PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64368
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

http://www.youtube.com/watch?v=QZUhvEmfcJQ

kamiloza

Prowadzenie spraw z nową agentką wygląda niepokojąco. Już się przyzwyczaiłam do Lisbon.

Cairns

welcome in my life Mówi wszystko Patric w formie ! :)

użytkownik usunięty
iboxer

Patrick. :D

ocenił(a) serial na 7
Cairns

Mam nadze że dużo będzie scen z Lisbon, bo ta nowa agentka średnio mi pasuje.

kamiloza

Na pewno Lisbon nie zostanie odsunięta na bok, bo to ona jest jednym z głównych bohaterów, a nie nowa agentka :)

użytkownik usunięty
kamiloza

Teresy będzie pełno! To jest pewne! :D

ocenił(a) serial na 10

Mam ogromną nadzieje :3 <3

użytkownik usunięty
Igulec_x

Dlaczego?;D

ocenił(a) serial na 7

Ktoś powinien zabić Lisbon. Żeby Jane odzyskał wigor. Tylko morderca ukochanej powinien być tym razem lepiej przemyślany.

użytkownik usunięty
creep_

Nie mów tak! :D

ocenił(a) serial na 7

No dobra, ewentualnie ich pierworodne (nieślubne) dziecko może umrzeć :P

użytkownik usunięty
creep_

Co ty taka krwiożercza jesteś? Musisz być taka jak ja! Romantyczna! ;D

ocenił(a) serial na 7

Nieślubne dziecię jest trochę romantyczne (jeszcze o tej porze roku, chociaż nie życzę Lisbon niepokalanego poczęcia :)

użytkownik usunięty
creep_

Jaka ty dowcipna jesteś. ;D

ocenił(a) serial na 7

A dziękuję - miewam momenty elokwentnego polotu.

ocenił(a) serial na 10

To wpływ serialu The Following on tak działa :)
SPOILER : Szpikulec w oko, nóż pod żebra lub kogoś żywcem zakopać w trumnie pod ziemią.

kamiloza

no musi być dużo Tereski, bo inaczej nie przezyje, zreszta ta nowa jest niespecjalna z wygladu i mi nie podchodzi, za to Teresa jak ładnie wygląda w zwiastunie

użytkownik usunięty
olcia1719

Teresa zawsze wygląda bosko. : D

ocenił(a) serial na 7
kamiloza

SPOILER:

Any scoop on The Mentalist? Is Jane really going back to jail? — Elizabeth

ADAM: Get ready for another — albeit less severe — time jump. The next episode skips ahead three months, and Jane has indeed spent the intervening period in detention. (And Lisbon's been writing him letters! Aw...) However, the always wily Jane already has a plan to get out. Let's just say that some pieces of the Red John puzzle from earlier this season may be Jane's saving grace.

- Czyli naginanie czasoprzestrzeni w Mentaliście trwa. W tym tempie w finale sezonu zobaczymy Jane'a i Lisbon na emeryturze (może nawet doczekają się wnuków ;). A te puzzle z przeszłości to zapewne pendrive Bertrama.

użytkownik usunięty
creep_

CO????????????????????????????????

użytkownik usunięty
creep_

ale co tu piszę? ;)

ocenił(a) serial na 7

"Piszę" - Sam siebie pytasz, retorycznie?

- Przygotujcie się na kolejny - choć tym razem mniejszy - skok w czasie. Kolejny odcinek przeskakuje 3 m-ce, które Jane faktycznie spędza w areszcie. I tym razem to Lisbon jest stroną piszącą listy! Aczkolwiek zawsze zaradny Jane ma już oczywiście gotowy plan na wyjście z impasu. Można powiedzieć, że niektóre elementy RedDżonowego misterium powrócą i poniekąd wyzwolą Jane'a.

użytkownik usunięty
creep_

Hahaha zabawne. ;D

użytkownik usunięty
creep_

Dzięki za tłumacza, bo nie których to doprosić się niemożna. : D

ocenił(a) serial na 7

Do usług, 2 linijki tekstu przetłumaczyć mogę bez większej 'łaski'.

użytkownik usunięty
creep_

Dzięki, jesteś słodka. ;) Emilka to nie przetłumaczy mi nigdy tyle tekstu. ;(

ocenił(a) serial na 7

Pamiętam, że tłumaczyła ;]. Licznik zaczyna bić powyżej akapitu.

PS. Co do tego spoilera, to kurczę 'ludzie listy piszą'. Po latach/miesiącach/tygodniach przeciągania historii RJ nagle postanowili pokazać nam w trybie przyspieszonym głównego złego. A teraz bohaterowie tak sobie szczerze będą rozmawiać o uczuciach na papierze (przez 2 lata 3 m-ce, których nie widzimy) i w końcu znowu (obawiam się), że zaserwują Nam sam rezultat, zamiast całego procesu. Mam nadzieję, że postaci się opamiętają i zachowają jednak wstrzemięźliwość :)

A tak poza tym to mogliby zrobić porządny odcinek specjalny o RJ, takie 'whole story', bo to jednak duża zniewaga tak zostawić widza z tym Szeryfem-zagadką.

ocenił(a) serial na 7
kamiloza

Ja wam mówię, że to jeszcze nie koniec akcji z RJ. Wspomnicie moje słowa :)

ocenił(a) serial na 7
Helium1

Hmmm, niby mówi się, żeby nie zabijać posłańca..., ale radzę Ci dobrze: wypluj te słowa ;]

ocenił(a) serial na 7
creep_

Eeeeeeetammm. Fajnie by było :)

ocenił(a) serial na 7
Helium1

Wg mnie RJ stał się kulą u nogi serialu. Otwarte pozostaje pytanie, czym będzie bez niego. I jak długo w ogóle będzie...

użytkownik usunięty
creep_

Dzień dobry Pani Aniu. ;D Co pani gotuję na obiadek? ;)

ocenił(a) serial na 7

Dzińdybry. Dzisiaj nic, od gotowania mam ludzi i nie waham się ich wykorzystywać ;]

użytkownik usunięty
creep_

Od gotowania masz ludzi? To znaczy, że jesteś królewną i mieszkasz w zamku jak w Bajkach? :D

ocenił(a) serial na 7

Jest to tak iluzoryczna wizja, jak gotowanie w środku tygodnia.

użytkownik usunięty
creep_

Ja tam sobie usmażyłem dzisiaj kuraka. ;D

ocenił(a) serial na 7

Biedne zwierzątko.

użytkownik usunięty
creep_

Wegetarianka? ;)

ocenił(a) serial na 10
kamiloza

kolejny spoiler:

TVLine:

Question: Any romantic scoop on The Mentalist‘s Patrick Jane and Kim Fischer? I see sparks aplenty in the “My Blue Heaven” promo. –Amy

Ausiello: …and you have also since seen, I assume, that Fisher is a Fed — and not the friendliest one, at that. That said, in this Sunday’s episode, we’ll get the sense that her brief time with Jane on the island left an impression on her — and perhaps vice versa.

ocenił(a) serial na 7
kamiloza

Wiele mówiące promocyjne zdjęcia z odcinka.

www.seat42f.com/the-mentalist-season-6-episode-10-green-thum b-photos.html/

I refleksje:
1. Skarpetki czasem są jednak sexy (a na pewno bardziej niż ich zauważalny bardzo brak).
2. Humorek wraca (spray :).
3. Agentka Kim jest tak niefotogeniczna, że mogłaby grać wampira w Buffy bez charakteryzacji. To nie jest komplement. A zdjęcie zestawiające ją z Robin Tunney jest prawie, że aktem brutalności.

Co do spoilerów to, w którymś z odcinków emitowanych w 2014 Jane ma iść na randkę, ale z żadną z agentek. Z postacią graną przez Briannę Brown. Jeśli wierzyć znawcom - zupełnie nie Jego typ (bo za nic nie przypomina Lisbon), więc pewnie będzie to jakiś fortel, a urocza blondynka okaże się morderczynią (drugą Eriką?). Wszak wiadomo, że PJ wykorzystuje niecnie i pogrywa tylko ze złymi kobietami... no i Lisbon :P. Tutaj będzie pewnie 2w1.

creep_

Najpierw przeczytałam, a potem obejrzałam zdjęcia i już miałam nadzieję, że Jane znalazł skarpetki;) Co prawda PJ na ostatnim zdjęciu wygląda jak jakaś postać biblijna, ale mógłby się już trochę ogarnąć i np. ogolić się, wyprasować ubranie. Może twórcy uważają, że duchowe odrodzenie musi iść w parze ze "zdziadzieniem", ale ja się nie zgadzam.

Niestety agentka Kim nie powala urodą. Po tych zdjęciach jest to fakt obiektywny (albo działanie wroga), a nie subiektywne uprzedzenie względem postaci tudzież zazdrość/zawiść itp. Nie uważam, że aktorka musi być ładna, ale powinna być charakterystyczna, naturalna.

ocenił(a) serial na 10
Cairns

"...wygląda jak jakaś postać biblijna, ale mógłby się już trochę ogarnąć i np. ogolić się, wyprasować ubranie. Może twórcy uważają, że duchowe odrodzenie musi iść w parze ze "zdziadzieniem"..."

Piękna diagnoza... szkoda, że cierpię na to samo.

PeaceMac

W sensie na zdziadzienie? Czy nieczułość na sprawy doczesne po zabiciu Red Johna?

Jeśli Cię to pocieszy, to większość osób na forum (kobiet i mężczyzn) jest w jakimś stopniu zafascynowana PJ, więc wystarczy prysznic, golarka, grzebień, wizyta w sklepie z ubraniami lub zaznajomienie się z pralką i żelazkiem, i jedziesz dalej.

PS. Żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja się o niego martwię.

ocenił(a) serial na 10
Cairns

Tak zdziadzienie. Trochę przykra nazwa...ale ja nie jestem na tym forum by się komuś podobać.. :D A bez żelazka i grzebienia da się żyć. Naprawdę. :DD

ocenił(a) serial na 7
PeaceMac

Jestem za 'abnegacją' - dosłownie bo nie jestem przeciw czemuś takiemu (np. w wersji Najsztuba), ale wówczas gdy wyznawana abnegacja nie wpływa na sferą estetyki czy higieny - u Jane'a wpływa bo wygląda niechlujnie. Poza skarpetkami ciągle ma też tą samą koszulę. Rozumiem, że ma to niby symbolizować, iż PJ potrzebuje czasu na aklimatyzację i nie jest jeszcze sobą w 100%, ale myślę, że wniosek ten został wyciągnięty w poprzednim odcinku (chociażby gdy Cho wypomniał mu skarpetki, a Lisbon brodę...).

ocenił(a) serial na 10
creep_

Jakoś to całe obecne niechlujstwo PJ mnie nie przeraża. A co do koszuli. Chciałbym mieć choćby taką jedną szytą na miarę. Niestety - mój dziadek już nie żyje - a u innego krawca to raczej wypłaty by nie starczyło...

ocenił(a) serial na 6
PeaceMac

A właśnie, że jesteś tu żeby się podobać!:p

Nie ważne są Twoje mądre czy zabawne wpisy! Kolego, czy Ty nie wiesz, że tutaj trzeba być pięknym/ą i zadbanym/ą, bo inaczej okazuje się, że to jak się ma na imię nie ma znaczenia, jeśli ktoś nie ma pewności, że jesteś atrakcyjny/a (tak mi raz ktoś napisał )

Nawet waga ma znaczenie! (miała znaczenie duuuuuużo wcześniej, zanim zaczęłam moją 'zabawę' z kurczakami, a ponoć kobiet się o wagę nie pyta ;)

Zatem raz, dwa, po żelazko i grzebień, bo ładny ptaszek czy kotek w awatarze mogą nie wystarczyć, zwłaszcza forumowym Panom ;p

;)

boogie_woogie

Co za drań może tak zranić? Poprzez wpisy oddałaś mu cząstkę własnej duszy, a on pyta o poziom atrakcyjności i wagę. Brak słów.

ocenił(a) serial na 10
boogie_woogie

Żelazko to już naprawdę ostateczność, a grzebień. Póki ręka ma jeszcze "pięć zębów" to taki przyrząd jak grzebień jest zbędny. A co do atrakcyjności to...każdy z nas ma różne gusta. :D

PS. Forumowym Panom to ja zwłaszcza nie chcę się podobać :D

ocenił(a) serial na 6
PeaceMac

Wy-mężczyźni, macie w większości krótkie włosy, więc nie używanie grzebienia, mnie nie dziwi ;) Zresztą po co, jak się ma palce :)

Podoba mi się ta odpowiedź! Dokładnie-atrakcyjność jest względna! Mądry chłopak! ;)