Hej,
mam jedno pytanie:
co to za lista bertrama o której była mowa w s6e10 ?
w jakim odcinku o niej było ?:)
W "Red John", chodzi o te zakodowane info, którego nawet Van Pelt nie mogła odcyfrować. W sumie nie wiadomo co to dokładnie jest o ile dobrze pamiętam, Jane w dużej mierze blefował.
no ale właśnie nie ma tego w "red john" :) sprawdzałem kilka odcinków ostatnich i nie znalazłem... jak możesz to podaj czas w którym to było :)
Nie pamiętam czasu i nie chce mi się sprawdzać. :) Była scena w "Red John", kiedy zespół odnalazł komputer (?) Bertrama z zaszyfrowanymi danymi. Tylko jak mówiłam nie jest wtedy powiedziane wprost, ze to lista. Do końca nie wiadomo co to jest.
Też dokładnie nie pamiętam odcinka ale była scena gdzie znaleźli jakiś schowek Bertrama z pendrivem, który był zaszyfrowany.
Dziwne, że od razu założono, że to muszą być imiona i nazwiska. W realu akurat takie dane odkodowuje się zasadniczo łatwo, zwłaszcza, ze można zgadnąć (jak to zrobił PJ) kilka nazwisk, co bardzo procesowi dopomaga.
Poza tym gdzieś czytałam, że na liście PJ'a była Rosalind (ta niewidoma), co oznacza, że FBI potwierdziło, iż współpracowała z RJ / była w tej ich organizacji. Taki mały smaczek od produkcji.
Na spreparowanej przez Jane'a liście Bertrama, którą dał Abbottowi. To było jedno z 'odkrytych' nazwisk.
Nie, chyba widziałam gdzieś screena. Produkcja zrobiła ukłon w kierunku widza poklatkowego i nawet umieścili tam nazwiska faktycznych postaci z serialu. Nie zawsze tak bywało, pamiętam np. sławne CV (?) Van Pelt z setnego odcinka.
Jak się zastanowić to Rosalind była mocno w typie tych pozornie niewinnych, uczciwych kobitek opętanych przez RJ, jak żona Timothy'ego Cartera.