Drodzy państwo, pierwszy sneak peek z nowego odcinka. ;]
http://www.spoilertv.com/2013/09/the-mentalist-episode-601-desert-rose.html
Cieszę się, że Lisbon nie daje się sobą dyrygować. ;]
Też bym się wściekła na miejscu Jane'a, choć z drugiej strony, Jane wiele razy wcześniej nadużył zaufania Lisbon...
KIEDY TEN PIERWSZY ODCINEK?! :<
Może to tylko podstęp z ich strony. Nie pierwszy by był i pewnie nie ostatni.
Pierwszy odcinek już niedaleko, ale i tak w serialach najlepsze jest oczekiwanie i domysły. Potem jak scenarzyści coś rozwiążą to aż się oglądać nie chce.
a co oni tam o tych podsłuchach w telefonach mówią ? Że RJ dowie się, że Teresa kazała je zamontować?
Dokładnie, i że użyje ich, by ich zmanipulować. Ten fragmencik:
"PJ: Red John will know what you’ve done and he will use it against us. He will lead you wherever he wants to.
TL: I am not naïve, we’ll act with that possibility in mind. It’s better to have the information available to us. It’s better than doing nothing at all."
Ale... to chyba nie jest podsłuch... Lisbon mówiła "GPS bug". Będą chyba sprawdzać, dokąd jeżdżą. Stąd "he will lead you wherever he wants to".
W tym klipie Lisbon nic nie mówi o nadajnikach GPS, mozliwe że w innym promo, którego nie widziałam. Natomiast Jane wyraźnie mówi o o podsłuchach na telefon. "He will lead you wherever he wants to" jest raczej przenośnią, chociaż niewątpliwe dosłowne wywiedzenie w pole też może się z tym wiązać. ;]
W najnowszym sneak peek to powiedziała, ale 12 dni temu jeszcze nie mogłaś o tym wiedzieć. Gdy pisałem odpowiedź źle odczytałem datę, jako "12 minut temu", sorry. x)
Nowe interesujące promo:
http://www.spoilertv.com/2013/09/the-mentalist-season-6-promo-killer.html
Widać kilka buziek namalowanych, co może oznaczać kilka ofiar. Wydaje się jakby Cho i Van Pelt leżeli na podłodze, ale wiemy, że Cho zostaje w obsadzie.
nie, myślę że podali te nakręcone już i ich tytuły, tu na filmwebie jest 8 a np.na Imdb 9, ale w sumie nie było powiedziane z ilu odcinków będzie się składał sezon 6 .
Mówili coś o tym że do końca roku będzie wiadomo kto jest Red Johnem i jeżeli Van Pelt i Rigsby odchodza w okolicy 7 odcinka to wnioskuję , że dalszy ciąg będzie dłuższy niż parę odcinków i sezon w sumie złoży się z przynajmniej z 20 epizodów
Odcinki są dodawane do bazy na bieżąco, gdy pojawiają się szczegóły produkcji, np. tytuł lub data emisji, na razie znamy tylko do 8, ale sezon będzie pełny.
Faktycznie tak to wygląda. Dopiero jak to napisałaś to zastopowałam sobie w odpowiednim miejscu. Miejmy nadzieję, że jednak wszystkich RJ nie pozabija. Chociaż miałoby to sens, jeśli ma nastąpić jakieś przewartościowanie u Lisbon.
Niech się pospieszą z tym odcinkiem, bo coraz bardziej nie mogę się doczekać.
Wygląda to wszystko na podpuchę, ale bardziej mnie interesuje gdzie jest Jane kiedy skąpo ubrana Lisbon w motelu?
Zgadzam się - zwłaszcza, że reakcja PJ widoczna w którymś z promosów też jest wyraźnie przesadzona. - Tylko wkręcać tak Van Pelt? - Niezbyt miło. No i Lisbon krzątająca się po pokoju też wygląda podejrzanie. - Zresztą od kiedy 'takie sprawy' załatwia się przez telefon? Też końcówka s04 nakazuje nie wątpić w stan umysłu PJ'a (tutaj w domyśle mamy jakąś Jego paranoję).
Heh, za pierwszym razem źle przeczytałam słówko "promosów". ;D Chyba "skąpo ubrana Lisbon w motelu" mi to zasugerowała.
;D
No nie wiem, Wojtek ostatnio zaliczył skok w bok z jakąś blondi. Chociaż już zmienił awatar usuwając dowody swojej niewierności.
Nie wiem, nie rozpoznalam jej. Byla blond i plastikowa, ale kolega Wojtek bardzo jej bronil.
Hm... nie odróżniam sneak peek od promo, ale ten pierwszy link w temacie jest zdaje się z pierwszego odcinka i na logikę Twój link także.
Zdaje się, że tam są jakieś wybrane sceny (jedna wycięta z wywiadu tv z Bakerem) i promo, ale sezonu. Promo odcinka chyba jeszcze nie ma / nie było, a powinno być, jako że zwykle wychodzi po emisji odcinka poprzedniego (czyli 'po niedzieli'), zapowiadając następny.
Tak, chyba dotąd pokazywali tylko "ogólnosezonowe" promo. Być może jeszcze w tym tygodniu wypuszczą specjalnie dla The Desert Rose", ale myślę, że nie będzie tam za dużo nowych scen. Zresztą ja i tak unikam teraz "promosów" i reszty. ;]
No to mnie zrobili. Jak ktoś daje tytuł "The Mentalist - Episode 6.01 - The Desert Rose - Sneak Peek" to założyłam, że to jest to :(
Znaczy się to jest sneak peek ("ukradkowe zerknięcie" ;), czyli krótka, ale cała scenka z pierwszego odcinka. Natomiast promo to taki miszmasz scenek, który może ogólnie dotyczyć fabuły odcinka lub właśnie sezonu, zazwyczaj z tekstem lektora.
Dodam też, że promo robione jest przez i dla stacji telewizyjnych, dlatego każdy odcinek Mentalisty ma (na bieżąco) dwa promosy: amerykańskiej CBS i kanadyjskiej CTV (o ile ktoś nagra i zamieści na youtube).
No ja promosów nie oglądam w ogóle :). Tylko dla Mentalisty robię wyjątek - toteż czekam, chociaż faktycznie materiałów już jest sporo i zapewne większość właśnie z e01. Zawsze to jednak coś, nawet lubię później skonfrontować promo z odcinkiem (czasem potrafią zrobić coś z niczego, co potem rodzi zawód i frustrację, ale ostatecznie też jest to jakaś emocja).
Zmieniam opinię po kolejnym obejrzeniu. Skąpo (?) ubrana Lisbon, rozmawiając z Van Pelt przybiera swoją poważną minę (ekspresja twarzy jak z rozmowy w kościelnej scenerii w finale 4 serii). Obawa o PJ może być jak najbardziej na serio.
Poza tym:
1. Wywiad z Plotnickiem (Brett Partridge)
http://www.tvequals.com/2013/09/23/exclusive-interview-the-mentalists-jack-plotn ick-talks-playing-brett-partridge-being-a-red-john-suspect-flies/
2. Niestety coś się jednak Hellerowi udało, więc może sobie odpuścić Mentalistę (chociaż to chyba jakiś mały projekt, dla niewielkiej stacji... = mniejszy sukces komercyjny)
http://www.thewrap.com/the-cw-lands-on-mars-project-from-the-mentalist-creator/
Ciekawe co Plotnick mowi, szczegolnie o tych muchach. :) A ten nowy twor Hellera nie brzmi zachecajaco, ale tez bie jestem wielbicielka space opery. W kazdym razie ten female sheriff od razu przywodzi mi na mysl Lisbon.
Na muchy faktycznie trzeba zwrócić uwagę :). Ciekawe też, że aktor dość bezpośrednio, mówi o kreowaniu swojej postaci na RJ. Aż nawet zbyt (bezczelnie) bezpośrednio...? Ale prawda jest taka, że postać od początku na RJ mniej lub bardziej pasowała. Jednak (zatem) tym większy byłby to zawód.
Odnośnie projektu Hellera to mnie fantastyka w ogóle nie kręci, ale w USA lubią takie rzeczy, więc kto wie. Ja mu życzę połamania nóg :P
Parę spoilerów:
Question: Do you have any scoop on Bones, Castle, Glee, The Mentalist or Once Upon a Time? –Janika
Ausiello: I see… a Mentalist scoop in your future. Though we know that Amanda Righetti and Owain Yeoman are leaving at some point this season, and though we know Van Pelt and Rigsby are heading for a wedding, it’s still hazy on how/why exactly the characters will be written off of the show. “The hunt for Red John is reaching its climax,” series creator Bruno Heller notes. And with that, “the CBI is thrown into turmoil… so Rigsby and Van Pelt – and Cho – are forced to find new ways to be in the world.”
The MentalistQuestion: I’ll love you forever if you give me a spoiler about The Mentalist! –Natasha
Ausiello: Bruno Heller says that after Red John’s capture this season, a big new arc will kick in — though he’s loath to utter a word about it. “As soon as you shoot an arrow in the air it’s going to land somewhere, and I don’t want to shoot that arrow quite yet,” he explains. “I would say that one of the luxuries if we do indeed catch and get rid of Red John… is that it’s a huge weight and burden off the shoulders of Jane and Lisbon and everybody else, so it’s a good life change, it gives them freedom and a sense of being able to breathe again. So while there will be gripping arcs of the kind that the audience is used to, we’re going to take this opportunity to open it up a bit.
Dziwne te spoilery, wygląda na to, że zniknięcie Rigspeltów będzie jednak poprzedzone decyzją aniżeli tragedią pisaną piłą mechaniczną, czy czymś podobnym. Z tej drugiej części wynika jakby szykowano Nam jakieś mdłe zakończenie w stylu wszyscy odeszli z CBI i żyli długo i szczęśliwie, może nawet i na wiejskiej farmie, obrastając w dzieciaczki i prosiaczki.
Drugi sneak peek dla zainteresowanych, ja się wstrzymuję z obejrzeniem. ;]
http://www.spoilertv.com/2013/09/the-mentalist-episode-601-desert-rose_26.html
Hm, myślę, że czeka nas kolejny rok spekulacji czy go tak charakteryzują, czy się starzeje. ;]
On się nie starzeje, On się za mocno opala na słoneczku :P
PS. Zapomniałam wczoraj w końcu o linku:
http://www.youtube.com/watch?v=9WKABfkRosg
a ten materiał jest bardzo obiecujący :)
http://www.spoilertv.com/2013/09/the-mentalist-season-6-red-john-final.html