PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64583
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Koniec Mentalisty :(

użytkownik usunięty

CBS anulowała zamówienie The Mentalist 6 sezonu z powodu braków zysku na serialu na razie nie podam źródła bo nie mogę wkleić linka, ale jak się będzie dało to wrzucę na forum.
Szkoda tylko, że tak mało sezonów tylko 5 a miałem nadzieję na 7 lat :(
Więc ostatnim odcinkiem serialu będzie odcinek pt. Red John’s Rules i w nim poznamy tożsamość RJ jaka szkoda że nie później.

ocenił(a) serial na 10

zamiast urządzać sobie takie okrutne żarty w Prima Aprilis to lepiej głosuj na Mentalistę :), największy żart to ta pogoda :(

użytkownik usunięty
jagamiga1

Ja bym żartował z mojego ulubionego serialu no co ty Iga.Zaraz zagłosuję na The Mentalist :D

ocenił(a) serial na 10

jak mogłeś - taki żart? :)

użytkownik usunięty
jagamiga1

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prima_aprilis

ocenił(a) serial na 7

Jakbyś napisał, że nie będzie 7 sezonu to może bym nawet i uwierzyła... z 5-tym to przesada, odruchowo włączająca myślenie (nawet mimo leniwej atmosfery świąt / długiego weekendu).

PS. Gdzieś czytałam, że Simon Baker jest w ciąży i będą Go teraz zakrywać. Ma rozwiązywać zagadki stacjonarnie, siedząc w siedzibie CBI. W ostatnim odcinku tego sezonu do jego biurka pokwapi się sam RJ.

użytkownik usunięty
creep_

A gdzie o tym czytałaś?Podaj mi źródło.

ocenił(a) serial na 7

Bieżący numer Gazety Polskiej, zaraz za wywiadem z Macierewiczem.

użytkownik usunięty
creep_

Już mogę wkleić link Anka :D

ocenił(a) serial na 7
creep_

"PS. Gdzieś czytałam, że Simon Baker jest w ciąży i będą Go teraz zakrywać. "
A więc to dlatego ostatnio starzej wygląda, zmęczenie w pierwszym trymestrze. ;]

użytkownik usunięty
milkaway

Emilka ty sobie tak nie żartuj :D

ocenił(a) serial na 7

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2019579/Worlds-pregnant-man-Thomas-Beati e-unveils-muscular-body-3-babies.html

No joke. ;] Już się martwię co będzie z ikonicznymi garniturkami Jane'a.

użytkownik usunięty
milkaway

No,no Emilka fajny News :D Ja bym tak nie chciał i na pewno Patrick też bo te garnitury już by tak świetnie nie leżały :D
Ja o tym już słyszałem ;D

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Właśnie, kamizelka mu się nie dopnie (znam ten ból bo też lubię dopasowane ;). To strasznie nieodpowiedzialne tak zachodzić w ciążę w trakcie trwania serialu. 5 lat dał radę, mógł ten rok-dwa jeszcze poczekać, zwłaszcza, że ma już trójkę. Ja w ogóle popieram politykę rodzinną realizowaną przez Andżelinę Dżoli - adoptować, nie rodzić. Albo niech faceci rodzą, jak chcą mieć krew z krwi.

ocenił(a) serial na 10

no to Ci się Wojtek udało! :)

użytkownik usunięty
sun_luna

To jak na razie najlepszy żart tego dnia, ale i najbardziej okrutny. :)

ocenił(a) serial na 10
Cairns

serce mi staneło na 3 sekundy i prawie nie pękło z rozpaczy ;-((((
ale później śmiech jaki mnie ogarnął uleczył wszystkie rany :)
będę o tym opowiadała wnukom :)

użytkownik usunięty
sun_luna

Podobnie miałem Kasiu jak to zobaczyłem, ale mnie nadal trzyma rozpacz.

ocenił(a) serial na 8
Cairns

A nos google widziałaś? Mój brat przykładał nos do kamerki ;)))

https://www.google.com/intl/pl/landing/nose/

natalle

Nie widziałam. Śmierdząca sprawa :) Podobno pracują nad zapachową telewizją, ale to byłoby o wiele ciekawsze! Chociaż mokrego psa czy zapachu szatni to nie chciałabym wąchać.

użytkownik usunięty
Cairns

ocenił(a) serial na 10

Ja też się nabrałam! Tak to poważnie brzmiało, że CBS poinformowało, że z powodów ekonomicznych i tak dalej i to autentyczne rozczarowanie Wojtka... :)))

Jak fajnie, że to tylko żart, i że możemy mieć nadzieję na 6 sezon, a może nawet i siódmy!

Co do Simona Bakera w ciąży to wyobraźnia działa i faktycznie rozśmieszyło mnie to. I jeszcze to uprawdopodobnienie, że będzie teraz rozwiązywał zagadki kryminalne zza biurka. :))) Fajne!

A ten mężczyzna, który urodził 3 dzieci to wiadomo, że tak naprawdę jest to kobieta, która ma wszystkie kobiece narządy, więc dziwnie mi to czytać, jak piszą, że to mężczyzna, tak jakby to naprawdę mężczyzna urodził dzieci. To jest w istocie nius typu: "sensacja, kobieta urodziła dziecko". No, ale różne rzeczy dzieją się na świecie i różnie media o tym piszą, więc lepiej nie przejmować się tym, co się widzi w druku albo w Internecie. Trudno wszystkim się denerwować.

W moim otoczeniu tradycja Prima Aprilis gaśnie, więc cieszę się, że zostałam nabrana tu, na filmwebie. :)

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

To się nazywa political correctness. ;] Czytałam niedawno, że ten "pan" chce się właśnie rozwieść. Sąd odrzucił wniosek, bo jako że pan jest de facto kobietą to pozostaje w związku homoseksualnym, a takich małżeństw w Arizonie nie można zawierać. W ogóle szkoda tych dzieci, dla mnie to patologia po prostu. Jeszcze w ramach anegdoty dopowiem, że niedawno czytałam artykuł, chyba o Belgu, który po kilkanastu latach odkrył, że jego żona to facet. o_o

ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

To prawda, to tak jakby pisać, że kobieta z tatuażem na twarzy urodziła dziecko...

A dzieci (i tego Belga też) faktycznie szkoda, już nawet nie dlatego, że rodzina homoseksualna, ale że tak agresywnie marketingowo sprzedajna.

ocenił(a) serial na 10
creep_

Ja też uważam, że trzeba zdroworozsądkowo podchodzić do rzeczywistości i nazywać rzeczy po imieniu, a nie podporządkowywać wszystko poprawności politycznej i też współczuję tym dzieciom (jednym i drugim).

Co do tej drugiej sprawy to naprawdę wstrząsająca, że po kilkunastu latach to się okazało. Trudno trochę sobie to wyobrazić, ale widać możliwe. :-/

Nie chciałabym, żeby świat szedł w taką stronę, że nie będzie wiadomo kto zacz i na przykład poznam mężczyznę, wyglądającego, dajmy na to, jak Simon Baker :)), a po pewnym czasie znajomości okaże się, że to kobieta. To by było straszne.

Prawdziwy Simon Baker jednakże nie okaże się na pewno kobietą i to jest krzepiące. :-)

ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

Jak w tym reality show z "Miriam" (kobieta z niespodzianką). Uczestnicy tego programu chyba później pozywali stację, która to wyprodukowała. Ale i tak się im pewnie opłaciło, nawet chyba TVN to kupił i puszczał późną nocą. Obejrzałam tak przypadkiem ze dwa odcinki i było to dość niesmaczne (już z założenia zresztą, chociaż niektórym z tych facetów prawie się należało, ale jednak dominowało uczucie zniesmaczenia sytuacją/pomysłem).

PS. Jak poznasz mężczyznę, wyglądającego jak SB to daj znać. Po znajomości pomogę Ci w weryfikacji :P

ocenił(a) serial na 10
creep_

:-))))

Dobrze, bardzo chętnie zapoznam Cię z tym mężczyzną, jak go sama zapoznam. :-DD
Dzięki za chęć pomocy w sprawdzeniu. :) Możemy spróbować najpierw jakoś mentalistycznie go rozpracować, a dopiero w drugiej kolejności umawiać się z nim na basen czy coś. :-D

nastasja_filipovna

No nie wiem czy basen wystarczy. Miriam całkiem nieźle wyglądała w bikini.

ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

Myślę, że wszystkie dziewczęta z forum chętnie się przyłączą... dla dobra forumowej koleżanki, rzecz jasna :)

A kobieta udająca faceta ma chyba nawet łatwiej niż na odwrót (Miriam), więc zagrożenie realnie istnieje, więc tym bardziej daj znać koniecznie.

ocenił(a) serial na 10
creep_

Dobrze, będę pamiętała i od razu dam Wam znać! :))))

No tak, nie pomyślałam, że kobieta udająca faceta ma możliwość dokonania tej mistyfikacji nawet na basenie. :-D

Mam nadzieję, że jednak sobowtór Simona Bakera okaże się facetem, a przy tym sprawdzaniu będzie okazja, żebyśmy wszystkie zrobiły sobie z nim fotki. :) A co, nie będziemy gorsze od Emanuelle Chiriqui i też wrzucimy sobie fotki z obejmującym nas "Simonem" na Facebooka! :)))
Jak znam życie, pewnie ów sobowtór wybrałby jakąś brunetkę w typie Lisbon, więc już zaczynam nastawiać się na altruistyczne odstąpienie go koleżankom. :)))

ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

A tak w ogóle to kobieta przypominająca SB to - o ironio - straszny kaszalot musiałby być. Aż strach to sobie wyobrażać.

ocenił(a) serial na 7
creep_

"A kobieta udająca faceta ma chyba nawet łatwiej niż na odwrót (Miriam)"
Hm, no nie wiem. Wydaje mi się, że łatwiej się czegoś pozbyć niż zrekonstruować...
Chociaż... ostatnio czytałam również na Daily Mail o dziewczynie, która wykorzystała seksualnie drugą dziewczynę podając się za faceta. Ofiara (która z oszustką straciła dziewictwo) dowiedziała się prawdy o swoim "chłopaku" tylko gdy usłyszała plotki na ten temat od znajomych...
Tak w ogóle to polecam Daily Mail, codziennie porcja takich newsów z życia wziętych. ;]

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Wolę sobie nie wyobrażać takich rekonstrukcji tudzież amputacji. Po takiej porcji newsów z DM chyba nie mogłabym zasnąć :). Świata zewn. się nie boję, ale ludzkiej głupoty - bardzo. Jeszcze kilka takich historii i zasilę szeregi Platformy Oburzonych (słyszałam, że są otwarci na szerokie spektrum oburzeń), żeby to jakoś odreagować - uzewnętrzniając.

użytkownik usunięty
creep_

Dziewczyny daleko nie musicie szukać ;D