzisz swój werdykt?

użytkownik usunięty
creep_

To nie jest jakaś wielka tajemnica. Miłość. :D

ocenił(a) serial na 7

Czyli zielony kciuk w górę? Mój trzyma horyzont.

ocenił(a) serial na 7
creep_

Pozwolę sobie na małe podsumowanie.

1. Baker sugeruje, że to jednak ostatni sezon:

As yet, there has been no confirmation of a seventh season of The Mentalist. But Baker confirms there is a plan to wrap up the show: "There is an end in sight, but I'm not allowed to reveal it."

2. Za to Tunney nie wie (lub mówi, że nie wie) i każe czekać do maja:

We'll continue shooting this series until April [2014], so we'll probably find out if we've got another series in May.

3. A Heller jakby miał nadzieję na więcej, zrzucając brzemię decyzji niejako na widza:

As long as people are enjoying the show and loving it and watching it, we're very happy to continue making it.

= Wiadomo, że nic nie wiadomo. Trzeba czekać. A na koniec i tak winni wszystkiemu będziemy MY, widzowie. A My w Polsce to już szczególnie bo nijak się nie dokładamy do wyników oglądalności, jesteśmy marginesem, szarą strefą tego biznesu. Co najwyżej w jakichś plebiscytach/awardsach możemy poklikać (chociaż najczęściej się nam nie chce).

ocenił(a) serial na 7
creep_

Ja mam nadzieję, że ostatni bo i tak w tym sezonie zmarnowali te 5 całkiem fajnych sezonu. Dla mnie niestety Mentalista się już skończył..............ech szkoda. Najpierw przez kilka lat budować napięcie dotyczące pewnego seryjnego zabójcy, żeby potem upchnąć w kilku odcinkach całe rozwiązanie i to w dodatku tak rozczarowujące.....

Ja wiem nie jestem bywalcem forum tylko czytuję, wiem, że chyba wszystko już na forum zostało powiedziane i nie ma sensu się powtarzać, ale jest mi tak przykro, że zniszczyli kolejny dobry serial.....

Jeżeli wprowadzą teraz wątek romansu Jane'a z Lisbon to się załamie.....Do tej pory pamiętam wywiady z Comic Conu sprzed kilku lat kiedy to w ogóle reżyser scenarzyści oraz aktorzy wielce krytykowali takie zakończenie sprawy, a w tej chwili wygląda na to, że coś takiego się niestety wydarzy :-(

Masakra.....

ocenił(a) serial na 7
kamarza

Też mam wrażenie, że Mentalista już nie ucieknie od bycia sierotą po RJ. To dojmujące uczucie rozczarowania wisi nad Mentalistą 2.0 i będzie wisieć. Mogą sobie nazywać serial generacją 3.0, 4.0, skakać w czasie itd., ale od tego fatalnego wątku się nie odetną.

Też pamiętam, jak zespół Mentalisty głosił, że to niby takie ambitne i wyjątkowe, że w tym serialu nie ma romansu między głównymi bohaterami. Skoro jednak poszli na łatwiznę z RJ to czemu mieliby powstrzymywać się z Jisbon? To ostatnia karta przetargowa serialu. Dla mnie ciągniecie Jisbon jest dowodem, że twórcy jednak walczą o oglądalność (wręcz rozpaczliwie), a zatem i kolejny sezon. Ewentualnie, że od dosyć dawna wiedzą, że 6 sezon jest ostatnim i bardzo pospiesznie, niechlujnie wręcz zamykają wątki.