Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64761
6,7 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Z wrażenia aż wróciłam na forum. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się takiego rezultatu. Chyba jednak
obejrzę ostatnie odcinki.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

O wlasnie chcialem to obwiescic, ale mnie wyprzedzilas;]
http://www.tvguide.com/News/CBS-Renews-Mentalist-Cancels-Crazy-Ones-1081624.aspx

Ja sie oczywiscie bardzo ciesze.

ocenił(a) serial na 6
milkaway

A jednak! Z poziomem Mentalisty różnie ostatnio bywało, ale mimo wszystko się cieszę.

ocenił(a) serial na 6
milkaway

Krążą plotki, że 7 sezon będzie miał tylko 13 odcinków.

ocenił(a) serial na 9
Grieves

Dla nas ważne, że w ogóle będzie ;)
Chyba trzeba by napisać jakieś podziękowania dla CBS czy coś...

ocenił(a) serial na 8
miachar

Ja im dam podziekowania, nie dosc ze swego czasu przeniesli The Mentalist na niedziele, bez sensu zupelnie, to teraz tak dlugo nam kazali czekac, odnowili bo sie bali, że konkurencja go wezmie. Producent Warner Bros by go sprzedal z powodzeniem innej stacji.

ocenił(a) serial na 9
stanisga

Och, mój sarkazm nie został odebrany, nie postarałam się.
Kurczę, mogłam włożyć w to zdanie więcej jadu.
;)

ocenił(a) serial na 8
miachar

Ha ha, faktycznie wzialem to co napisalas na powaznie, bo wyobraz sobie ze sa ludzie co naprawde dziekuja CBS, rzadko mi sie zdarza przeoczyc sarkazm, a to znaczy ze dobry byl ;]

ocenił(a) serial na 9
stanisga

Dzięki :)
Wśród moich znajomych mało kto potrafi wyłapać sarkazm w rozmowie twarzą w twarz, a co dopiero poprzez pisanie. Wyjątek to moja przyjaciółka, którą przebywanie ze mną nauczyło wyczuwać sarkazm na każdej płaszczyźnie porozumiewania się ze mną.
Lubię sarkastycznych ludzi :)

ocenił(a) serial na 8
miachar

Ja tez ;]

ocenił(a) serial na 9
stanisga

To tłumaczy czekające na mnie zaproszenie :)

ocenił(a) serial na 8
miachar

Oczywiscie, nawet nie wiesz jak rzadko spotykam ludzi ceniacych sarkazm, przewaznie dostaje po uszach za bycie niegrzecznym:[
A wszystko to wina moich braci, zawsze musialem uwazac czy mnie nie wkrecaja;]

ocenił(a) serial na 9
stanisga

Nie wiem, jak to dokładnie było ze mną. Z dystansem podchodzę do wielu rzeczy, jakoś tak wykształciłam w sobie uwielbienie dla sarkazmu i bycia ironiczną, co ludzi często dezorientuje.
Moja przyjaciółka twierdzi, że mój sarkazm jest wynikiem mojej inteligencji. Polemizowałabym z nią.

ocenił(a) serial na 8
miachar

Ja bym sie tam od razu zgodzill ;-]

ocenił(a) serial na 9
stanisga

Dyskusja byłaby ciekawsza niż przyznanie racji ;)

ocenił(a) serial na 8
miachar

No nie wiem, nie wiem, a jakbys to Ty wygrala w dyskusji i ja przekonala ze sie myli;]

ocenił(a) serial na 9
stanisga

Hmm, ciekawe pytanie, nad którym będę teraz myśleć.

Może mój sarkazm jest wyrazem urazu po przeczytaniu czegoś? To wysoce prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 8
miachar

Pewnie przeczytalas to zdanie o sarkazmie - the lowest form of humour but the highest form of wit, a cos w tym sensie kiedys tez w The Mentalist padlo, do konca nie wiadomo kto tak naprawde wymyslil ten aforyzm.

ocenił(a) serial na 9
stanisga

Kiedyś obił mi się o uszy :)
Ale w jednej książce znalazłam to: "Sarkazm to ostatnia deska ratunku dla ludzi bez wyobraźni".
Jak dla mnie, sarkazm to ostateczna broń przeciwko idiotom.

ocenił(a) serial na 8
miachar

No bym sie nie zgodzil, bo to bron co ich nie dosiegnie, chyba ze Cie bawi wlasnie to ze nie zalapali.

ocenił(a) serial na 9
stanisga

Hmm, miałabym taką chorą satysfakcję z tego, że jestem na zdecydowanie wyższym poziomie intelektualnym niż oni.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Super wiadomość, przynajmniej dla mnie ;)

milkaway

Nie wiem czy się cieszę. Już się nastawiłam na jakieś romantyczne zakończenie, a tu taki psikus.

ocenił(a) serial na 10
Cairns

Dokładnie. Miałam cichą nadzieję, że jednak to już będzie ostatni sezon i zakończą go z przytupem! Oby nie ciągnęli wątku przez ten 7 sezon, bo to może być lekko nudnawe :(

ocenił(a) serial na 9
zuza75_95

Jeżeli będą to ciągnąć na siłę przez cały kolejny sezon, nie ważne czy będzie miał 13 odcinków czy te dwadzieścia parę, to wielu fanów Jisbon (w tym ja) będzie miało dość i będziemy się modlić, by jak najszybciej się zdecydowali, albo jest Jisbon, albo nie ma i kropka.

Mam nadzieję, że w sezonie 7 część obyczajowa zostanie choć trochę przysłonięta przez jakieś dobre zbrodnie. Nie oczekuję drugiego RJ'a, ale wątek z Titusem nie musi się kończyć wraz z końcem 6 sezonu.

użytkownik usunięty
miachar

"...wielu fanów Jisbon (w tym ja) będzie miało dość i będziemy się modlić, by jak najszybciej się zdecydowali, albo jest Jisbon, albo nie ma i kropka."

Bez sensu. Dlaczego tak pragniecie miłości w każdym serialu? Mentalista jest kryminałem / dramatem, z elementami thrillera co najwyżej.
I lepiej żeby nie byli razem bo zepsują te postaci jak zepsuli Rigsby'ego i Van Pelt. Zrobili z nich uroczą rodzinkę aż do przesady.
Plusem jest to, że jest ich już coraz mniej w serialu i nie drażnią tak.

Jedno mnie jeszcze zastanawia: dlaczego jeszcze kontynuują ten serial kiedy zakończyli, zamknęli główny wątek jakim był Red John?
Szósty sezon jest jakiś taki bezpłciowy (oglądam z przyzwyczajenia / sympatii do głównych postaci). Nie ma w nim przewodniego wątku tylko rozwiązują że tak się wyrażę "zwykłe sprawy".
Jestem ciekaw jak go zakończą.
Siódmy sezon oczywiście będę oglądał bo mimo wszystko interesuje mnie "co dalej?".

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Ojej, to cały siódmy sezon będzie Dżisbonowy (bo, że finał szóstego to chyba nikt nie ma wątpliwości)? Zafundują Nam drugiego Castle'a?

ocenił(a) serial na 9
creep_

Mam nadzieję, że nie.
Uwielbiam Castle'a od lat, nawet zawaliłam trochę liceum.
Z tym, że w Zamku związek Caskett udało się łączyć z kolejnymi morderstwami, co widać po ostatnim odcinku, "Vanitas". Nie zapomniano o tym, co było w poprzednich sezonach, co w "Mentaliście" jest wadą.

ocenił(a) serial na 10
creep_

Mam nadzieję, że nie bo Caskett na ekranie jest STRASZNY... Wierzę, że Jisbonów pokażą nieprzesłodzonych (bo to by nie pasowało do żadnej z postaci), bo chyba umrę.

ocenił(a) serial na 7
Lajonowa

Może znowu zrobią przeskok w czasie, żeby uwiarygodnić jakoś Dżisbon. O ile Caskett jakoś w miarę naturalnie się ziścił (mi nie przeszkadza) to Dżisbon rodzi się w bólach. Przyznam, że nie wyobrażam sobie Dżisbonów razem, czy to przesłodzonych czy nie. Sama myśl jest jakaś niezręczna.

ocenił(a) serial na 7
creep_

Swego czasu czytałam jakiś fanfic Dżisbonowy (mea culpa, mea maxima culpa...) i autorka dosyś sprawnie rozwijała ten związek. Skończyło się nawet na dzieciach. ;] Nie żebym tu lobbowała za Dżisbonem, ale to się da zrobić. Oczywiscie nie znaczy to, że Heller da radę to zrobić. Smutne, że wyżej oceniam umiejętności pisarskie jakieś anonimowej fanki.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Heller wyrasta na największego villaina serialu :). Może jak pójdzie sobie psuć Batmana w tym nowym serialu to Mentalista złapie drugi oddech.

A przerwa tak czy inaczej będzie - wakacyjna. Do tego czasu może już się pogodzimy z myślą o Dżisbon i przyjmiemy co dadzą.

PS. Fanfikcje? To dlatego przestałaś oglądać 'prawdziwy' serial? XD

ocenił(a) serial na 7
creep_

To Heller jest w Gotham zamieszany??? Moje oczekiwania co do tego serialu właśnie drastycznie spadły.

Re:PS. No nie, fanfikcje były w okresie renesansu "prawdziwego"serialu". ;]

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Nie wiedziałaś o Gotham prodżekt? Co się z Tobą dzieje? Bruno ma dziwne wyobrażenie o Batmanie - te pamiętne nawiązania do setnego odcinka, których w ogóle nie rozumiem. Jest szansa, że w przyszłym roku skasują mu dwa seriale ;]

Kiedyś przypadkiem (tak to się mówi?) sięgnęłam po fanfikcję, ale innego serialu i był to straszny gniot. Straszny, straszny, okropny. Może Heller pisał.

ocenił(a) serial na 7
creep_

Słyszałam, że Gotham dostał zamówienie na 16 odcinków. Trudno orzec, co to znaczy dla jakości 7 sez. Mentalisty. Więcej Heller czy mniej, co lepsiejsze... Hmm.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Obstawiałabym korelację negatywną. Im więcej felernej Hellerowej uwagi przypada na serial tym gorsiejszy. Pańskie oka konia nie tuczy, nie w tym przypadku.

ocenił(a) serial na 6
milkaway

CBS ogłosiło dzisiaj jesienną ramówkę i niestety nie było tam miejsca dla Mentalisty. To oznacza, że serial powróci najwcześniej w styczniu (zapewne z jedynie 13 odcinkami).