Przestańcie z tym. Teoria Jane'a w roli Red Johna została obalona, zarówno przez samego Hellera, jak i tu oraz na światowych forach przez fanów.
Jeszcze raz zobaczę wątek tej treści, a dostanę szału.
naucz się wyciągać właściwe wnioski, mój post wyżej był kolejnym argumentem za tym, że (i tu się skup) to (Ray) Haffner jest Red Johnem... ale w sumie jak ktoś ocenia "Mentaliste" jako arcydzieło, to w tym wypadku, nie powinna mnie dziwić taka dedukcja
Jane tak na prawdę mógł nie mieć żadnej przewagi nad RJ, ten mógł tylko pozwalać mu tak myśleć i zostawił to nagranie celowo jako "wskazówkę" , w rzeczywistości cały czas się z nim bawi (stąd moje przypuszczenie, że RJ w formie żartu zamienił R na J) ...w końcu "Red John has powers" :] znał nazwiska podejrzanych na długo zanim Jane miał je już poukładane w głowie więc dlaczego nie to? choć pewności co do tej teorii nie mam
@ w końcu "Red John has powers" :] znał nazwiska podejrzanych na długo zanim Jane miał je już poukładane w głowie ... i tu się skup, nie znał ich na długo przed faktem ułożenia przez Jane'a listy wiec ten sarkastyczno- żartobliwo-prześmiewczy ton nie ma sensu, ale co się dziwić takiej dedukcji jak się Mentalistę ocenia na 6
A co za problem nagrać 100 płytek dvd z różnymi podejrzanymi ? A jeszcze logiczniejsze wydaje się, że każdy z podejrzanych jest powiązany z RJ i Parick "tak czy siak" musiał ich wytypować...
Proszę jednak o nierobienie osobistych wycieczek. Ja takowych nie uczyniłam w stosunku do Ciebie. Nie jestem bezmózgą amebą, żeby potrzebować komendy na skupienie się. Zarówno Twój sceptyzm, jak i moje uwielbienie może przesłaniać osąd, więc może zejdziesz z tonu?
Tak, masz rację. Heller uczepił się akurat literek w nazwisku.
odpowiem tylko Tobie, przepraszam :) przegiąłem
nie spodobało mi się założenie, świadczące o mnie jako o jednym ze zwolenników teorii RJ=PJ, ale to mnie nie tłumaczy - wybacz