Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64785
6,7 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Wczoraj oglądałem po raz kolejny finał 3 sezonu i odniosłem wrażenie, że Heller chciał tak zakończyć mentalistę. Niby wszystko się zgadzało, RJ wspomniał o ich spotakniu, powiedział PJ szczegóły dostyczące morderstwa jego żony i córki, no i wreszcze PJ zrobił tak jak planował czyli zastrzelił Red Johna. Finał 3 sezonu miał najlepszą oglądalność i może dlatego postanowili ciągnąć to dalej. Mi osoobiście ten koleś z finału pasował na RJ.

ocenił(a) serial na 10
oldwomen

Nie sądzę. Z tego, co pamiętam, TM dostało zamówienie na 4 sezon długo przed wyprodukowaniem finału. A nawet jeśli później, to oglądalność była wtedy bardzo zadowalająca, więc nie skończyliby serialu tak szybko.

ocenił(a) serial na 7
oldwomen

Bardzo wątpliwe. Jak adrian napisał przy takiej oglądalności serialu w takiej stacji jak CBS się nie kończy. A już szczególnie po 3 sezonie. Gdy serial dobija do 88 odcinka można go sprzedać do kablówek, za co oczywiście są kolejne dochody.

użytkownik usunięty
milkaway

7 sezon musi być Emilka. ;D

ocenił(a) serial na 7

Musi albo nie musi. ;] Wszystko teraz zależy od oglądalności w pożądanej grupie wiekowej.

użytkownik usunięty
milkaway

Emilka nie denerwuj mnie. ;)

ocenił(a) serial na 9
milkaway

no tak, ale Bruno Heller tworząc serial mógł rozplanować wątek na te 3 sezony. Dla mnie to też byłoby dobre zakończenie całego serialu, ten finał 3jki. To możliwe, że wg wstępnych planów Bruno Hellera finał historii RJ - PJ miał tak wyglądać, ale dzięki dużej oglądalności trzeba było pociągnąć wątek dalej. Zmienił Heller początkową koncepcję i lecimy teraz z 5tym i kolejnymi sezonami. Stąd brak spójności.

użytkownik usunięty
oldwomen

Ja tam odniosłam wrażenie, że chciał na widzach zrobić wrażenie, nikt się tego nie spodziewał, wszyscy wow itd. a na początek 4 sezonu, bam! żartowałem... to nie był Red John.

ocenił(a) serial na 8

a może sprawdzał jakie emocje i opinie na ten temat będą mieć widzowie jak RJ będzie spoza środowiska - może sprawdzał czy takie rozwiązanie też będzie dobre