PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64576
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Lisbon jako dziecko

ocenił(a) serial na 8

Czy ktoś z Was kojarzy odcinek - najprawdopodobniej z pierwszego sezonu, w którym Jane przywołuje wspomnienia z młodości sięgając okresu kiedy naciągał ludzi ludzi poprzez m.in. wróżenie z kuli? Chodzi mi o scenę gdy do namiotu lub pomieszczenia przyszła dziewczynka z matką bądź inna osobą. Dziewczynka o ile dobrze pamiętam była chora i potrzebowała pomocy. Retrospekcja ta miała pokazać że Jane zerwał z przeszłością hochsztaplera m.in. z uwagi na wyrzuty sumienia jakie temu towarzyszyły. Nie pamiętam w jakich dokładnie okolicznościach Jane o tym wspominał, ale od tamtego czasu przez cały okres oglądania serialu uważałem że Lisbon to właśnie owa wspomniana dziewczynka i że prędzej czy później nastąpi jakiś zwrot akcji który wykaże że jest związana z intrygą wokół Red Johna. Teraz gdy RJ nie żyje zaś 6 sezon dobiegł końca zastanawiam się czy taką ewentualność można w pełni wyeliminować?:)

ocenił(a) serial na 9
Alan83

ohohoh myślę że za bardzo poniosła cię wyobraźnia, choć to by był naprawdę ciekawy zwrot akcji jednakże wątpię czy scenarzysta wpadł by na taki pomysł

ocenił(a) serial na 7
Alan83

To by raczej znaczyło, że byli sobie przeznaczeni (so sweet) :P.

Mam taki apel do szukających kolejnych nowo-starych intryg, spisków, czarnych charakterów, zwrotów akcji:

"I'm happy now. Just... just let me be happy."
- Jane (4x10)

:D: D :D

ocenił(a) serial na 7
creep_

A ja mam dla Ciebie wywiad z naszym ulubieńcem nt. "Gotham". Wygląda na to, iż będzie to jednak procedural, więc w sam raz dla nas...

http://www.spoilertv.com/2014/06/gotham-bruno-heller-interview.html

ocenił(a) serial na 7
milkaway

O Boże, to to mówi! Myślałam, że Boss obraził się na wszystkich i już wywiadów nie udziela. Ale pewnie mu kazano - obowiązek picked-up'owicza (zwłaszcza przy pierwszym sezonie to konieczność). Jeszcze twittera sobie założy, zobaczysz!

PS. Jakiś tydzień męczyłam film "TV set" (2006), cały czas mając przed oczyma Hellera.

ocenił(a) serial na 7
creep_

Z innej beczki i nie na temat - wiesz, gdzie się podział ten plusik od dodawania nowych osób lub tytułów? Jakoś nie mogę znaleźć... :(

P.S. Nieważne, już znalazłam. Nie rozumiem, dlaczego tak zakamuflowali tę funkcję.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Filmweb znowu coś zmienia (na lepsze?)...