Jak myślicie, będą wreszcie razem? Jeśli tak to kiedy? Obejrzałem wszystkie 33 odcinki w nadziei, że coś wreszcie zacznie iskrzyć, a tu ciągle nic. Czy czekam na darmo?
W jednym wywiadzie producentka serialu powiedziała, że na razie (czyli do końca drugiego sezonu) ten wątek nie zostanie poruszony, gdyż będzie inny romans w wydziale (wiadomo o jaki chodzi). Tłumaczyła się tym iż Patrick nie jest jeszcze gotów na kolejny związek (nosi ciągle obrączkę) mimo, że czasem może flirtuje z Teresą. Najważniejsza jest dla niego zemsta, czyli zapewne będzie "dostępny emocjonalnie" dopiero jak złapie/zabije Red Johna. Nie mniej według mnie wątek Czerwonego będzie się toczył przez wszystkie sezony co by znaczyło, że razem raczej nie będą. Jednakże wątpię by producenci poszli na takie coś tym bardziej, że zapewne gro fanów będzie chciało zobaczyć Lisbon i Jane'a jako parę (w tym też ja i to bardzo). Dlatego też podejrzewam, że w trzecim sezonie mogę zacząć coś takiego wprowadzać - ale raczej nie wcześniej.
Pzdr.